dinsdag 24 maart 2015

Hoogte driehoek berekenen

Bij een stompe driehoek liggen twee van de drie hoogtelijnen buiten de driehoek. Hierbij is zijde c de basis en wordt de hoogte dus bepaald door hoogtelijn h c. Voor het berekenen van de oppervlakte van een driehoek heb je de hoogte ervan nodig. Als deze informatie niet gegeven wordt, kun je dit gemakkelijk berekenen op basis van wat je wel weet! De hoeken en zijden van een driehoek berekenen is vaak lastig.


Hoogte driehoek berekenen

Met deze online rekenmachine voor driehoeken kun je eenvoudig de zijden, hoeken, hoogte , oppervlakte en omtrek van elke willekeurige driehoek berekenen. WiskundeAcademie 66views. How to Start a Speech - Duration: 8:47. Conor Neill Recommended for you.


Het berekenen : rechthoekige driehoek , zijdige driehoek , gelijkbenige driehoek en gelijkzijdige driehoek. Voer verschillende waarden, bijvoorbeeld kanten en hoek, of kanten, en klik op de knop te berekenen , voor het berekenen van andere zijden, hoeken en de oppervlakte van de driehoek. Online driehoek -rekenmachine: hoe gebruiken?


Opgelet: indien meer dan velden worden ingevul worden er slechts gebruikt om de driehoek te bepalen, de andere worden (evenueel) overschreven. Hoe bereken je de oppervlakte van een driehoek ? Een driehoek is een figuur die ontstaat door drie punten die niet op een rechte lijn liggen met elkaar te verbinden. Let op: Voor een juiste berekening moet de driehoek een 90-graden hoek bevatten. Stelling van Pythagoras rekenmachine, waarmee u alle kanten van de driehoek kunt berekenen. Aan de hand van Getal en Ruimte t-havo deel 1. Uitleg hoe je de oppervlakte van een driehoek kan berekenen.


Bay Is Here For You with Money Back Guarantee and Easy Return. We Have Almost Everything on eBay. De omtrek van een driehoek is de lengte van een lijn die je kunt trekken langs de zijden van deze driehoek. Een driehoek berekenen of een andere hoek berekenen ? Driehoek berekenen : hoeken berekenen met handige tool. Het is iets wat veel mensen lastig vinden.


Hoogte driehoek berekenen

Gelukkig is er een handige tool voor beschikbaar, zodat je er niet zelf mee aan de slag hoeft. Je kunt in plaats daarvan hoeken berekenen door online de belangrijke gegevens in te voeren. Een belangrijke tip: Teken je driehoek eerst op het papier, zo weet je waar je het over hebt. Vul vervolgens de gegevens op.


De basis van de driehoek staat gelijk aan de lengte van de onderkant van de driehoek. Anders geformuleerd: oppervlakte = basis × halve hoogte. Oppervlakte berekenen van een driehoek.


Hoogte driehoek berekenen

Noem de zijden van de driehoek a(=basis) b en c. Trek de loodlijn (=d) uit de tophoek naar de basis a. De hoogte en basis staan altijd loodrecht op elkaar. Je hebt nu twee gelijke rechthoekige driehoeken gemaakt. Uit deze vergelijking kun je d berekenen , daar a (en dus ½a) en b bekend zijn. Bereken de oppervlakte van de driehoek ABC. Uitwerking: De enige zijde waarvan je de lengte weet is zijde AB.


Hiervan kun je namelijk tellen dat AB = 4. Een gelijkzijdige driehoek is een driehoek met drie zijden van gelijke lengte. In de traditionele euclidische meetkunde betekent dat tevens dat de drie hoeken gelijk zijn, alle drie 60°, zodat de gelijkzijdige driehoek een regelmatige veelhoek is. In een gelijkzijdige driehoek vallen een hoogtelijn, zwaartelijn en bissectrice samen.


Men kan de oppervlakte beschouwen als opgebouwd uit n (gelijkbenige) driehoeken met basis z en een nog onbekende hoogte h. De oppervlakte van een regelmatige n-hoek kan men als volgt berekenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts