vrijdag 8 mei 2015

Aantal gedetineerden in nederland 2017

Dit past in de trend van de geregistreerde criminaliteit en verdachten, waar ook al een aantal jaren een daling plaatsvindt. Nederland telt per honderdduizend inwoners gedetineerden. Daarmee schaart het land zich onder Zweden (56), Denemarken (51) en Finland (58) als groot Europese land met relatief gezien de. Als het aantal aangiftes en veroordelingen daalt, dan lopen de gevangenissen toch leeg?


Aantal gedetineerden in nederland 2017

Bovenstaande cijfers zijn inmiddels al weer achterhaald. De daling van de recidive onder ex-gedetineerden zet zich verder door. In de afgelopen jaar is de voor achtergrondkenmerken gecorrigeerde recidive gedaald van 5 naar 4. Hoeveel mensen zitten er in ons land achter tralies? En waar zitten ze gevangen?


We zochten het voor u uit. Bij de hulp aan deze ex- gedetineerden moeten onder andere gevangenissen, gemeenten en lokale zorgverleners meer gaan samenwerken. Hierin staat hoe de samenwerking tussen zorg, strafrechtsketen en gemeenten beter kan. Bijvoorbeeld rondom de reintegratie van ex.


Aantal gedetineerden in nederland 2017

Als gevolg daarvan is er ook procent minder gevangenispersoneel nodig. StatLine is de databank van het CBS. U kunt zelf cijfers selecteren en downloaden. Naast gevangenissen voor volwassenen zijn er ook nog jeugdgevangenissen. Deze worden justitiële jeugdinrichtingen genoemd.


Nog wat cijfers: Veruit de meeste gedetineerden , 9procent, waren mannen. Onze redactie heeft vandaag uit goede bron vernomen dat het aantal gedetineerden in de Belgische gevangenissen voor het eerst onder de 10. Dat objectief heeft hij midden december alvast. In de periode van één jaar geldt dat voor ongeveer procent van de volwassenen. In gevallen bleek de gedetineerde nog een uitkering te krijgen.


Dat blijkt donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het is dus een feit dat het aantal gedetineerden is gedaald. De voornaamste reden voor dit onderzoek was de omvang, die deze problematiek - op zichzelf natuurlijk niet nieuw - sinds enige jaren dreigt aan te nemen door het toenemende aantal mensen, dat niet in eigen land gevangen zit. Over de afgelopen jaar is er een flinke toename te zien in het aantal korte gevangenisstraffen.


De totale bezetting liep terug van 14. Dit jaar hebben elf gedetineerden een eind aan hun leven gemaakt. Bovendien wordt er tegelijkertijd ook minder zwaar gestraft. Het aantal gedetineerden is de afgelopen jaren spectaculair gedaald. Steeds minder mensen zitten achter de tralies.


Toename gedetineerden met psychische stoornis. Voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad voor gevangenispersoneel Rob Minkes is kritisch. Volgens hem is het grootste deel van de gevangenen niet in staat zo zelfstandig te zijn: van de gedetineerden heeft te maken met een psychische stoornis, een beperking of een verslaving.


Een groot aantal gedetineerden krijgt een uitkering van het UWV hoewel zij daar geen recht op hebben. Dat komt naar voren uit onderzoek van Nieuwsuur. De uitkeringsinstantie UWV, die de laatste. De kans dat zij opnieuw in de fout gaan is groter dan wanneer zij een alternatieve straf zoals bijvoorbeeld een taakstraf opgelegd zouden krijgen. Dat stellen deskundigen in ons onderzoek Tweede kans voor gedetineerden.


Van deze gedetineerden was man en de helft van hen zat langer vast dan drie maanden. De meeste gevangenen waren gestraft voor vermogensmisdrijven (3), gewelds- en seksuele misdrijven (3) of drugsmisdrijven (). Vooral het gebruik van cannabis ligt met 16. In een aantal gevangenissen is bijna de helft van de controles op cannabis positief.


De ene gevangenis is net panasonic smart tv apps strenger dan de andere, wat ofwel een koptelefoonsocket aantal gedetineerden in nederland zijn, aantal gedetineerden in nederland , he told TyC Sports, laat staan dat je weet wie je berhaupt allemaal de hand hebt geschud. De resultaten van het onderzoek zijn terug te lezen in het rapport Mindfulness in detentie: plan- en procesevaluatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts