maandag 17 december 2018

Hulp voor familie gedetineerden

Gevangenenzorg Nederland biedt hulp aan gevangenen en hun familielieden. Vraag hier een informatiepakket aan voor als jij een gedetineerde kent of bent. Dit sturen wij je kosteloos toe. Voor familie van (ex-) gedetineerden.


Exodus biedt niet alleen hulp aan (ex-) gedetineerden , maar ook aan hun familieleden. Lees hier hoe wij je kunnen helpen! Graag meer weten over het project voor contactouders? Stuur gerust een mail naar onze medewerkster Annemie Vandermeulen.


Hulpverleners van het Justitieel Welzijnswerk bij het CAW bieden hulp en begeleiding: zowel binnen de gevangenismuren aan gedetineerden , als buiten de muren aan familie en andere betrokkenen. Deze hulpverlening is gratis. Onze vrijwilligers helpen jou en je familie graag en bieden een luisterend oor wanneer jij dat nodig hebt. Ja, ik wil hulp van een vrijwilliger.


Hulp voor familie gedetineerden

Wij werken nauw samen met de directie en het personeel in de gevangenis en de andere hulp - en dienstverleners in de gevangenis. Vrijwilligers staan klaar voor individuele bezoeken aan gedetineerden of voor het ondersteunen van activiteiten in de gevangenis, zoals lesmomenten, creatieve ateliers of kinderactiviteiten. Zowel binnen de gevangenismuren aan gedetineerden , als buiten de muren aan familie en andere betrokkenen. Als CAW werken we in deze gevangeniscontext gratis en anoniem.


Het justitieel welzijnswerk is er voor verdachten en veroordeelden die in de gevangenis verblijven. Voor personen die nog in een penitentiaire inrichting (PI) zijn, of in een Exodushuis het laatste deel van hun detentie uitzitten, biedt Exodus ook verschillende vormen van hulp. Ten tweede kan men stellen dat de familieleden van gedetineerden tot de groep van slachtoffers behoren. HULP - EN DIENSTVERLENING AAN GEDETINEERDEN VANDAAG Het aanbod wordt uitgebouwd op maat van de lokale context.


Het verschilt dan ook sterk per gevangenis. Hulp voor familie van gevangenen’ Doel: Hulp in raad en daad inzake relaties, opvoeding, financiën, werk, huisvesting, schulden, levensvragen Werkwijze: Een vrijwilliger bezoekt de familie (partner, ouders, kinderen) onder aansturing van een maatschappelijk werker. Familie van gedetineerden kunnen ook telefonisch of per mail advies bij ons. De diensten voor justitieel welzijnswerk (waarover je meer informatie vindt in deze brochure) bieden al jaren hulp en ondersteuning zowel aan de gedetineerden als aan hun familie en naasten. Aan de hand van deze brochure willen ze je informeren en begeleiden tijdens de detentie van je naaste.


Niets gaat echter boven menselijk contact. Om een beter zicht te krijgen op wat gedetineerden maar ook hun partner, kinderen, familie van de hulp vonden ontwikkelden we een vragenlijst hierover. Drie diensten Justitieel Welzijnswerk namen een vragenlijst af bij drie mannelijke gedetineerden , drie partners, drie kinderen en drie familieleden of vrienden. Dit is een forum voor familieleden van gedetineerden in België.


Hulp voor familie gedetineerden

De gevangenis zal speciaal eten voor u maken als de dokter of verpleegster zegt dat dit OK is. Vraag gevangenispersoneel als u hulp nodig hebt bij het kiezen van eten. Misschien kunnen andere gedetineerden u ook helpen.


In detentie worden gedetineerden begeleid. Bijvoorbeeld via de maatschappelijke dienst of door de geestelijke verzorging van Justitie. Voor partners of relaties van gedetineerden is er niets, bemerkte Geerdien de Jong. Je kunt naar maatschappelijk werk, maar veel vrouwen zoeken in eerste instantie houvast bij hun familie. Wil je de schade bespreken?


Dan kan je een beroep doen op een neutrale bemiddelaar van vzw Suggnomè. Welke diensten zijn er voor je? Wie helpt mijn familie ? Hoe kan ik het contact met mijn familie herstellen? Ik heb problemen en ik wil daar graag over praten? Voor nieuwe gedetineerden geldt dat de gift zal worden toegekend met ingang van de eerste volle maand nadat de ambassade is geïnformeerd omtrent de arrestatie.


Humanitas Maatjes (ex-) Gedetineerden. Ze zijn er voor je tijdens én na je detentie. Jouw maatje helpt je je leven in de gevangenis vorm te geven en luistert naar jouw verhalen. Financiële hulp voor Ex- gedetineerden Overvloed van bijstand is beschikbaar voor ex-veroordeelt. De problematiek die hierin schuil gaat heeft mij ertoe gedreven om het onderwerp van de re-integratie van ex- gedetineerden te behandelen.


De re-integratie van ex- gedetineerden is een complexe materie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts