donderdag 17 januari 2019

Vergrijsd groen combineren

Vergrijsd groen combineren

Ik gebruikte het recent in één van mijn projecten, te zien in het portfolio. Ook krijgen twee houten accessoires een mini make-over met Pure by Flexa ColorLab matte houtlak. Een natuurlijke kleur groen geeft rust en warmte. Met de kleur groen haal je een stukje van buiten naar binnen.


Hang een paar mooie lijsten aan de muur, zet een aantal planten bij elkaar en voeg een paar leuke woonaccessoires toe. Een heel leuk resultaat bereik je ook door het kastje wat voor de muur staat in dezelfde kleur groen te schilderen. GROEN IN JE INTERIEUR De kleur paars mocht vorige keer aftrappen en vandaag een blog boordevol met de kleur groen ! Lees nog even terug in de basis over kleur zodat je weet waar de kleur groen vandaag komt.


Dit inspireerde mij om deze kleur olijfgroen nog meer terug te laten komen in huis in bijvoorbeeld kussens, vloerkleed maar ook planten uit te kiezen met deze vergrijsd groene uitstraling. Daarnaast kan je je interieur verder opfrissen met enkele kleurrijke accessoires zoals vazen, kussens of plaids. Ben je echt een durver, dan kan je een volledige accentmuur in een fluo kleur verven.


Olijf groen in huis, kies voor een rustige olijf groen kleur voor de wanden of meubels. In de woonblog van Maison Belle vind je tips en kleurinspiratie. Verstilde sfeer met vergrijsd groen. Subtiel geel en groen getinte zachte kleuren hebben een ontspannende invloed op de sfeer in je interieur.


Een verstilde sfeer creëer je met meer vergrijsde ONE by Histor tinten als Organic Grey en Deep Forest. Pure materialen als textiel passen heel goed in deze trend. Groen en hout in je interieur.


Wol en jute zijn bijvoorbeeld mooie, natuurlijke materialen die je kunt laten terugkomen in een vloerkleed. Ook rotan stoelen om de eettafel doen het goed. Hout past in bijna elk interieur, maar is een must als je veel groen gebruikt. Ontdek en bewaar ideeën over Kleurenpalet groen op Pinterest. Kleurinspiratie vergrijsd groen voor je interieur.


Tips en inspiratie in de woonblog van Maison Belle. De fauteuil Sally in de kleur vergrijsd groen is uitstekend te combineren met de ribcord (hoek) bank Thomas in vergrijsd groen ribcord en de poef Halifax in het vergrijsd groen ribcord. Accessoires Bij deze fauteuil Sally zijn de handige ronde bijzettafeltjes Sasha of Mesa een mooie aanvulling.


Vergrijsd groen combineren

Combineren met felle kleuren is leuk en gedurf maar het moet wel met de nodige aandacht gebeuren. We hebben het dan over fel geel, diep blauw, knal groen en hard roze. Het is daarom aan te raden naast een felle kleur ook lichte en vergrijsde kleuren te kiezen die passen bij de felle kleur. Ook is de poef Halifax in het vergrijsd groen te combineren met de Thomas hoekbank of met de 3-zits bank Thomas in het ribcord vergrijsd groen.


Serie In deze serie Halifax, in ribcord stof, is ook een fauteuil verkrijgbaar. Blauw en geel prima, rood of (zacht) rose ook mooi, mits een natuurtint. Paars: Hier past geel bij,ook weer in kleine hoeveelheden, als accessoire of bijvoorbeeld een randje van een blouse onder een jasje.


Hoe de juiste verfkleuren kiezen en combineren ? Door naastliggende kleuren op de kleurencirkel te combineren krijg je harmonieuze kleurencombinaties. Veel gebruikte combinaties zijn oranje-roo blauw-turquoise en groen -geel. Om de harmonieuze kleuren tot hun recht te laten komen combineer je ze best met neutrale tinten zoals wit, grijs of zwart. Als je dus warmte in je huis wilt creëren kun je er een warmere kleur aan toevoegen, zoals geel of roze bijvoorbeeld. Als je juist wat meer de frisse en koele uitstraling wilt, kun je het combineren met bijvoorbeeld blauw.


Dit sfeervolle behang met veren in okergeel, bruin en vergrijsd groen past perfect bij de bohemian look. Hierin zie je veel natuurlijke materialen, gecombineerd met aardse kleuren met hier en daar een kleurrijke uitspatting. Bijvoorbeeld met okergeel (ook zo’n mooie trend), of zachtroze (hey ook een trend), of clean wit (klassieker), stoer zwart (nog een klassieker), of ga voor de nieuwe upcoming trend: alles in dezelfde kleur! Sinds een jaar of twee zie je deze trendkleur steeds meer opkomen in ons interieur, niet zo gek natuurlijk als je bedenkt dat deze kleur makkelijk combineerbaar is met vele andere kleuren.


Vergrijsd groen combineren

Dit stoere behang met berken boomstammen in vergrijsd groen en licht warm grijs maakt je wand tot een echte eye-catcher. Je kunt dit behang zowel mooi met lichte kleuren en materialen combineren als met donkere tinten en houtsoorten. Het kan natuurlijk heel lastig zijn om de juiste kleur te bepalen voor een ruimte. Want hoe bepaal je nou welke kleur je wilt op de wand?


Ik wilde graag een warme kleur maar toch licht omdat we niet een hele grote woonkamer hebben. Maar voor welke kleur groen op de muur kies je dan? Ik koos uiteindelijk voor een vergrijsd licht groen. De categorie Grijstinten in de collectie RAL Classic (onderdeel van het RAL-kleurensysteem) bevat kleuren.


Druk op een kleur voor meer informatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts