woensdag 8 augustus 2018

Omgaan met hsp

Omgaan met hsp

Daar moeten ze dus voor waken. Veel HSP ’ers hebben bovendien een grotere behoefte aan afzondering, waardoor hun partners zich afgewezen kunnen voelen. Omgaan met hsp : streel de zintuigen. Theorie, video en audio oefeningen: fysiek, mentaal-emotioneel en energetisch.


Ted Zeff geeft Hsp tips over hoe hoogsensitieve mensen beter om kunnen gaan met onze hectische wereld. In het Engels wordt een hooggevoelige persoon aangeduid met de term highly sensitive person ( HSP ), een benaming die bedacht is door Elaine Aron, die een boek schreef over dit fenomeen. Als je niet leert omgaan met de gevoelige kant van je persoonlijkheid is de kans groot dat je vast loopt.


HSP Academy leert je omgaan met hoogsensitiviteit. Voorbeelden hiervan zijn: “goh, je bent zo verlegen en dromerig, angstig, gerem zenuwachtig of emotioneel. Luna ik ben ook een HSP zo leven is niet echt gemakkelijk want ik ga nog maar naar het 2de middelbaar.


Omgaan met hsp

Daarna heb ik in Ede een dagbestedingscentrum opgezet voor jongeren met een gedragsstoornis. HSP ik ben ook dyslectisch. Ik ben Felix Brabander en personal HSP coach met ruim jaar ervaring. HSP ’s hebben veel meer aandacht nodig dan andere mensen (voordeel is dat een HSP niet snel naast zijn schoenen loopt…) Wees voorzichtig met het oordelen over hoogsensitieve personen. Als ze moe zijn worden ze erg stil en kunnen ze zich terugtrekken, ze zullen contacten een tijdje proberen te vermijden, maar dit houdt zeker niet in dat ze.


Hierdoor ontstaat meer begrip en lukt het veel beter met de verschillen om te gaan. Het begint allemaal met bewust wording ;-). Tips beter omgaan met hoogsensitiviteit. De volgende tips helpen je om beter met je hoogsensitiviteit om te gaan: Als hoogsensitief persoon verlang je naar diep contact en naar fijne gesprekken.


Het is voor jou belangrijker om een paar goede vrienden te hebben dan enkele tientallen vage kennissen. Zodat je steeds meer de kracht van hooggevoeligheid kunt gaan ervaren in je dagelijks leven en het steeds minder als een last hoeft te ervaren. Je kunt leren hoe je je hooggevoeligheid en emoties met lading beheerst en balans ervaart.


Emoties kunnen je een hoop brengen, ze kunnen er onder andere voor zorgen dat je geniet van het leven. Maak bijvoorbeeld een niet storen bordje voor op de deur. Om te weten hoe we het beste kunnen omgaan met hoogsensitieve kinderen is het belangrijk om te weten wat hoogsensitief is. Hoogsensitief wordt in de volksmond ook wel hooggevoelig genoemd of er wordt een afkorting gebruikt zoals HSP.


Omgaan met hsp

Je kunt ook eens kijken in het aanbod van boeken over HSP. Ook vind je er een boek voor het omgaan met HSP en de liefde en speciaal een boek voor hoog sensitieve jongeren. Via een workshop voor mensen met HSP kun je beter leren aarden, jezelf af te sluiten of assertiever te worden. Voel wat je nodig hebt om te groeien en ga het aan, zo kun je je comfortzone uitbreiden zodat je meer aankunt. Met deze HSP test kun je achterhalen of je hoogsensitief bent.


Hooggevoelige mensen staan (onbewust) extra open voor prikkels en indrukken: ze kunnen ten opzichte van niet- HSP prikkels intenser ervaren. Hooggevoelig zijn heeft veel voordelen, zo kunnen HSP -ers bijvoorbeeld intens genieten. Of je nou zelf hoogsensitief bent, of omgaat met hoogsensitieve mensen, je ervaart hoogsensitiviteit als een last of als een gave. Afhankelijk van hoe jij en anderen ermee omgaan. Alles wat je moet weten over omgaan met HSP en hoogsensitiviteit?


Een hoogsensitief kind heeft een andere aanpak nodig dan kinderen die dit niet zijn. Zo kan het kan moeilijk zijn om grenzen te stellen, omdat je kind al snel in de intense rollercoaster van emoties terechtkomt. Heb jij moeite met hsp op de werkvloer? BEN JIJ EEN HOOGGEVOELIG PERSOON?


Wij geven je tips hoe je hiermee om kunt gaan. Door onze jarenlange ervaring op gebied van emoties en HSP , kunnen wij u op professioneel niveau helpen bij het leren omgaan met emoties. Iedereen heeft een persoonlijke aanpak nodig, immers iemand met boze emoties kan niet hetzelfde worden behandeld als iemand met verdrietige emoties.


Wanneer je beter met je AD ADHD en HSP leert omgaan , kom je niet alleen meer in balans met jezelf, maar voel je je daarnaast ook stukken beter en kan zowel jij als je omgeving genieten van je mooie positieve eigenschappen zoals je humor, je creativiteit, je inzicht, je gevoelighei je ruimdenkende geest, je originaliteit, je medeleven, je.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts