maandag 27 april 2015

Verlegen op werk

Verlegen op werk

Dieuwertje Blok bezoekt mensen in hun werkomgeving. Televisiedocente Monique van Bokkum geeft uitleg en handige tips. Maar toch kan je het niet volledig uitsluiten, ook al zou je dat als extreem verlegen persoon misschien wel willen.


Bij sollicitatiegesprekken en belangrijke presentaties op het werk moet je nog altijd in levende lijve verschijnen en in contact treden met andere mensen. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen: 1. Moet u btw verleggen naar een andere ondernemer? Lees hoe de verleggingsregeling werkt. We hebben er allemaal weleens last van: verlegenheid. Hoe je het ook wendt of keert, het kan ontzettend vervelend zijn.


In dit artikel zal ik concrete tips bespreken die jou gaan helpen om minder verlegen te worden in sociale interactie met anderen. Introverte mensen zijn net als mooie ijsbergen. Aan de buitenkant zie je maar een klein beetje van ze. Het meeste (en misschien wel het beste) zit goed verstopt onder de oppervlakte. Daarnaast staan ze zich niet voor op hun talenten en wat ze kunnen bijdragen op de werkvloer.


Sommige mensen zijn op hun werk sociaal zeer sterk, maar afhankelijk van de seksuele voorkeur verlegen tegenover hetzelfde of het andere geslacht. Bij anderen kan het omgekeerd zijn. Dan zullen de volgende tips zeker van pas komen voor jou! Wij vertellen je hoe je van verlegen naar zelfzeker gaat op het werk : 1. Onderschat jezelf en je ideeën niet.


Het is misschien moeilijk voor jou om je ideeën en andere zaken te delen met mensen op de werkvloer, maar je mag je eigen ideeën zeker niet gaan onderschatten. Weten of een verlegen jongen je leuk vindt. Over het algemeen hebben ze een aparte gebruiksaanwijzing, vooral omdat ze zelf de regels niet. Verlegen jongens laten erg weinig merken.


Verlegen op werk

Het kan erg moeilijk zijn te zien wat ze denken of voelen. Als je van nature verlegen bent, zal je waarschijnlijk in dergelijke situaties altijd wat zenuwachtig zijn, daar kan je op korte termijn weinig aan veranderen. Wat je wel kan doen om je stressniveau wat te laten zakken, is je degelijk voorbereiden op het gesprek. Dat heeft volgens mij niets met verlegen of niet te maken.


Ik kan me goed voorstellen dat je werk en prive gescheiden wilt houden. Zeker omdat het ook om een stage gaat Het is nu ook weer niet zo dat je een jarenlange collegiale band met die mensen hebt. Ik zou gewoon lekker jezelf blijven als ik jou was! Dit heeft natuurlijk ook te maken met het feit dat verlegen mensen niet makkelijk naar buiten treden met hun problemen!


Maar het kan ook zijn dat je van kinds af aan al onzeker bent. Veel verlegen kinderen zijn het doelwit van pesterijen. Op deze manier kan je zoveel vrouwen versieren op het werk dat je waarschijnlijk geen eens een relatie meer wil. Nog even over wat je tegen haar moet zeggen.


Het is heel belangrijk dat je genoeg grappige dingen hebt om tegen haar te zeggen. Deze reactie is te veranderen: Trek je eigen reacties in twijfel, door hun validiteit te overdenken. Bijvoorbeel die van spreken in het openbaar.


Verlegen op werk

Als je je verlegen voelt in het openbaar, probeer dan de cue tot verlegen worden zo lang mogelijk uit te stellen. Help ik ben verlegen : wat kan ik eraan doen? Soms gebeurt het dat je in een grote groep bent zoals bijvoorbeeld een vergadering op het werk en er wordt je plotseling een vraag gesteld. Geachte collega-artsen, ik begrijp best dat u soms informatie nodig heeft om op een verantwoorde manier een advies te geven aan de verzekeringsmaatschappij, werkgever et cetera.


Ik ben ook gaarne bereid informatie te verstrekken. Maar wilt u van tevoren nagaan of het redelijk en zinvol is wat u vraagt? Ik zit echt niet om werk verlegen. Ik werk zo hard en het wordt niet gewaardeerd”.


Een heel herkenbaar gevoel. Werk heeft geen puntensysteem zoals op school: er is geen duidelijke maatstaf of je het wel goed doet. En dat voedt onze onzekerheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts