vrijdag 5 februari 2016

Solliciteren gesprek

Of je nu een beginner of een veteraan bent op het gebied van solliciteren , om het beste van jezelf te kunnen laten zien, bereid je je voor op je sollicitatiegesprek. Je bepaalt wat je in het gesprek wilt bereiken. Je kunt ook het gesprek oefenen zodat je weet wat je kunt verwachten. Sollicitatie gesprek Nadine - Duration: 9:02. Things You Should Never Say In a Job Interview - Duration: 12:57.


Het gesprek met de recruiter heeft niet alleen een informatief doel. Hij of zij wil je ook leren kennen. Voor jou dus dé kans om jezelf te presenteren in een leuk interactief gesprek. Guy Tuncbilek, recruiter bij YoungCapital Maastricht, had een paar maanden geleden een bizar gesprek met een vrouwelijke sollicitant.


Hier zijn praktische tips om ervoor te zorgen dat je nog beter uit de verf komt in een sollicitatiegesprek. Mis deze sollicitatiegesprek tips niet! Onze recruiters geven een sollicitatietraining waardoor je optimaal bent voorbereid op je sollicitatie!


Bekijk het filmpje ook op. Welke vragen kan je verwachten en hoe bereid je je goed voor? Bereid je gesprek goed voor. Een goede voorbereiding is het halve werk.


Zorg dat je alles weet over de organisatie, de recruiter (interviewer) en de functie. Klinkt simpel en logisch. In praktijk wordt dit niet of slecht gedaan.


Solliciteren gesprek

Dus profiteer van dit gegeven en bereid je voor. Lee hier meer over voorbereiding. Geen enkel sollicitatiegesprek of interview is hetzelfde, maar toch zijn er vragen die in gesprekken naar voren komen. Om je zenuwen wat in bedwang te houden en je goed voor te bereiden, kan je deze lijst doornemen om vooraf te bedenken wat voor antwoorden je zou kunnen geven. Laat ook blijken wat jou heeft gemotiveerd om bij dit bedrijf te solliciteren.


Waarom wil je bij dit bedrijf werken? Zoals hierboven beschreven: een goed antwoord op deze vraag laat zien dat je je huiswerk hebt gedaan. Spreekt het product je aan?


Heb je positieve reacties gehoord van werknemers? Denk daarbij vanuit de behoefte van de. Overtuig de werkgever tijdens het sollicitatiegesprek dat jij de geschikte kandidaat bent.


Tips en veelgestelde vragen. Je weet nooit precies wat een werkgever zal vragen, maar je kan je wel voorbereiden op een aantal veelgestelde vragen. Als je hier op voorhand al eens over nagedacht hebt, kom je een pak zelfverzekerder over. Wil je hulp bij het inoefenen van je gesprek ? Dit kan via een videogesprek met onze sollicitatiecoaches.


Solliciteren gesprek

De vragen die ALTIJD terugkomen in een sollicitatiegesprek, zoals: Vertel eens iets over jezelf en Wat zijn je goede en slechte eigenschappen? Vandaag geef ik je samen met. Daar komt veel bij kijken.


Want hoe maak je een cv? Hoe schrijf je een sollicitatiebrief? En wat kun je het beste doen om een sollicitatiegesprek voor te bereiden? Het tweede gesprek in een sollicitatieprocedure gaat vaak een stuk dieper.


Je krijgt vast en zeker lastige vragen en het is zaak om hier goed op voorbereid te zijn. Bedenk van tevoren nog eens op welke momenten jij in jouw loopbaan echt in je element was. Hierdoor kan het zijn dat je weer dezelfde vragen moet beantwoorden als in het eerste gesprek , maar ook dat je juist hele andere vragen krijgt. Meer de diepte in met het tweede gesprek. Houd er rekening mee dat je in het tweede sollicitatiegesprek meer de diepte in zult gaan.


Tijdens een sollicitatiegesprek mag je als sollicitant dus ook vragen stellen. Het beste wat je hier kan doen is vooraf vragen schriftelijk voorbereiden, zegt Brands. Dat lijkt veel, maar het is een teken van goede voorbereiding.


En je hebt iets om op terug te vallen, want een gesprek kent altijd een onvoorspelbaar verloop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts