dinsdag 10 september 2019

Samenwonen en uitkering behouden

Samenwonen en uitkering behouden

Als u gaat samenwonen , kan dat gevolgen hebben voor uw uitkering of toeslag. Bekijk uw situatie om te zien of uw inkomen wordt verhoogd of verlaagd. Met een WAO- Anw en Wia- uitkering of een werkloosheidsuitkering niet. Die uitkeringen zijn werkgerelateerd en dat is de bijstand niet. Wilt u gaan samenwonen en heeft u bijstand?


Dan heeft dit gevolgen voor (de hoogte van) uw bijstandsuitkering. Hoe hoog is bijstand als ik samenwoon? Samenwonen en bijstandsuitkering.


Als u bijstand ontvangt, dan controleert de gemeente of u niet samenwoont. Heeft u een uitkering en een vriend(in) of logees, dan kan dit voor de gemeente reden zijn om uw uitkering in onderzoek te nemen. Ik heb Wajong en ga samenwonen. Je ontvangt een Wajong- uitkering en je gaat samenwonen. Dit heeft geen invloed op je uitkering.


Samenwonen en uitkering behouden

De Wajong- uitkering wordt aan jou persoonlijk toegekend. Geef wel aan UWV door dat je gaat samenwonen. Het kan namelijk invloed hebben op de eventuele toeslagen die je ontvangt. Mensen die een huis delen, zijn niet noodzakelijk samenwonenden.


Dat heeft het Hof van Cassatie beslist, zo meldt de socialistische vakbond ABVV vandaag. Een belangrijk arrest, zegt de bond. Verschillende diensten interpreteren samenwonen als iets anders en dus is er onzekerheid omtrent de vervangingsinkomens. De gevolgen voor het sociaal statuut gelden voor de alleenstaanden die in een zelfstandige woning samenwonen. Dikwijls zouden zij als alleenstaande recht hebben op een iets hogere uitkering dan als samenwonende.


Samenwonen en uitkering behouden

Bijstandsuitkering en samenwonen. U ontvangt een bijstandsuitkering en wilt samenwonen. Uw recht op bijstand kan eindigen en de hoogte van uw bijstandsuitkering kan worden verlaagd bij samenwonen. Ook stoppen met samenwonen , kan gevolgen hebben voor uw recht op bijstand. Ontving u een uitkering als alleen-staande, dan zal die dalen als u gaat samenwonen.


Een uitkering als samenwonende bedraagt het eerste jaar van het laatste geplafonneerde brutoloon, vanaf de dertiende maan en een forfaitair bedrag vanaf maanden nadien (of later naargelang hoe lang u gewerkt hebt). Weet dan dat het gevolgen heeft voor de hoogte van uw uitkering. Bent u mantelzorger voor degene met wie u gaat samenwonen en heeft die persoon intensieve zorg nodig, dan zijn daarvoor speciale regelingen. Vergelijkbare zoekopdrachten voor samenwonen met uitkering.


Je gaat samenwonen met je vriend en jullie hebben allebei inkomen. Je wilt weten wat het samenwonen betekent voor de berekening van zijn uitkering. Voor de WW- en de WAO- uitkering maakt jouw inkomen niets uit. Ook als je eigen geld hebt is dit niet van invloed op zijn uitkering. Info over samenwonen en aow uitkering.


Als je gaat samenwonen , stopt normaal gesproken je Anw- uitkering. Heeft degene met wie je gaat samenwonen echter intensieve zorg nodig en is binnen twee jaar geen herstel te verwachten? Dan kun je je uitkering gedeeltelijk behouden. Er is pas sprake van een zorgrelatie als de zorg langer duurt dan zes maanden.


Als de zorg korter duurt, heeft. Zij woonde in een kleine woongemeenschap in Zottegem. De RVA vorderde de volgens hen onrechtmatig ontvangen uitkeringen terug.


De vrouw trok naar de arbeidsrechtbank en kreeg volledig gelijk. Ook wie als alleenstaande in een woongemeenschap woont, kan het recht op een uitkering als alleenwonende behouden. Als hun situatie zich wijzigt, ook al is dit tijdelijk, dan moet dat bij de gemeente gemeld worden.


Doen zij dat niet dan lopen zij het risico dat bij controle blijkt dat zij zich niet aan hun regeling houden en kan de gemeente besluiten de uitkering stop te zetten en de betaalde uitkering terug te vorderen. IK vraag me wel af ben je dan in keer van je uitkering af, ik heb nl ook gehoord dat je mnd mag proef samenwonen met behoud van uitkering. Die vriendin wil nu bij iemand anders inwonen en toch haar uitkering behouden , weet er iemand hoe ze ervoor kan zorgen dat ze toch bij die ander kan wonen maar niet haar uitkering kwijt raakt, want als de scheiding rond is moet ze wel bij die ander ingeschreven worden op dat adres Kunnen ze doen alsof ze een kamer huurt bij hem? Voor de SVB woont u samen als u ongehuwd bent en een gezamenlijke huishouding met een andere ongehuwde, meerderjarige persoon heeft.


U woont samen als u:samen met iemand van jaar of ouder in dezelfde woning woont énu en de ander bijdragen aan het huishoudenBijdragen aan het huishouden betekent:financieel bijdrage.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts