maandag 27 augustus 2018

Steun bij relatiebreuk

Steun bij relatiebreuk

De droom die bij het ja-woord hoort, is in de loop van de jaren sleets geworden of misschien wel aan diggelen geslagen. De liefde van voorheen is over. De echtscheiding is ingezet. Wellicht dat een mediator helpt om een echtscheidingsconvenant op te stellen. Als je er samen uitkomt, dan is de ontbinding door de rechtbank een formaliteit.


Steun bij relatiebreuk

Hoe steun je iemand na een relatiebreuk ? Je wilt wel helpen, maar dat is soms veel makkelijker gezegd dan gedaan. Na een relatiebreuk storten mannen zich over het algemeen eerder in de misère dan vrouwen, stelt relatietherapeute Anna Klijn. Dames kunnen zich toch beter uiten en worden benaderbaar als ze. Hoe is het om steun bij anderen te vragen en om sociale contacten te (blijven) onderhouden? Wat zou je daar in kunnen veranderen?


Zijn er door je relatiebreuk andere stressbronnen in je leven die om aandacht vragen, bv. Je vrienden en familie zullen in de periode na je relatiebreuk dus jouw grootste steun betekenen. Als de beslissing om uit elkaar te gaan valt, borrelen er heel wat gevoelens in je op. Een relatiebreuk kan een moeilijk proces zijn en de situatie kan nog moeilijker worden gemaakt als de personen die voorheen een stel waren nog altijd samenwonen. De breuk zorgt voor veel nieuwe rollen en verantwoordelijkheden.


De hersenen naarmate zij een relatiebreuk te boven komen. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat naarmate een liefdesrelatie zich ontwikkelt, je de persoon van wie je houdt steeds minder idealiseert. Zeker als er ook kinderen bij betrokken zijn is steun zoeken een aanrader! Kinderen Houdt in gedachte dat ook de kinderen grote behoefte hebben aan extra steun ! Gedichtjes om andere sterkte te wensen en steun te geven.


Gebruik een gedicht om voor bemoediging te zorgen bij iemand die u kent. Het kan erg lastig zijn om positief, of zelfs reëel te denken met een gebroken hart. Zoek steun bij andere mensen.


Steun bij relatiebreuk

Het is dan ook niet gek als je je een tijdje somber voelt. Echter, wanneer je merkt dat je zelfmoord wilt plegen moet je zo snel mogelijk hulp zoeken. Neem een familielid of iemand in jouw vriendenkring in vertrouwen.


Relatietherapie biedt oplossingen bij diverse relatieproblemen, overspel, relatietwijfels of dreigende scheiding. Hoe gaan mannen om met liefdesverdriet? Dat vragen veel vrouwen zich af als hun relatie net voorbij is. Mannen gaan anders om met liefdesverdriet dan vrouwen. Ook al lijken ze soms makkelijker met.


Deze site is speciaal gemaakt met als doel je te helpen bij het verwerken van deze gebeurtenis en bij het opbouwen van je nieuwe leven. Er is hier dan ook heel veel informatie over de verwerking van een scheiding te vinden. Op de pagina Hulp bij de verwerking, kun je lezen hoe Cambriana je nog meer kan helpen. Bij de fysieke pijn zijn de verschillen groter: bij vrouwen en bij mannen.


De verklaring moet volgens onderzoekers gezocht worden in de biologie. Vrouwen hebben evolutionair gezien meer te verliezen bij een relatiebreuk vanwege zwangerschap en de bijhorende zorg voor een kin welke voort kan komen uit de bewuste relatie. Op een bepaalde manier dwingt dit jou nog maar eens om het idee te verwerpen dat je hersenen net als een computer zijn. Niets is zo onderworpen aan en bepaald door emoties dan jouw hersenen. De verleiding om naar een andere partner te gaan omdat je denk dat het daar beter is, is met de komst van de nieuwe media vele malen groter geworden.


Een echtscheiding zorgt in veel gevallen voor verschillende problemen. Iedereen vindt het fijn als diegene sterkte wensen krijgt bij een echtscheiding. Steun hem of haar dan en wens diegene sterkte via een wensgedicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts