donderdag 30 augustus 2018

Hoeveel cash geld mag je bij je hebben

Cash geld op zak: hoeveel contanten mag je meenemen op reis? Bovendien halen sommige mensen hun contanten van de bank om te investeren in het buitenland. Je mag zoveel contant geld bij je hebben als je wilt, al is het natuurlijk niet verstandig vanwege het risico op verlies of diefstal.


Hoeveel cash geld mag je bij je hebben

Ga je er vervolgens mee betalen, dan moet de tegenpartij dit melden als contante betaling in die omvang ongebruikelijk is. Hoeveel cash geld mag je meenemen op het vliegtuig? Je mag niet zomaar grote hoeveelheden geld meenemen. Hieronder lees je wat je bij je mag hebben. Mocht je hier overheen zitten, dan kan dit jou een boete opleveren.


Met cash geld denk je direct aan geld in je broekzak (of in een tas). Er zijn geen wettelijke grenzen gesteld aan de hoeveelheid geld die u in huis mag hebben of bij zich mag. Je mag in principe zoveel cash geld op zak hebben als je wil. Weet echter dat als je als reiziger de EU binnenkomt of verlaat met 10. Hallo, Ten eerste alvast bedankt voor de moeite.


Spaargeld opnemen, hoe doe je dat en hoeveel contant geld mag je hebben van de Belasting? Lees het op Spaarrente. Geld thuis in de kluis melden bij de belasting? Gezien de wereldwijde ellende met omvallende banken en omvallende landen, zijn de kluizen voor thuis heel populair.


Ik heb een bedragje contant geld thuis wat eigenlijk op de bank hoort te staan op een spaarrekening en vraag me af hoeveel ik in één keer kan storten zonder dat de belastingdienst om de hoek komt kijken. In een paar situaties heb je ook nog recht op een vrijstelling. Dit betekent dat je meer belastingvrij spaargeld mag hebben. Als je schulden hebt van minimaal 3. Maar er zijn meer situaties waarbij je een vrijstelling kunt. Wat telt is het bedrag dat iedere persoon bij zich heeft.


Mag ik kaas, groente en makreel meenemen. Geld meenemen naar Indonesia SubforuReis je met je echtgenoot dan mag je valuta bij je hebben tot In. Sedert vorig jaar kunt u de landsgrenzen niet meer zomaar met om het even hoeveel cash geld op zak vrij overschrijden. Vaak gelden er immers bepaalde douaneverplichtingen.


Liquide middelen (zoals geld en waardepapieren) Als u de Europese Unie binnenkomt of verlaat met € 10. Je mag zelf weten hoeveel geld je meeneemt naar Thailand of van Thailand naar Nederlan maar neem je € 10. Of datzelfde bedrag maar dan in dollars of een andere valuta, dan moet je aangifte doen bij de Douane. Ze is daarentegen niet van toepassing bij betalingen tussen particulieren. Wanneer je geld op een bankrekening wilt zetten, ben je evenmin beperkt qua bedrag.


Vakantie en douane: wat mag je meenemen? Van vakantie wil je vaak allerlei spullen meenemen waarvan je niet weet of het wel is toegestaan. Knot noemt dat zelfs een zekerheid.


Enkel foefelaars kunnen daar een probleem mee hebben. Een cheque blijft ook mogelijk, maar is wel een fractie duurder. Kortom, nog even en je kunt niet meer dan een paar honderd Euro bij je bank opnemen zonder dat je de autoriteiten op de stoep. Bij de Cash Recycle Automaten, die aanwezig zijn op alle ING-kantoren, is biljetkeuze tot € 1. En verder niet veel cash. Hij had geen uitnodiging.


Hoeveel cash geld mag je bij je hebben

En er is ons ook niet gezegd dat hij dit cash mee moest nemen. Er is dus bij ons niet naar gevraagd. Misschien geluk geha twee keer. Ik zou het alleen niet tussen je paspoort stoppen Gewoon in een portemonai zou ik het doen of in een envelop ofzo.


Iedereen die de Europese Unie binnenkomt of verlaat met € 10. Wij hebben ook meestal zo goed als niets bij ons, we hebben meestal geen cash geld bij ons of we moeten wat over hebben van de laatste reis. Pin meestal op de luchthaven bij aankomst wat cash geld , wel handig om iets in de portemonnee te hebben.


Qua plastic kaartjes hebben we genoeg bij ons, een Visa, Mastercard en onze pinpassen. De gangbare regel is dat u ongeveer van de aankoopprijs zelf moet kunnen leggen - voor de overige. Contant geld opnemen bij Rabobank en Geldmaat Met je betaalpas van Rabobank neem je standaard tot € 1. Wil je je portemonnee nog wat verder vullen?


Met een Rabo RiantPakket neem je tot € 5. Dan kan het handig zijn om een duidelijke herkomst van het geld te hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts