maandag 3 oktober 2016

Bbp europa landen

Dit is een lijst van landen naar bruto binnenlands product ( bbp ) per hoofd van de bevolking. Het is gesorteerd naar hun bruto binnenlands product gedeeld door het aantal inwoners. Bovendien nemen veel landen niet formeel deel aan het pps-project van de Wereldbank dat deze maatregelen berekent, zodat de resulterende bbp -schattingen voor deze landen mogelijk niet nauwkeurig zijn. Voor veel ontwikkelingslanden zijn op pps-gebaseerde bbp -maatregelen veelvouden van de officiële wisselkoers (OER) -maatstaf.


Bbp europa landen

Ons land valt net buiten de top wat het gemiddelde nettoloon per maand betreft. Vergelijkingen tussen landen worden vaak gemaakt aan de hand van koopkrachtstandaarden (KKS), zodat de waarden worden gecorrigeerd voor verschillen in prijspeil tussen landen. Meer dan van de totale EU-handel vindt tussen de EU-landen onderling plaats. De schuld als percentage van het bbp (de nationale economie ) is de afgelopen jaren over de hele wereld gestegen. De getallen zijn afkomstig van het Internationaal Monetair Fonds.


Nederland behoort tot de rijkste landen ter wereld. Als er geen getallen voor een land beschikbaar waren, zijn getallen van de Verenigde Naties gebruikt. De cijfers zijn afkomstig van het Internationaal Monetair Fonds. Cursieve waarden zijn geschat. Een liggend streepje geeft aan dat er geen waarde voor dat jaar bekend is.


Het bruto binnenlands product ( BBP ) is de totale waarde van alle goederen die binnen de grenzen van een land zijn geproduceerd. De Top 1landen met grootste economieën van de wereld. Gemeten in dollars: Bruto binnenlands product ( BBP ). De grootste economie van de wereld is niet heel verrassend Amerika. Maar China groeit ieder jaar met minimaal dus binnenkort zal China de NRworden. Definitie: Dit gegeven toont het bbp op basis van de koopkrachtpariteit gedeeld door de bevolking vanaf juli voor hetzelfde jaar.


Het bedrag wordt uitgedrukt in internationale dollars, een fictieve munteenheid die in elk land dezelfde koopkracht heeft als de Amerikaanse dollar in de Verenigde Staten. Levenskwaliteit Het levenspeil in verschillende landen kan worden vergeleken door er de prijs van goederen en diensten te bepalen in verhouding tot het inkomen, uitgedrukt in een gemeenschappelijke, kunstmatige valuta die. Europese landen - Hoofdinhoud.


Wat is het bruto binnenlands product ( BBP ) per hoofd van de bevolking omgerekend naar euro’s? De landen met de grootste staatsschuld zijn de Verenigde Staten en China, maar voor analisten is het nuttiger om te kijken naar hoe die schulden van overheden zich tot het bruto binnenlands product ( bbp ) verhouden. En dan zijn dit de tien landen met de grootste schuldenberg, met ook een plaats voor.


Vijf landen hebben een BBP per hoofd van de bevolking van onder het gemiddelde van de EU-of minder. Het gaat om twee kandidaat-lidstaten van de EU, Montenegro en de Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië, en de drie westelijke Balkanlanden Servië, Bosnië en Herzegovina en Albanië. Voor landen zonder militaire troepen, kan dit cijfer uitgaven aan de openbare veiligheid en politie omvatten. De meeste inwoners ontvangen een goed loon en genieten van een hoge levensstandaard.


Bbp europa landen

De koopkrachtpariteit (kkp) geeft aan wat de koopkracht is van een inwoner van een lan rekening houdend met de lokale prijzen en het inkomen. Oppervlakte – bevolking – bruto binnenlands. Het bruto wereldproduct, ook wel wereld bbp genoem is het bruto nationaal inkomen van alle landen van de wereld samen. Het is gelijk aan het totale bruto binnenlands product van alle landen ter wereld.


De staatsschuld van de eurolanden zakte naar gemiddeld 8procent van het bruto binnenlands product ( bbp ). Deze EU- landen hebben de hoogste staatsschuld - wel. Als we kijken naar het BBP , dan neemt de financiële sector daar nu een aandeel van in. Vermeldenswaardig zijn ook de lage belastingen op brandstof en tabak.


Het levert de staatskas jaarlijks ongeveer 6miljoen euro op. Dat is na aftrek van benodigde import. De verschillen tussen EU- landen blijven bovendien groot. Italië presteert nu prima. Behalvestatusenlidmaa~chap van declub van rijke landen levert een hoger bbp heel wat andere interessante.


Luxemburg is het meest welvaren Bulgarije en Roemenië het minst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts