donderdag 7 mei 2015

Pensioen filipijnen

Pensioen filipijnen

De Filipijnen heeft een snel groeiende economie, en een enorme inflatie. En veel Nederlanders die in de Filipijnen willen vestigen ontdekken al snel dat de verhalen die ze op fora lezen verouderd zijn en het leven in de Filipijnen al lang niet meer zo goedkoop is. Uw uitkeringsinstantie kan u vragen om een verklaring van in leven zijn (attestatie de vita). Heeft u recht op een uitkering of pensioen en woont u in het buitenland? Ik ben altijd probleemloos de Filipijnen binnen gekomen en ik neem aan dat de douanier op z’n beeldscherm kan zien wat voor soort ticket ik heb, want die keren dat ik langer dan dagen bleef, kreeg ik steevast de opmerking mee dat ik nog voor een visum moet zorgen.


Pensioen , uitkering en kinderbijslag in dit land of gebied. Als je langer dan dagen in de Filipijnen verblijft heb je een visum nodig. Een paar landen hebben een bilaterale overeenkomst met de Filipijnen die het mogelijk maken voor de komende jaren gewerkt in de Filippijnen te tellen naar hun land pensioen. Het lijkt erop dat wij niet kunnen vinden wat jij zoekt. Informeer bij uw staat gepland over de gegevens.


Wellicht dat de zoekfunctie kan helpen. Leg eens uit: ik kan nergens iets vinden van gedeelte pensioen. Niet dat dit wat zegt, bij mij). Uiteraard wel minder als de dame hier komt wonen, dat begrijp ik.


Pensioen filipijnen

Bent u van plan om met uw AOW- pensioen buiten Nederland te gaan wonen? Naar sommige landen kunt u niet uw hele AOW- pensioen meenemen. Wij mogen niet in elk land uw volledige AOW- pensioen doorbetalen. Hieronder vindt u een overzicht van de manier waarop in een verdrag inkomsten, pensioenen en dergelijke worden belast. Een omgeving waar deelnemers en pensionado’s elkaar herkennen, bereiken, helpen en elkaar ‘voeden’ met ideeën en verhalen over hoe zij met hun (pre) pensioen omgaan.


Vermits de ambassade geen bevoegdheid heeft op dit gebie. Ambassade van België in de Filipijnen. Log hier in en bekijk uw pensioensituatie. Log dan in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.


Heb ik recht op mijn Belgisch pensioen als ik in het buitenland woon? Ontvangt u een ambtenarenpensioen? Dan is dit pensioen overal ter wereld betaalbaar, ongeacht uw nationaliteit. Dan kan u uw pensioen ontvangen in de meeste landen.


Ontdek uw situatie in onderstaande tabel. Er zijn ook zorgen over de veiligheid in verband met het recente geweld tegen drugs. Dit is wat je moet overwegen als je denkt dat je daar met pensioen wilt gaan. Het maakt niet uit hoeveel je hebt gespaard voor het pensioen , kunt u in staat om beter te leven – en maak uw geld strekken verder – als u in het buitenland met pensioen gaan. Hier nemen we een snelle blik om te zien of het mogelijk is om met pensioen gaan in de Filippijnen met $ 200.


Het pensioen hangt af van het aantal jaren dat je in dienst bent bij je werkgever en de hoogte van je gemiddelde salaris gedurende deze periode. Deze regeling komt nog maar sporadisch voor. Politici in de Filipijnen stappen dan ook vaak over van de ene naar de andere partij, of richtten speciaal voor een aankomende verkiezing een nieuwe partij op. Van oudsher wordt de politiek in de Filipijnen beheerst door enkele honderden machtige families. Laatste update Mits in acht name van een aantal elementaire veiligheidsvoorzorgen kan er in grote delen deel van de Filipijnen zonder problemen gereisd worden.


De grootste voorzichtigheid is wel geboden op heel het grondgebied omwille van de terroristische dreiging en het voortdurende risico op confrontaties tussen het leger en militante groeperingen. De laatste jaren vertrekt een toenemend aantal 55-plussers naar het buitenland. Bijvoorbeeld wanneer u inkomsten uit Nederland ontvangt, zoals pensioen - of sociale uitkeringen, of wanneer u in Nederland onroerend goed bezit.


Pensioen filipijnen

Wat uw huis betreft krijgt u vaak te maken met de buitenlandse fiscus. Uw pensioen , AOW-uitkering of andere uitkering of loon hoort tot uw belastbare inkomen uit werk en woning (box 1). Over dit inkomen betaalt u belasting via een oplopend tarief met schijven.


U gaat naar verhouding meer belasting betalen als uw inkomen hoger wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts