vrijdag 1 december 2017

Munt drogen

Munt heeft een heerlijk aroma en smaak, en gedroogde munt kan gebruikt worden als garnering, smaakmaker of in een mengsel voor kruidenthee. Het drogen van munt is vrij eenvoudig. Ik heb gemerkt dat je uit circa twee bosjes munt , toch wel een royale hoeveelheid gedroogde munt krijgt. Mijn potje is vrij groot, dus ik vul het elke keer weer bij, waardoor ik nooit zonder zit.


Tot nu toe heb ik alleen ervaring met het drogen van munt. Deze methode is perfect voor basilicum, munt en bieslook, kruiden die meer vocht bevatten. Hoe sneller de kruiden drogen ,des te geuriger ze blijven. GEWONE OVEN: ———— Takjes gewassen en drooggedepte kruiden op een aluminiumfolie beklede bakplaat leggen.


C voorverwarmde oven laat de munt nog even afkoelen en bewar ze vervolgens in een glazen bokaal met schroefdeksel of een tupperware doosje TIP: Je kan deze gedroogde munt ook perfect voor muntthee gebruiken. Munt drogen deed ik als volgt: In bosjes hing ik het op zolder. Zorg voor een luchtige en donkere plek.


In ieder geval mag het niet in de zon hangen. Als je wil kan je de blaadjes met je vingers helemaal verpulveren. Heerlijk die geur v an munt ! Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden. Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum?


Het hete water ontdooit de munt meteen. Wikkel in een stuk keukenpapier, en bevochtig met water. Om verse kruiden in de koelkast te bewaren, snij een stukje af van de verdroogde steeltjes onderaan.


Munt drogen

Basilicum, lavas, munt en majoraan daarentegen leveren hun geuren minstens een jaar en rozemarijn, tijm en salie houden het veel langer. Rozemarijn en munt drogen Omdat ik toch de droger aanhad voor de aardbeien heb ik snel wat kruiden uit de tuin geplukt en deze op een andere verdieping mee gedroogd. Een veel gedeelde tip is kruiden drogen in de magnetron. Let op dat je de magnetron niet te hoog en lang instelt om te voorkomen dat het keukenpapier brand vat.


Verwijder de blaadjes van de steel en verdeel de blaadjes op een velletje keukenpapier. In ongeveer minuten kun je de kruiden drogen in je magnetron. Let’s face it: die hele bos munt ga je toch niet binnen een paar dagen opeten, je kunt hem beter drogen in de magnetron. Dit trekt vocht aan, waardoor je blaadjes verse munt droog en dus langer goed blijven in de koelkast. Als je ze langer goed wilt houden moet je ze drogen , invriezen is niet echt een optie met verse munt.


Je kruiden zullen automatisch drogen. Dat is een minder goed idee bij zachte kruiden zoals basilicum en munt , omdat de blaadjes sneller beschimmelen. Maar dit wil niet zeggen dat je ze niet kunt drogen. Zo doe je het: Spoel je kruiden en droog ze zachtjes met een schone keukenhanddoek of keukenpapier. Munt is een kruid dat houdt van koele, vochtige plaatsen.


Daarnaast geeft munt de voorkeur aan zon, al zal de plant ook gedijen in halfschaduw en zelfs volle schaduw. Als je munt in je tuin wil planten, moet je rekening houden met het risico op woekeren. Wanneer je munt in de tuin hebt staan is het relatief eenvoudig zelf munt te drogen zodat je ook in de winter muntthee kunt drinken. Was de kruiden in koud water en laat ze uitlekken in een vergiet.


Kruiden drogen in de microgolf drogen – in stappen Verwijder verkleurde of rotte blaadjes. Bekijk meer ideeën over Kruiden, Munt en Muntgelei. Planten en uitlopers van munt zijn gevoelig voor droogte en moet je daarom enige uren in water zetten voordat je ze gaat poten. Wil je de munt drogen , oogst dan vlak voor de bloei. Voeg aan een dipsaus van knoflook en kwark ook wat munt toe, voor een extra frisse en scherpe smaak, die ook nog eens goed is voor de spijsvertering.


Munt Hier vertellen wij je alles over Munt. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Munt. Gebruik van Munt Munt kunt u zowel vers als gedroogd gebruiken.


Munt drogen

Het is een prima smaakmaker in salades, sauzen en soepen. Munt smaakt heerlijk fris in de yoghurt of sauzen met yoghurt. Kies voor het drogen bloemen die er nog op hun best uitzien, nog een diepe kleur hebben en nog geen tekenen van verval vertonen. Bloemen drogen kan je op verschillende manieren.


Kies afhankelijk van de bloemen die je wenst te drogen , de beste techniek. Chocolademunt Marokkaanse munt Gebruik. Je kunt het vers of gedroogd gebruiken, waarbij verse munt voor de meeste smaak zorgt. Gedroogd wordt het eigenlijk alleen gebruikt voor het zetten van thee. Dit omdat gedroogde muntblaadjes heel snel uit elkaar vallen, doordat ze breekbaar worden van het drogen.


Munt drogen

Sommige kruiden zoals munt werden vroeger al in een warme oven gedroog bij de bakker in het dorp. Het idee was dat de smaak beter behouden blijft dan als het in de zon droogt. De meeste kruiden drogen goed op een schaaltje in de vensterbank. Soms heb je zoveel geplukt dat je een hele berg hebt.


Het is wel belangrijk, dat je de munt GOED laat drogen. Als de munt nog vocht bevat, kan de houdbaarheid soms maar een week zijn en dat is zonde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts