woensdag 22 augustus 2018

Geregistreerd partnerschap of samenlevingscontract met testament

U heeft financiële voordelen bij het aangaan van een geregistreerd partnerschap maar ook bij een samenlevingscontract. Bekijk hier de voordelen. Besparen op de notariskosten.


Op DeGoedkoopsteNotaris. Als je niets hebt geregeld (geen samenlevingscontract , geen testament ), dan gaat jouw vermogen naar jouw (klein)kinderen. Zijn er geen (klein)kinderen, dan gaat jouw vermogen naar jouw ouders, broers en zussen (of, als die er niet zijn, naar nog verdere familieleden). Er gaat dus niets naar jouw partner.


In beide gevallen leg je zaken vast, maar de regelingen lijken in veel opzichten helemaal niet op elkaar. Dit zijn vier verschillen. Een ambtenaar of notaris. Naast samenlevingscontract en testament ook een levenstestament?


Geregistreerd partnerschap of samenlevingscontract met testament

Kan ik opnieuw een samenlevingscontract maken? Hoe komt er een einde aan een samenlevingscontract ? Kunnen we ook zonder samenlevingscontract samen wonen? Trouwen, geregistreerd partnerschap of samenlevingscontract ? Als je een geregistreerd partnerschap hebt dan heeft de wet jullie aangewezen als elkaars erfgenaam. Als jullie kinderen hebben, dan heeft de langstlevende ouder het recht om de erfenis van de kinderen onder beheer (vruchtgebruik) te houden. Met een testament kunnen jullie veel meer regelen dan de wet mogelijk maakt.


En als je een testament wilt, betaal je daar ook voor. Maar een geregistreerd partnerschap en een huwelijk kosten natuurlijk ook geld. Zowel geregistreerd partners als partners met een samenlevingscontract genieten een vrijstelling voor de erfbelasting van ruim 660. Als je geregistreerd partnerschap wilt beëindigen dan moet je naar de notaris of een advocaat.


U kunt het geregistreerde partnerschap beëindigen bij een notaris of advocaat. Als u minderjarige kinderen heeft of als u het niet met elkaar eens bent, moet u net zoals bij een huwelijk naar de rechter. Voordelen geregistreerd partnerschap.


Het is bij een geregistreerd partnerschap wel mogelijk nog een keer te trouwen. Alles is in één keer geregeld. Je kunt zonder toedoen van de rechter uit elkaar (mits je geen minderjarige kinderen hebt). Maar wat is het verschil tussen een geregistreerd partnerschap en een samenlevingscontract en wat zijn de financiële voordelen daarvan. Financiële voordelen geregistreerd partnerschap.


Bij een geregistreerd partnerschap bent u automatisch elkaars erfgenamen, mocht u dit anders willen, zet u dat in een testament. KNB: schaf geregistreerd partnerschap af. Het geregistreerd partnerschap kan worden afgeschaft, nu bijna alle juridische hobbels zijn genomen en het geregistreerd partnerschap vrijwel dezelfde juridische status heeft als het huwelijk.


Sommige meisjes dromen al vanaf hun kindertijd over een huwelijk. Gehuld in een prachtige witte jurk ten overstaan van al je vrienden en familie vertellen hoeveel je – voor altijd! Kosten geregistreerd partnerschap en samenlevingscontract. De kosten zijn wellicht niet doorslaggevend voor jullie keuze, maar wel handig om te weten!


Wil je nog zaken vastleggen in partnerschapsvoorwaarden? Belangrijkste verschillen met trouwen en geregistreerd partnerschap. Als u samenwoont, is uw relatie niet officieel vastgelegd. Er gelden geen rechten en plichten. Fiscaal partnerschap en het krijgen van een partnerpensioen moet u zelf regelen.


Mijn advies is (zonder dat ik de situatie ken en zeker niet de toekomstverwachtingen) om geregistreerd partnerschap te doen (of trouwen want dat verschilt weinig) met op maat gemaakte voorwaarden en op maat gemaakt testament. Partners met een samenlevingscontract zullen bij het bevolkingsregister op hetzelfde adres ingeschreven staan, daarmee is evenwel hun relatie niet bij de burgerlijke stand geregistreerd. Samenlevingscontract , geregistreerd partnerschap of trouwen? Maak afspraken voordat jullie gaan samenwonen.


Je kunt natuurlijk ook trouwen, of een geregistreerd partnerschap sluiten. De drie opties op een rij. Trouwen en het partnerschap zijn dus vrijwel hetzelfde. Tussen een geregistreerd partnerschap en een samenlevingscontract zit echter wel veel verschil.


Je hebt met een contract minder rechten wanneer je uit elkaar gaat. Ook bij overlijden heb je veel minder rechten. Dan heb je aan een samenlevingscontract niet genoeg. Je moet dan ook een testament maken om elkaar te beschermen.


Geregistreerd partnerschap of samenlevingscontract met testament

En om bijvoorbeeld te regelen wie je kinderen opvoedt als jullie allebei overlijden. Mensen van hetzelfde geslacht konden toen nog niet met elkaar trouwen en op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts