vrijdag 22 mei 2015

Indonesische namen betekenis

Indonesische namen betekenis

Hieronder vind je alle Indonesische namen uit onze databank en de betekenis ervan. Wil je een uitgebreidere beschrijving en meer achtergrondinformatie? Of bekijk hier alle Aziatische namen. Alle Indische meisjesnamen staan op alfabetische volgorde van A tot Z. Mocht er een naam niet tussen staan zet hem dan onder dit artikel in het reactieveld.


Dan voegen we die zo snel mogelijk toe. Dat zijn namen van de elite, de ‘priyaji’. Javanen leven ook vanuit het besef dat een naam niet slechts een naam is. Namen dragen een betekenis die men waar moet maken. Maar als er een kans bestaat dat het kind later eens in RI terecht komt, of Indonesische familie heeft, dan is het zeker zaak na te denken over de betekenis , dan wel de maatschappelijke positie van een naam aldaar, want het kind krijgt later de rekening gepresenteer en niet de ouder.


Ida Bagus is een teken van respect voor iemand die inderdaad bagus of geleerd is, met Ida Bagus beschouwd als een eretitel. Anak Agung is het voorvoegsel gereserveerd voor Balinese royalty. Maar laten we terugkeren naar Wayan. Zij gaven de voorkeur aan het gebruik van de namen Maleische Archipel, Nederlandsch Oost Indië, of kortweg Indie, de Oost en soms zelfs Insulinde.


In de laat-koloniale periode kreeg het dragen van kleding behorende bij inheemse bevolkingsgroepen een bijzondere betekenis. Een Indo-Europese man kon Indonesische kleding dragen wanneer hij een kampong, Javaans theater of ronggeng bezocht om zich daarmee te tonen als behorende bij de autochtone cultuur. Voor vrouwen daarentegen betekende het.


Toen ik met Indonesische namen aankwam, hebben zowel mijn vrouw als mijn Indonesische omgeving mij erop attent gemaakt dat het not-done is om Indonesische namen te geven als een kind niet 1 Indonesisch is. En dan nog is naam onderhevig aan allerlei rituelen qua tijds- en naambepaling. Dat kan je niet zomaar doen.


In totaal zijn er 1Maleise of Indonesische en Javaanse woorden geleend in de Nederlandse taal, waarmee het Indonesisch qua aantal leenwoorden op de zevende plaats komt, na de Romaanse talen Italiaans en Spaans, maar nog voor het Jiddisch. Dit artikel geeft een overzicht van mooie leenwoorden uit de Maleise of Indonesische taal. Vind hier de mooiste Indonesische namen en hun betekenis. De namen zijn geordend op volgorde van populariteit. Zoek je liever nog even door?


Bekijk alle babynamen, jongensnamen of meisjesnamen. Weißt du schon, wie dein Baby heißen soll? In unserem Vornamenlexikon findest du 6. Erfahre mehr über die Bedeutung und Herkunft eines Namens. Finde heraus, welche Namen bei urbia am beliebtesten sind. Oder gib selbst eine Bewertung ab.


Wees in godsnaam voorzichtig met Indonesische namen want voor je het weet heb je je kind een naam gegeven die in Indonesische oren ontzettend kampungan-achtig is. In Indonesië zijn verschillende invloeden. Ja, er zijn Indonesische mensen met Nederlandse namen , Islamitische namen en Maleisische namen. De Maleisische namen , vind ik mooi, vanwege de betekenis en dat is vaak afgeleidt uit de natuur.


Klik op de meisjesnaam voor meer informatie, de populariteit van de naam en reacties van anderen over deze hindoestaanse meisjesnaam. Bekijk ook onze lijst met alle hindoestaanse jongensnamen. Hier vind je de betekenis van Nederlandse voornamen. Turkse namen uit de Osmaanse periode 1. Wat betekent jouw naam?


Je vindt hier meer dan 30. Ben je in blijde verwachting maar heb je nog geen naam voor de kleine? Op deze website kun je een naam voor je zoon of dochter vinden met een mooie of een aparte babynamen betekenis. De betekenis van Indonesische vind je op deze pagina. Er werd definitie van Indonesische gevonden in de woordenlijst.


Andere definities, verklaringen, omschrijvingen of synoniemen kan je zelf toevoegen om zo het woordenboek nog completer te maken. Naar eigen smaak stelde Historiek een top samen van de mooiste en meest verrassende Arabische leenwoorden in de Nederlandse taal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts