zondag 14 februari 2016

Kind ten laste kinderbijslag

De berekening van het Groeipakket hangt af van de geboortedatum van je kind én het regionale systeem waaronder je kind valt (gebaseerd op de domicilie van je kind ). Je krijgt dus niet overal in België hetzelfde bedrag als kinderbijslag. Woont je kind in het buitenland? Dan bepaalt de locatie van je werkgever binnen welke regio je kind valt. Dat betekent dat het kind dat u ten laste wil nemen daadwerkelijk en op duurzame wijze met u moet samenwonen. Kind ten laste mits voorwaarde vervuld Zolang uw zoon of dochter ten laste is, betaalt u in principe minder belastingen.


Uw student(e) blijft ten laste op voorwaarde dat zijn of haar netto belastbare bestaansmiddelen de wettelijke grens (afhankelijk volgens de gezinssituatie) niet overschrijden. Met bestaansmiddelen van het kind ten laste wordt bedoeld: al zijn of haar inkomsten. Ook onderhoudsuitkeringen en bezoldigingen van studenten behoren tot de bestaansmiddelen. Om ten laste te kunnen zijn van uw ouders, moet u aan de volgende voorwaarden voldoen. Kinderbijslag vraagt u aan bij de Sociale Verzekeringsbank.


Behoudt u ook na het einde van het school- of academiejaar het recht op kinderbijslag ? Wanneer wel en wanneer niet? Waarom schrijft uw kind zich dan het best tijdig als werkzoekende in? Vanaf wanneer is uw kind fiscaal niet langer ten laste ? Welke impact heeft dat op uw belastingaanslag? Het kind dat de kinderbijslag ontvangt voor zijn eigen kind kan echter wel als alleenstaande ouder worden beschouwd.


De alleenstaande ouder die verhoogde wezenbijslag ontvangt, geniet een vast maandelijks bedrag per kind , ongeacht de gezinsinkomsten. Elk kind krijgt een Groeipakket ( kinderbijslag ) op maat van dat kind en het gezin waarin het opgroeit. Je Groeipakket berekenen kan heel eenvoudig. Je kan geen recht op kinderbijslag openen in een andere Belgische, buitenlandse of internationale regeling. Je hebt het kind financieel ten laste , wat betekent dat je meer dan de helft van de onderhoudskosten van het kind draagt.


Een kind ten laste zorgt ervoor dat uw belastingvrije som wordt verhoogd waardoor u minder personenbelastingen betaalt. Onder welke voorwaarden is uw kind fiscaal ten laste ? Het ziekenfonds kan zo ook je pasgeborene inschrijven als persoon ten laste. De reglementering bepaalt ten laste van welke ouder het kind wordt ingeschreven.


Informeer je vooraf als jullie als ouders bij verschillende ziekenfondsen zijn aangesloten. Daardoor valt het recht op kinderbijslag weg. Deze module doet drie berekeningen.


Ten eerste de totale belastingvrije som en het bij behorende fiscaal voordeel. Ten tweede dezelfde berekening maar zonder kinderen ten laste. En ten slotte het verschil tussen beide.


Kind ten laste kinderbijslag

Dit verschil is het voordeel op de kinderen ten laste. Alle bedragen zijn per jaar. Het loon dat zoon of dochter via studentenarbeid verdient, kan inderdaad gevolgen hebben voor de belastingen van de ouders.


De ouders krijgen immers een belastingvermindering per kind ten laste. Om fiscaal ten laste te zijn, mag een kind jaarlijks niet meer bestaansmiddelen hebben dan een bepaald grensbedrag. Dat bedrag is lager voor kinderen die ten laste zijn van gehuwden of wettelijk samenwonenden dan voor kinderen die ten laste zijn van alleenstaanden of feitelijk samenwonenden.


Kind ten laste kinderbijslag

Als je kinderen niet meer ten laste zijn verwachten ze dat je dit ook zelf doorgeeft op de personeelsdienst. Als je kind verblijft of studeert in een land van de EER heb je recht op Belgische kinderbijslag aangevuld met eventuele toeslagen. Als hij inwoont bij een alleenstaande ouder, mag hij tot 4. Heeft uw kind echter meer inkomsten dan de grensbedragen, dan is het niet langer fiscaal ten laste en loopt u als ouder het fiscale voordeel mis. Hoeveel kinderbijslag krijgt u? Als uw kind jaar wordt, krijgt u meer kinderbijslag.


De kinderbijslag gaat opnieuw omhoog als uw kind jaar wordt. Wij betalen de kinderbijslag na afloop van het kwartaal. De extra belasting die u daardoor betaalt is beperkt tot € 4als u slechts één kind ten laste ha maar loopt bv. Alleen als je zoveel verdient dat je niet meer “ ten laste ” van je ouders bent. Ten laste ” betekent dat je financieel afhankelijk bent van je ouders.


Ouders die kinderen ten laste hebben, betalen minder belastingen. Verdien je meer dan een bepaald bedrag, dan ben je niet meer ten laste en betalen je ouders meer belastingen. Zo moet je kind deel uitmaken van het gezin.


Hij of zij moet met andere woorden bij jou wonen. De tweede voorwaarde is dat de zogenaamde bestaansmiddelen van je kind een bepaalde grens niet mogen overschrijden. Een kind dat voor meer dan procent gehandicapt is, telt voor twee.


Een alleenstaande ouder met kinderen ten laste krijgt een extra verhoging van de belastingvrije som met 1. Wie een kind jonger dan drie jaar én geen kosten voor kinderopvang opneemt in vak X, kan een toeslag krijgen van 5euro. Op een pagina over scheiding en co-ouderschap kan u ook lezen aan wie het kindergeld wordt uitbetaald als beide ouders apart leven. De site maakt ook duidelijk tot hoelang een kind recht geeft op kinderbijslag , wat het bedrag is van de jaarlijkse bijslag (schoolpremie) en nog veel meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts