dinsdag 15 januari 2019

Re integratie tweede spoor mislukt

Een 2e spoor -traject vraagt veel inspanning van de werknemer die wil re -integreren. Vaak is er een traject vol teleurstellingen aan vooraf gegaan, waarbij is gebleken dat de werknemer niet meer kan terugkeren bij de huidige werkgever. De meeste bedrijven doen dit niet zelf, maar zijn hiervoor aangewezen op een extern re -integratiebedrijf.


De kans op succes is dan vaak erg klein. Drie redenen waarom een re - integratie tweede spoor vaak mislukt. Hierin staat duidelijk wat de mogelijkheden van de werknemer zijn. Zo is voor het UWV duidelijk wat er is gedaan aan de re - integratie. Als in het 1e spoor duidelijk wordt dat een zieke werknemer niet meer bij de huidige werkgever aan de slag kan, dient het 2e spoor te worden opgestart.


Dit moet duidelijk terugkomen in het re. In de Wet Verbetering Poortwachter zijn een aantal rechten en plichten opgenomen die de werknemer heeft tijdens re - integratie tweede spoor. Plichten bij tweede spoor. Het gaat om de volgende plichten: Werknemer en werkgever bespreken minimaal een keer per zes weken de voortgang van de re - integratie. Bovendien kan re - integratie eerste spoor uitmonden in re - integratie tweede spoor , als de terugkeer bij de eigen werkgever mislukt.


Re integratie tweede spoor mislukt

De aanpak van een re -integratiebureau bij eerste spoor en tweede spoor verschilt aanzienlijk. Met name bij re - integratie tweede spoor wordt van de werknemer een actieve houding verwacht. Wat ook de reden is, op enig. Is uw werknemer ziek en is het onduidelijk hoe lang dit gaat duren?


Dan begint u samen aan een re -integratietraject. U bent als werkgever verplicht om samen met uw werknemer te zorgen dat hij zo snel mogelijk weer aan het werk kan. Kan ik ontslagen worden met behoud van WW na beter gemeld worden voor passend werk, terwijl er een re - integratie 2de spoor is ingezet en ik nog geen nieuwe baan heb? Ik zit nu maanden thuis wegens een burn-out. Er werd duidelijk dat ik absoluut niet meer terug wil en kan naar mijn oude werkgever wegens een te hoge stressfactor.


De werkwijzer biedt hiermee aan werkgevers en werknemers en degenen die hen ondersteunen een richtlijn voor de aanpak van de re - integratie en meer voorspelbaarheid op de uitkomsten van de toetsing door UWV. Re - integratie 2e spoor traject: Is re - integratie bij de eigen werkgever niet mogelijk? Bij re - integratie Tweede spoor start de werkgever eigenlijk de ontslagprocedure (via UWV) omdat u, als gevolg daarvan, niet binnen uw eigen bedrijf kan terugkeren.


Wanneer het lukt om u bij een andere werkgever aan een passende baan te helpen, dan is de werkgever ook een transitievergoeding verschuldigd. Maar wat als de medewerker marginaal benutbare mogelijkheden heeft? Als de medewerker wel wil, maar nauwelijks kan werken? Met het haalbaarheidsonderzoek van RondomWerk wordt onderzocht of re - integratie tweede spoor traject zinvol is.


Zodat de medewerker niet onnodig wordt belast met re - integratie activiteiten. En u onnodige kosten bespaart. Oudere (laagopgeleide) werknemer, lang dienstverban re - integratie tweede spoor , monitoren re - integratie tweede spoor , re - integratie -inspanningen werkgever, tweede spoor.


Hoelang dient de werkgever re - integratie te stimuleren. De verplichting van de werkgever om inschakeling bij een andere werkgever te bevorderen, duurt voort zolang de arbeidsovereenkomst niet is geëindigd. Die mening zal het UWV ook toegedaan zijn wanneer het re - integratie dossier door hen beoordeeld wordt. Voor hen (het UWV) is de re - integratie dan mislukt.


Re integratie tweede spoor mislukt

Dan kan een zwaarwegende reden zijn om niet over te gaan tot overname van de loonkosten en kan de werkgever dus duur komen te staan. Het plan van aanpak re - integratie UWV. De ervaring leert dat deze aanpak in de begeleiding tweede spoor de kans op en motivatie voor een nieuwe betaalde baan enorm vergroot. Ook kan de inlenende werkgever tijdens de re - integratie zonder verplichtingen kennismaken met de medewerker. Eerst terug in de eigen of een andere functie.


Lukt dat niet, dan is re - integratie 2e spooraan de orde. Dat is een baan buiten de organisatie. Jasnante is gespecialiseerd in het re -integreren van medewerkers bij ziekte en ontslag.


Als één van Nederlands grootste leveranciers van re - integratie dienstverlening voor het UWV, zijn wij de juiste partij om u als bedrijf en medewerker van dienst te zijn bij re - integratie , 1e en 2e spoor trajecten, outplacement en trainingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts