dinsdag 17 september 2019

Scheiden en toch nog van elkaar houden

Wij zouden dit jaar jaar getrouwd zijn en we kennen elkaar al jaar en hebben de laatste jaar aan één stuk gevochten voor ons huwelijk, tot we allebei besloten ermee te stoppen, want we gingen er alletwee aan kapot, hoewel we mekaar nog graag zien, maar het gaat gewoon niet en houden van is toch ook wel loslaten en elkaars vrijheid. Het huwelijk was een contract dat zelden werd verbroken onder het motto trouwen is houden. Vanaf de seksuele revolutie werden de maatschappelijke verhoudingen door elkaar geschud: de macht van de kerk nam af, mensen gingen verder van familie wonen en sociale controle nam af.


We besloten het uit te maken en verder te kijken waar het schip zou stranden. De eerste periode ging goed en ook niet. We sparen elkaar af en toe maar vrienden worden zat er niet in, omdat wij zoveel van elkaar hielden ( nog steeds!). Niet meer van elkaar houden, toch bij elkaar.


Maar klopt dat idee wel? Oprechte aandacht en interesse hebben in elkaar doet wonderen. Hoe vaak kíjk je überhaupt nog naar elkaar ? Dan ontstaat er weer begrip en voel je je verbonden met elkaar.


Je persoonlijke geluk hangt ook niet van je relatie af, al voelt dat soms. Dat betekent niet dat je je eigen geluk dient weg te cijferen. Je blijft dan officieel getrouw maar woont niet langer in één huis.


Hoe je een scheiding kan voorkomen. Je wist al langer dat het moment van uit elkaar gaan en scheiden er aan zat te komen. Toch blijft de vraag je bezig houden : ‘Moeten we uit elkaar gaan? Is dit het einde van onze relatie?


Dat zijn de vragen die je momenteel bezig houden. Zijn de relatieproblemen momenteel zo groot dat je een einde aan. Vraag jezelf af of jullie nog van elkaar houden ? Stel niet alleen de vraag of jij nog van je partner houdt, maar vraag ook of je denkt of jouw partner nog van jou houdt. Stel je partner dezelfde vragen en praat hier samen over. Kloppen jullie beelden van elkaar ? Weet je zeker dat jouw twijfels en angsten overeenkomen met de werkelijkheid?


Blijven we bij elkaar voor de kinderen? In sprookjes leven de hoofdpersonen altijd nog lang en gelukkig met elkaar. Papa en mama zijn de hoofdpersonen in het leven van jonge kinderen.


Scheiden en toch nog van elkaar houden

Als die uit elkaar gaan spat hun sprookje uit een. Als je na lang beraad met je vriendinnen en je familie toch tot de conclusie moet komen dat je fout zat met die hele scheiding, kan je het je man altijd nog vertellen. Hoewel ik die kans niet groot acht, als je beslissing om van hem te scheiden niet impulsief is geweest. Ik weet dat het moeilijk is om duidelijk te zijn. Daar vertelt Siri’s moeder dat ouders die veel ruzie maken toch veel van elkaar kunnen houden.


Alleen komen mensen soms uit totaal verschillende milieus, waardoor karakters kunnen botsen. Zij zagen mij hoe gebroken ik was en hoeveel moeite ik heb gedaan om tegen me vrouw te kunnen zeggen ik stop met de relatie. Alle vrienden en familie steunen me en keuren het gedrag van mijn vrouw niet goed. Hoort dit bij verwerking?


Ik heb heel wat meegemaakt de laatste jaar, op dit moment ben ik wat verloren aan het lopen met men gedachten! Om een antwoord te krijgen, kun jij een relatietest doen. Doe de ‘uit elkaar gaan’ test hier!


Bij de scheiding van Anja en Erik blijken zij tot hun verrassing beiden recht te hebben op een gedeelte van de overwaarde van het voorhuwelijkse huis van Anja. Anja verbouwde haar huis met schenkingen van haar ouders. Erik woonde er later wel, maar betaalde alleen mee aan de rente en aflossing van de hypotheek.


Scheiden en toch nog van elkaar houden

Scheiden maar toch in hetzelfde huis blijven wonen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts