donderdag 23 augustus 2018

Groei bbp belgie 2018

Enter the terms you wish to search for. De groei was te danken aan de binnenlandse bestedingen: de consumptie en de investeringen in vaste activa groeiden aanzienlijk. Ook de export groeide, maar de import groeide nog meer.


Die is nu uitgekomen op proc ent. De daling heeft een aantal voor de hand liggende oorzaken. De nominale groei van het BBP (inflatie meegerekend) bedroeg procent. Dit terwijl de gemiddelde rentelast op de staatsschuld procent bedroeg.


Op deze manier zakt de staatsschuld relatief aan het BBP snel. Vooral de particuliere consumptie en de bedrijfsinvesteringen vormen een belangrijke groeimotor. Het bnp per hoofd van de bevolking is een veelgebruikte maatstaf voor de grootte van een economie. Nijverheid en energie 60.


De instelling gaat nu uit van procent bbp - groei dit jaar en procent. Het bruto binnenlands product van België is in het tweede kwartaal van dit jaar met procent gestegen ten opzichte van het eerste kwartaal. Bruto binnenlands product ( bbp ) Bruto binnenlands product ( bbp ). Dat is een lichte daling na de sterke ops. Voor wie de zon wil zien, was het een zonnig jaar.


In het derde kwartaal is de economische groei verzwakt tot 3. Dit is een lijst van landen naar bruto binnenlands product , aangegeven in miljoenen Amerikaanse dollars, tegen huidige prijzen. De cijfers zijn afkomstig van het Internationaal Monetair Fonds. Cursieve waarden zijn geschat. Een liggend streepje geeft aan dat er geen waarde voor dat jaar bekend is. Hier hebt u toegang tot alle publicaties en cijfers, een uitgebreide kalender met komende updates en een overzicht van alle contactgegevens per statistisch domein.


Groei bbp belgie 2018

Belgische bbp - groei licht vertraagt t. Dat groeitempo zou zich handhaven in het tweede halfjaar. De economische groei in België is in het tweede kwartaal vertraagd tot procent. Dat meldt de Nationale Bank in een eerste flashraming. In het eerste kwartaal bedroeg de economische groei 3. Sterke binnenlandse vraag verhoogt de importen terwijl de concurrentiepositie van België nog altijd achterblijft en de belangrijkste handelspartners van het land dit jaar minder hard zullen groeien dan vorig jaar. De toename van de export zou dan weer enigszins vertragen.


Bestaande competitieve voordelen worden namelijk tenietgedaan door de hogere lonen. Hoewel de staatsschuld ieder jaar minder wordt, blijft de schuld meer dan 1 van het bbp bedragen. Het bbp per inwoner gaat in stijgende lijn.


Groei bbp belgie 2018

In de lente voorspelde de Commissie voor ons land nog een groei die procentpunt hoger lag. In dat geval smelt de overheidsschuld vanzelf weg. Het armoederisico van de gepensioneerden daalt.


Een opvallende rol is weggelegd voor de overheidsbestedingen. De overheid voert een procyclisch begrotingsbeleid en jaagt daarmee de economische groei verder aan. Het positieve welvaartseffect op de economische groei blijft overeind voor alle Europese landen, inclusief België. Binnen de EU liep de groei van het reële bbp sterk uiteen, zowel van periode tot periode als tussen de EU-lidstaten (zie tabel 1).


Groei bbp belgie 2018

We geven meer geld uit en exporteren meer producten naar het. Het is gesorteerd naar hun bruto binnenlands product gedeeld door het aantal inwoners. De bbp - groei in de eurozone zou in die periode gemiddeld bedragen.


De Verenigde Staten hebben de grootste economie ter wereld en dat verklaart ook waarom ze de hoogste staatsschuld hebben. In verhouding tot het bbp staat die schuld wereldwijd dus een pak lager gerangschikt. Daarmee groeide de Duitse economie in lijn met die van de ganse eurozone. Detailcijfers over de samenstelling van het bbp zijn nog niet gepubliceerd. Dit bedrag wordt gehaald dankzij een verwachte jaar-op-jaargroei van procent.


Deze cijfers komen uit het rapport van de Ecommerce Foundation over de online detailhandel in. De publieke investeringen in België zijn vandaag goed voor bbp. Dit ligt een stuk onder het Europese gemiddelde van bbp en nog meer onder het niveau in Frankrijk en Nederland ( bbp ). Ga direct naar de cijfers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts