dinsdag 5 mei 2015

Arbeidsdeskundig onderzoek

Arbeidsdeskundig onderzoek en Poortwachtersloket. Bij Poortwachtersloket kunt u direct een arbeidsdeskundig onderzoek aanvragen. De arbeidsdeskundige van Poortwachtersloket zal aan de hand van een gesprek met de werkgever en de werknemer de arbeidsmogelijkheden in kaart brengen.


Arbeidsdeskundig onderzoek

Wanneer wordt het arbeidsdeskundig onderzoek ingezet? Het arbeidsdeskundig onderzoek wordt niet expliciet in de Arbowet genoemd. De wet verplicht de werkgevers echter wel om te onderzoeken hoe werknemers naar vermogen kunnen blijven werken. In de praktijk wordt dit vaak gedaan door het onderzoek van een arbeidskundige.


Is werkhervatting mogelijk, en zo ja, kan dit binnen de eigen organisatie of moet er een nieuwe werkgever worden gezocht? Hierbij wordt ook gekeken naar eventuele aanpassingen in de huidige of andere functie. Onderzoek naar kennisoverdracht in volle gang. AD-Game Speel de Poortwachter Game en test je kennis van re-integratie en de Wet Verbetering Poortwachter.


Nu heb ik volgende week het arbeidsdeskundig onderzoek. Het is met pz, leidinggevende en arbeidsdeskundige. Ik weet dat dit niet de normale gang van zaken is. Ik heb daarom ook nog een gesprek alleen aangevraagd.


Kan iemand mijn vertellen hoe een arbeidsdeskundig onderzoek in zijn werk gaat. Wat mag gevraagd worden, wat mag niet gevraagd worden. Het advies wordt vastgelegd in een concreet re-integratieplan met heldere vervolgstappen. Lees meer over het arbeidsdeskundig re-integratie onderzoek. Wij adviseren het arbeidsdeskundig onderzoek uiterlijk bij maanden verzuim in te zetten, zodat tijdens de eerstejaarsevaluatie duidelijk is welk re-integratiepad gevolgd.


De arbowet verplicht werkgevers wel om te onderzoeken hoe werknemers naar vermogen kunnen blijven werken. Dit onderzoek dient onderbouwd te worden middels een rapportage. Een arbeidsdeskundige is de aangewezen persoon om dit te onderzoeken. Uw werknemer is al lange tijd ziek en het is niet duidelijk of hij of zij weer aan het werk kan in de eigen functie.


Vindt onze arts dat u mogelijkheden heeft om te werken? Dan krijgt u een uitnodiging voor een gesprek met de arbeidsdeskundige. Dit wordt uitgevoerd door een arbeidsdeskundige. Specialistische kennis is vereist om problemen, vragen en uitdagingen op en rond de werkvloer in goede banen te leiden.


Arbeidsdeskundig onderzoek

Experts die toegewijd en geduldig uw vragen beantwoorden, uw problemen oplossen en de uitdagingen met u aangaan. Wat is een arbeidsdeskundig onderzoek ? Bij een arbeidsdeskundig onderzoek doet de arbeidsdeskundige onderzoek naar de werksituatie van een zieke of arbeidsongeschikte werknemer. Op die manier krijgt de arbeidsdeskundige inzicht in de mogelijkheden, de beperkingen, de geschiktheid van de werkplek en de rest-verdiencapaciteit van de medewerker. Vindt de verzekeringsarts van UWV dat u mogelijkheden heeft om te werken? Ons doel: beweging krijgen in de ontstane situatie door mee te denken over passende oplossingen.


Onze gecertificeerde arbeidsdeskundige voert een arbeidsdeskundig onderzoek uit, om antwoord te kunnen geven op de vragen of de medewerker het eigen werk (eventueel aangepast) nog kan uitvoeren, of dat er beter gezocht kan worden naar ander werk bij de eigen werkgever of bij een andere werkgever. Margolin helpt werkgevers en medewerkers om met plezier te werken. Dat doen we door te coachen en trainen bij re-integratie, outplacement en loopbaankeuzes en door te adviseren over verzuimbeheersing en wet- en regelgeving. Het doel van het arbeidsdeskundig onderzoek is het beoordelen wat de mogelijkheden van de werknemer zijn op basis van zijn (medische) beperkingen binnen de richtlijnen van de sociale wetgeving (Wet Verbetering Poortwachter). De Wet Verbetering Poortwachter vraagt bij langdurige arbeidsongeschiktheid van uw werknemer vaak bij één jaar verzuim of eerder een afweging in de belasting van de functie en de belastbaarheid van werknemer het zogenaamde 1e spoor.


Voor een onafhankelijk arbeidsdeskundig advies of arbeidsdeskundig onderzoek in Limburg of Noord-Holland bent u hier aan het juiste adres. Ik werk vanuit Roermond en Hoorn en kom graag een keer langs om te bespreken wat ik als register arbeidsdeskundige voor u kan betekenen. Is een arbeidsdeskundig onderzoek verplicht wettelijk?


Het UWV hecht veel waarde aan een arbeidsdeskundig onderzoek. Wie een arbeidsdeskundig onderzoek te laat inzet, kan rekenen op een loonsanctie. Daarom wordt het arbeidsdeskundig onderzoek ingezet uiterlijk aan het einde van het eerste ziektejaar (tussen de 42e en 52e week).


Je kunt als werkgever een arbeidsdeskundig onderzoek laten uitvoeren in verband met je personeel. De Wet verbetering poortwachter (Wvp) en de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA) bevatten hiervoor belangrijke juridische spelregels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts