donderdag 18 februari 2016

Werkvorm strategie bepalen

Bovendien vinden veel mensen het lastig zo’n sessie te combineren met het dagelijkse werk. Kom zelf met voorbeelden. Strategie - en missie-ideeën bedenken gaat eenvoudiger met een paar goede voorbeelden. Kun je op het werk niet iedereen tegelijkertijd missen?


Organiseer dan meerdere sessies. Elk team kiest een strategie om zo veel mogelijk antwoorden van zo divers mogelijke mensen te krijgen. Opties zijn een enquête, interviews in je eigen netwerk, een oproep op facebook, pollen in een drukke winkelstraat, kinderdenktank, etc.


Vorig jaar toen ik voor het eerst een workshop met Tommy Mac Donald samen deed hebben wij vrij aan het begin de werkvorm ‘Speeddating’ gedaan. De Disney- werkvorm is een heel nuttig NLP-model. In dit artikel leer je de stappen en vragen voor het uitvoeren van de Disney- strategie.


Werkvorm strategie bepalen

Hou de flap met spelregels in het zicht tijdens het spel. Na de uitleg hebben de teams minuten om onderling een strategie te bedenken. Let op: omschrijf geen doel! Als iemand naar het doel vraagt, antwoord je: “Dat bepalen jullie zelf, spreek dat in je team af”.


Je wilt nl dat ze hun eigen keuzes maken. Toelaten dat mensen mee de toekomst bepalen is een voorwaarde voor het verbeteren van de performantie en (winst)resultaten. Het is daarom cruciaal om hiertoe het noodzakelijke leiderschap te ontwikkelen, alsook systemen, processen en performance management methodes, en aangepaste belonings -en leersystemen te gaan neerzetten. Gezamenlijk een rapport schrijven, een strategie bepalen of een groot probleem oplossen zijn zaken die heel wat creativiteit vereisen. Vaak wordt daarvoor een werkconferentie beleg waarbij dan creativiteitbevorderende technieken worden ingezet om tot een goed resultaat te komen.


Werkvorm strategie bepalen

Alle werkvormen op een rij. Doorzoek of filter alle werkvormen per categorie, thema, tij groepsgrootte, teamvorm of je eigen zoekterm. Begrippen als visie, missie, kernwaarden en strategie worden in de praktijk vaak verschillend gebruikt.


Een missie geeft richting, bepaalt doelen, biedt houvast bij dagelijkse activi… Slideshare uses cookies to improve functionality and performance, and to provide you with relevant advertising. Een geschikte werkvorm om deze scherp te maken is De boom van ons bestaan. Deze werkvorm kun je vandaag direct inzetten om met je team jullie teamdoelen te bepalen ! Bij het kiezen voor een didactische werkvorm is het belangrijk dat de leerkracht zich afvraagt welke vorm in deze situatie het meest geschikt is.


Een rijke leeromgeving waarin de leerlingen actief leren vraagt om andere werkvormen dan een les met geleide interacties. Het is de kunst om de juiste werkvorm bij de juiste lesstof te kiezen. Co-creatie is mensenwerk. Is er geen vertrouwen, dan doen mensen niet mee of voelen ze zich niet vrij om er 1 gecommitteerd in te gaan.


Het gaat om vertrouwen in jezelf en de ander waarmee je creëert. Ze zijn vertaald naar concreet en zichtbaar werkgedrag. Je kunt met elkaar en met andere betrokkenen aan de hand van de concrete voorbeelden bespreken, op welke manier je al dan niet werkt of wilt werken. Placemat Je kunt dit gebruiken voor vragen of problemen waarvoor meerdere oplossingen mogelijk zijn.


Werkvorm strategie bepalen

Samen een strategie bepalen. Daarna wordt er vergeleken en een keuze gemaakt. Geef een vraag of probleem op dat moet worden opgelost. Deze gemeenschappelijke optie wordt in het midden geschreven. U bent aan het worstelen met het formuleren van missie en visie?


Ga in storytelling stappen op weg naar een helder, effectieve en levendige missie en visie. Strategie wordt soms ook alleen gezien als de aanpak om missie en visie te realiseren. Het omvat dan de kritische succesfactoren, doelstellingen, scenario’s en actieplannen.


In deze optiek wordt missie en visie als meer statisch benaderd en strategie als dynamisch. Missie betreft de bestaansreden van de organisatie, de primaire functie. Door die keuzes wordt de richting bepaald binnen de visie en de strategie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts