dinsdag 14 augustus 2018

Geregistreerd partnerschap kind

Bent u getrouwd of heeft u een geregistreerd partnerschap ? Dan krijgen beide ouders samen gezag over een kind. Is dit niet zo, dan krijgt alleen de moeder automatisch gezag. Om gezag te krijgen of hebben, mag u niet jonger zijn dan jaar, onder curatele staan of een geestelijke stoornis hebben. In april vorig jaar is een belangrijk verschil tussen het huwelijk en het geregistreerd partnerschap weggenomen.


Trouwen en geregistreerd partnerschap : wat moet u regelen? Wilt u weten wat u moet regelen als u trouwt of een geregistreerd partnerschap sluit. Met behulp van een vragenlijst maakt u een.


De keuze voor samenwonen, trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan, heeft gevolgen voor veel zaken. KNB: schaf geregistreerd partnerschap af. Het geregistreerd partnerschap kan worden afgeschaft, nu bijna alle juridische hobbels zijn genomen en het geregistreerd partnerschap vrijwel dezelfde juridische status heeft als het huwelijk.


Geregistreerd partnerschap kind

U kunt het geregistreerde partnerschap beƫindigen bij een notaris of advocaat. Als u minderjarige kinderen heeft of als u het niet met elkaar eens bent, moet u net zoals bij een huwelijk naar de rechter. Een geregistreerd partnerschap kunt u omzetten naar een huwelijk. Een huwelijk kan niet worden omgezet in een geregistreerd partnerschap.


Dit betekent dat als er binnen het geregistreerd partnerschap een kind wordt geboren, het automatisch erkend wordt en dat de man en vrouw automatisch ouders van het kind zijn. Je moet de volgende stappen ondernemen. Als je een kind krijgt en niet getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap hebt, is er wettelijk gezien vrijwel niets geregeld.


Je zult daarom zelf de zaken goed moeten regelen. Zo moet je als vader of duomoeder of -vader het kind erkennen en het gezag aanvragen. Maar ook is het verstandig om.


Vaak is de bedoeling om een wettelijke erkenning (vergelijkbaar met het huwelijk) te geven aan relaties tussen personen van hetzelfde geslacht in landen waar het homohuwelijk nog niet werd ingevoerd. Sommige meisjes dromen al vanaf hun kindertijd over een huwelijk. Gehuld in een prachtige witte jurk ten overstaan van al je vrienden en familie vertellen hoeveel je – voor altijd! U bent niet getrouwd en hebt geen geregistreerd partnerschap. Dan bent u fiscale partners met deze huisgenoot als u voldoet aan van de volgende voorwaarden: U bent allebei meerderjarig en hebt samen een notarieel samenlevingscontract afgesloten.


In tal van EU-landen kunt u uw relatie ook zonder te trouwen officieel maken dankzij het geregistreerd partnerschap. Leeft u met uw partner samen dan kunt u in dat geval uw relatie laten registreren bij de overheid van het land waar u woont. Je regelt het bij de ambtenaar van burgerlijke stand. Jullie worden daarmee, als jullie geen andere regeling treffen, automatisch in gemeenschap van goederen geregistreerd (let op: jullie schulden zijn dus ook van jullie samen!). Een samenlevingscontract kan bij de notaris worden.


Ga je geregistreerd partnerschap aan, dan zijn de kinderen die daarna worden geboren automatisch erkend door de vader en heeft de vader automatisch het ouderlijk gezag (over de kinderen die na de registratie van het partnerschap zijn geboren). Als je een samenlevingscontract hebt, moet de vader het kind erkennen en gezag aanvragen. Voor een geregistreerd partnerschap gelden de volgende voorwaarden: U en uw partner zijn allebei jaar of ouder. U mag niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben. De voordelen van een geregistreerd partnerschap : Jullie hebben automatisch een aantal rechten en plichten tegenover elkaar.


Denk aan: onderhoudsplicht en erfrecht. U mag de achternaam van uw partner dragen. Jullie hebben automatisch samen het ouderlijk gezag over jullie kind.


Als u wilt kan dit ook in combinatie met uw eigen achternaam. Wij hebben jaren geleden geregistreerd partnerschap gedaan met testamenten erbij omdat we nog geen geld hadden voor trouwen. Zo hadden we eigenlijk hetzelfde geregeld.


Geregistreerd partnerschap kind

Kosten geregistreerd partnerschap en samenlevingscontract. De kosten zijn wellicht niet doorslaggevend voor jullie keuze, maar wel handig om te weten! Wil je nog zaken vastleggen in partnerschapsvoorwaarden?


De vrouw en het kind zijn de erfgenamen van de man zonder daar een testament voor op te stellen. Dus als je getrouwd bent, heb je gezamenlijk ouderlijk gezag. Geregistreerd partnerschap.


Als je niet getrouwd bent, maar een geregistreerd partnerschap hebt, dan kan de man het kindje erkennen bij de gemeente. En als je een testament wilt, betaal je daar ook voor. Een vader of moeder moet bij een samenlevingscontract zijn of haar kind erkennen, waar dat bij een huwelijk of geregistreerd partnerschap automatisch gaat.


Door je kind te erkennen, heb je nog geen ouderlijk gezag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts