donderdag 13 december 2018

Lijst gevaarlijke telefoonnummers

Ik ben dus tot het idee gekomen om een lijst met gevaarlijke telefoonnummers op te stellen. De lijst (pdf) is de afgelopen maanden flink gegroeid. De discussie bij de telefoonnummers is deels gemodereerd. Er komen dagelijks duizenden bijdrages aan, dus het is niet mogelijk om elke individuele commentaar te controleren. We besteden aandacht vooral aan de verdachte en gerapporteerde commentaren.


Lijst gevaarlijke telefoonnummers

Op de volgende pagina ( pagina 3) hebben wij de lijst aangevuld met nog meer gevaarlijke telefoonnummers inclusief de landen waaruit vaak gebabbeld wordt. Autoschadebedrijven willen absoluut niet dat je dit trucje ziet. Lijst met irritante telefoonnummers. Om slachtoffers van dit soort praktijken te helpen zijn er databases met foute telefoonnummers en wieheeftgebeld.


Hier kun je zien of een nummer bekend is, nummers van commentaar. Onbekende telefoonnummers Helaas is het niet mogelijk om onbekende nummers of anonieme oproepen te blokkeren. Het enige wat je kunt doen is Youfone om hulp vragen. Verzamel een lijstje van data en tijdstippen van verschillende gesprekken en sms-berichten.


Dit lijstje kun je doorsturen naar de klantenservice. Hier treft u de meest gezochte nummers per rubriek via onze omgekeerd zoeken module. Bedrijven hebben vaak een bedrijfsnummer, dat begint met 088.


Deze nummers zijn geografisch gebonden aan één bepaalde regio. Ook hebben bedrijven soms een telefoonnummer dat begint met 085. Als u door een nummer bent gebeld dat begint met 0of 08 is dit dus een bedrijf is geweest.


Met dank aan alle reacties kunnen we de lijst met “ Gevaarlijke telefoonnummers ” steeds langer maken. Op deze manier worden er steeds meer mensen gewaarschuwd. Staat de televerkoper op de lijst van ondernemingen die al gemeld zijn? Check of de naam van de onderneming die u opbelt, op de lijst van ondernemingen staat waarover de FOD Economie en het Europees Centrum voor de Consument al meldingen ontvingen. Wees uiterst voorzichtig met aanbiedingen van de ondernemingen die op die lijst staan.


Mijn vrouw belde per ongeluk terug en dan krijg je een sekstape te horen. Er zijn nog meer gevaarlijke telefoonnummers die beginnen met of bevatten de volgende nummers: 38243. Deze niet opnemen en ook niet terug bellen! Let ook goed op telefoonnummers uit Albanië, Slovenië, Tunesië en Congo.


Lijst gevaarlijke telefoonnummers

Ze bellen vaak en constant op de meest rare en wisselende tijden. Beste Ariën, In het geval van telefonische overlast met de vaste telefoonaansluiting zijn er verschillende mogelijkheden om dit op te lossen. Helaas kan KPN geen inkomende nummers blokkeren, sommige telefoontoestellen kunnen dit echter wel, dat hangt van het type toestel af. Met een Androidtelefoon ga je naar de oproep-instellingen in je oproepenlijst. Krijg je ongewenste oproepen (stalking, dreigtelefoons,…)?


Dien dan klacht in bij de politie. Goed om te weten: wil je geen commerciële oproepen krijgen? Dan kan je je inschrijven op de bel-me-niet-meer- lijst. Het gaat om telefoonnummers uit verre landen, zoals Madagaskar en Afghanistan. Mensen melden bijvoorbeeld dat ze worden gebeld omdat er een postpakket voor ze zou klaarstaan.


Als je terugbelt, kom je op een dure betaallijn in Zimbabwe terecht waar men je aan de praat zal. Volgens het bericht kan het in sommige gevallen gaan om fraudeurs die handig gebruik maken van de hogere tarieven voor internationaal telefoonverkeer. We brachten dit bericht al eens maar omdat er nog altijd aangiften worden gedaan, willen we nog eens uw aandacht trekken voor verdachte oproepen op uw gsm. De politie heeft een nationale waarschuwing naar buiten gebracht over een telefoonnummer.


Wees extra alert en neem dus niet op! En als er andere spambellers bellen, kun je hun nummer ook bij dit ‘adres’ toevoegen. Bebouwde omgeving DuBo, gebouwen, bedrijfsterreinen, bouwmaterialen, installaties, civiele voorzieningen 6. Misschien is het dan ook wel een goed idee als andere bokkers, die dit ook herkennen of een soort gelijk telefoontje hebben geha de telefoonnummers hier doorgeven. Maar alleen als je zeker weet dat het een FOUT telefoon nummer is.


Dus eerst het nummer via internet opzoeken, dan pas hier plaatsen. Zo kunnen we eventuele misverstanden voorkomen. Nieuwe wetenschappelijke inzichten en technologische vooruitgang kunnen aanpassing van deze grenswaarden noodzakelijk maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts