dinsdag 1 maart 2016

Plezier in je werk boek

Het boek ‘Op weg naar plezier in je werk ’, is een fris, helder, toegankelijk boek waarin je wandelend op weg gaat naar plezier in je werk. De stappen-buiten-in-de-natuur, waarmee je als lezer (en wandelaar) zelf aan de slag kunt, zijn: 1. Geniet van de (wetenschappelijk bewezen) effecten van wandelen in de natuur, 2. Eindelijk een boek over wandelcoaching, waar ik op zoek naar was als coach. Dit boek heb ik afgelopen week gelezen, maar het bracht me niet waar ik op zoek naar was.


Werkplezier is een serieuze zaak. Het verdient onze aandacht en het hoort bovenaan onze prioriteitenlijst te staan. Dat is niet altijd leuk. Nadenken over plezier in je werk kan onplezierig of zelfs confronterend zijn.


Bijvoorbeeld als het plezier in je werk is verdwenen. Met die vraag ging ik aan de slag. Heb je mijn wandelboek ‘Op weg naar plezier in je werk ’ gekocht?


Dan kun je hier gratis de bijbehorende bonussen downloaden. Het werkboek is prachtig en overzichtelijk vormgegeven en geeft je de mogelijkheid om de antwoorden op de oefeningen en vragen te noteren zodat je een persoonlijk document creëert. Lezen en doen zijn heel verschillende dingen en ik wil je dan ook op het hart drukken om de oefeningen en tips uit het boek feitelijk in de praktijk te brengen. Kies wekelijks één of twee tips uit en leg daar gedurende die week de nadruk op. Zodoende leg je een solide fundament waarop je het plezier in je werk en je leven verder kunt bouwen.


Bij hoger geschoold werk staan juist rivaliteit en prestige centraler. Ze bundelde haar ervaringen en advies in dit boek “Goesting! Opnieuw plezier vinden in je werk én je leven”. Meer dan jaar ervaring als psycholoog, muzikant, trainer, HR verantwoordelijke en consultant leerde haar talent in mensen te herkennen en te versterken.


Dit is een initiatief van Buurtsuper. Vandaag is plezier één van de belangrijkste parameters op het werk. Plezier op het werk , werkt! Het bepaalt of jouw bedrijf succesvol is of niet.


Wanneer je weet hoe je medewerkers goesting kan laten krijgen om met meer plezier te werken, genereer je een hogere employer brand (dit is de mate waarin jouw medewerkers de winkel als werkgever promoten). Deze titel klinkt wat oppervlakkig. Mijn eerste gedachte was: “O nee. Niet weer een boek met tips zoals wees.


Je staat niet alleen in je zoektocht naar je pad en in het opbouwen van je competentie tot zelfsturing. Zodat je niet voor de keuze staat: je werk of je leven! De bekende Duitse benedictijner monnik Anselm Grün schreef op verzoek van het Christelijk Nederlands Vakverbond (CNV) een boek over plezier in je werk krijgen, hebben en houden.


In de laatste jaren is onze werk - en leefomgeving door allerlei technologische ontwikkelingen drastisch veranderd. Je kiest ervoor om plezier in het werk te hebben voor jezelf, met elkaar en met de klanten. Vis is geen programma, maar een houding.


Iemand die plezier op het werk heeft is namelijk minder geneigd om vrijwillig te vertrekken. De belangrijkheid wordt bevestigd door de verschillende vormen websites, spelen, en boeken waar er over werkplezier wordt gesproken en geschreven. De online specialist in spirituele boeken.


De voorkant van het boek vind ik persoonlijk niet heel uitnodigen maar de inhoud des te meer. Zelf heb ik gelukkig veel plezier in mijn werk , maar ik was heel benieuwd hoe dit komt, of dit nog meer plezier kan opleveren, maar vooral waarom de meeste mensen werken zien als moeten en niet als plezier hebben. En ook al zit zijn agenda bomvol, hij heeft er in het chique Ambassade Hotel - nog steeds - zichtbaar plezier in om over te vertellen. Sleur jij je iedere ochtend met tegenzin naar je werk ? Zelfs aan de saaiste of zwaarste baan kun je plezier beleven, zegt Bruce Daisley.


In zijn nieuwe boek komt hij met manieren om het plezier. Het boek begint bij het onderwerp plezier , omdat dat een belangrijk onderdeel is. De mooiste dingen ontstaan vanuit fun en flow!


Daarna volgt snelheid waarbij je allerlei praktische tools krijgt om je werk op tijd af te krijgen. En tot slot krijg je een aantal goede tips om succesvol te slagen met je scriptie. Hoe kun je zelf en samen met je collega’s teamtaken herverdelen, zodat iedereen er Mooier Werk aan overhoudt? Dit praktische boek helpt je met het slimmer sleutelen aan werk voor een meer persoonlijke baan op maat.


Smart crafting noemen we dat. Met een frisse blik kijk je daarbij naar de taken waaruit je werk bestaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts