vrijdag 7 oktober 2016

Manisch depressief behandeling zonder medicijnen

Bij de behandeling van manisch -depressieve stoornissen vormen medicijnen een zeer belangrijk onderdeel van de behandeling , maar ze zijn niet het enige wat nodig is. Zie ook de folder ‘In gesprek over manisch -depressieve stoornissen’. Medicijnen die gebruikt worden bij manisch -depressieve.


Manisch depressief behandeling zonder medicijnen

Als de pieken extreem hoog zijn en de dalen bijzonder laag zijn, kunnen we spreken van een manisch -depressieve stoornis of bipolaire stoornis. Behandeling met medicijnen speelt een belangrijke rol bij de behandeling van een bipolaire stoornis. In symptoomvrije perioden helpen ze een volgende episode te voorkomen. De richtlijn voor een bipolaire stoornis geeft aan dat iemand met een manische depressie baat heeft bij psychologische gesprekken en goede begeleiding van de naaste omgeving. Daarnaast is voorlichting en begeleiding voor naasten belangrijk, omdat hun leven ook beïnvloed wordt door iemand die manisch depressief is.


Als je echter liever een depressie bestrijdt zonder medicijnen , zijn er eenvoudige, effectieve strategieën die je kunt proberen, zeker als het gaat om een voorbijgaande dip of een depressie die is veroorzaakt door de situatie waarin je verkeert. Deze stappen kunnen ook nuttig zijn om naast medicijnen bij een zware depressie te gebruiken. Niet alleen de mensen zelf met een manisch depressief stoornis kunnen last hebben vanwege het hebben van symptomen, maar ook de omgeving kan het moeilijk hebben. Veel mensen weten niet hoe ze moeten omgaan met iemand die manisch depressief is. Soms moet je hiervoor naar je huisarts om een behandeling of andere medicatie te kunnen.


Wanneer iemand manisch depressief symptomen vertoont kan diegene er last van hebben. Ook mensen in de omgeving van een manisch depressieve persoon kunnen last ervaren. Ter behandeling van de symptomen van de manische depressie kunnen medicijnen ingezet worden. Wanneer u een bipolaire stoornis heeft, wordt vrijwel altijd overgegaan op behandeling met medicijnen. Vaak is een bipolaire stoornis goed te behandelen.


Bij het bepalen van de voor u beste behandeling is het voor u van belang te weten welke soorten medicijnen er zijn en wat de bijwerkingen kunnen zijn. Antidepressiva wordt dan ook niet alleen voorgeschreven, maar altijd in combinatie met een stemmingsstabilisator en soms een antipsychoticum. Voorbeelden van psychotherapie zijn: psycho-educatie, cognitieve gedragstherapie en interpersoonlijke- of relatietherapie bij manische depressie.


Deze behandelvormen worden hieronder. Een bipolaire stoornis is een psychiatrische aandoening die wordt gekenmerkt door een sterk wisselende stemming. Een andere benaming voor deze aandoening is manisch -depressieve stoornis.


Heel vaak wordt het syndroom manisch depressief gebruikt ook wel een bipolaire stoornis genoem maar wat houdt dit nu precies in? Manisch - depressief , wat houdt dit nu precies in? Heel veel mensen hebben last van manisch - depressieve verschijnselen. Iedereen voelt zich weleens heel gelukkig en vol energie.


Manisch depressief behandeling zonder medicijnen

Of juist lusteloos en neerslachtig. Maar als iemand zich zonder reden de ene tijd heel gelukkig en vol energie voelt, en de andere tijd juist heel somber dan kan er sprake zijn van een manisch -depressieve stoornis. Bijna iedereen gebruikt antidepressiva of kent iemand die deze medicijnen gebruikt. Hoewel antidepressiva goed werken voor de behandeling van de symptomen van depressie, lossen ze de oorzaken niet op.


Voeding, lichaamsbeweging, positiviteit, en licht kunnen allemaal een rol spelen in je stemming en je emotionele gezondheid. Deze medicijnen bestrijden de verschijnselen van de stoornis. Welke medicijnen u krijgt, hangt af van de verschijnselen waar u last van heeft.


Manisch depressief behandeling zonder medicijnen

Soms krijgt u een combinatie van meerdere medicijnen voorgeschreven. Maar medicijnen hebben ook bijwerkingen. Al die tijd is de patiënt rusteloos, overdreven spraakzaam en gemakkelijk af te leiden en zal hij waarschijnlijk weinig slapen. In de depressieve fase (de meer voorkomende vorm van de ziekte) is de patiënt de meeste dagen en het grootste deel van de dag gedeprimeerd. De ziekte wordt veelal opgevat als in hoofdzaak erfelijk bepaald.


Voor deze opvatting pleiten de statistische gegevens dat hij in de familie van manisch depressief patiënten in een of andere vorm veel vaker voorkomt, nl. Het is niet zo dat het een meer ernstige vorm van depressie is. Van milde verschijnselen, ook wel hypomanie (hypo = onder) genoem via een matig-ernstig manisch beeld tot een manische psychose, dat een van de indrukwekkendste psychiatrische beelden is die we.


De behandeling is een combinatie van medicijnen en psychotherapie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts