woensdag 8 augustus 2018

Gevangenissen belgie

Gesloten, halfopen en open gevangenissen. De gesloten gevangenissen zijn beter bekend als de ‘klassieke’ gevangenissen met alle nodige bewakingsmiddelen en veiligheidsvoorzieningen, zoals een omheiningsmuur, tralies, veiligheidsdetectie, enz. Hier brengen de gedetineerden het grootste deel van hun tijd in de cel door. Sinds afgelopen weekeinde telt elke cel in de Hasseltse gevangenis een telefoon. De innovatie kadert in een bredere vereiste die voor elke gevangenis in België zal moeten naleven tegen het einde van het jaar.


Gevangenissen belgie

Belgische gevangenissen kampen al jaren met overbevolking, veroudering en te weinig personeel. Om de overbevolking tegen te gaan stelde de federale regering voorop vijf nieuwe gevangenissen te bouwen: twee in Vlaanderen, twee in Wallonië en één in Brussel. Hoeveel mensen zitten er in ons land achter tralies? En waar zitten ze gevangen? We zochten het voor u uit.


Die benoemde het terugdringen. Gevangenissen Bijna de helft van alle gevangenen in België is een buitenlander. Ze beschikt over een mannenafdeling, een vrouwenafdeling en een psychiatrische vleugel voor de mannen.


Vele gevangenissen in België dateren uit het einde van de negentiende en begin twintigste eeuw. De gevangenissen in het Brussels Gewest zijn hierop geen uitzondering. Gevangenen komen in opstand en cipiers hebben het werk al twee weken neergelegd. De Belgische regering heeft nu het leger ingezet om de orde te bewaken. Er zijn meer cipiers nodig, maar ook meer douaniers – wegens de Brexit.


En de douane vist in dezelfde vijver. Die maatregel zou niet alleen een fikse besparing opleveren, maar meteen ook een oplossing bieden voor het aanhoudende probleem van de overbevolking in onze gevangenissen ”, stelt Penris. Ze verwezen naar een studie van het Federale Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg. Dit rapport is erg kritisch, ook als het gaat over de geestelijke gezondheidszorg in de gevangenissen.


Gevangenissen belgie

De recidive van procent in onze gevangenissen toont daarnaast hoe succesvol het allemaal is. Voorwoord De FOD Buitenlandse zaken krijgt regelmatig vragen van landgenoten die gearresteerd werden in het buitenland. De Brusselse rechtbank van eerste aanleg heeft de. Deze brochure wil een antwoord.


In Nederland zijn er ongeveer gevangenissen , in de meeste zitten allemaal mannen. Sommige gevangenissen hebben een aparte afdeling voor vrouwen. In totaal hebben we in Nederland ongeveer 16. De overbevolking in de Belgische cellen is één van de grootste van Europa.


Enkel in Italië, Hongarije en Cyprus is het probleem nog groter. Dit is de zwaarst bewaakte gevangenis ter werel waar ontsnappingskoning El Chapo de rest van zijn dagen zal slijten. ATTENTIE - Werkwijze van corresponderen De gedetineerden beschikken niet over internet.


Wij ontvangen van hen een zoekertje en plaatsen dit op onze website. Wanneer u op dit zoekertje reageert of ons een mail stuurt voor meer informatie, dan bezorgen wij u het contactadres van de gedetineerde(n). Vilvoorde, bond als eerste de kat de bel aan. De burgers zullen moeten zetelen in een commissie van toezicht, om bijvoorbeeld de klachten van gevangenen te bekijken. Alle betrokkenen moeten hun verantwoordelijkheid opnemen om het dossier snel uit het slop te halen.


Overzicht over gevangenis, TBS, straffen en justitie inrichtingen. Dat schrijft De Morgen. Vraagbaak over gevangenissen en gedetineerden. Is een bajes een Hotel?


Er is voorzien in nieuwe Commissies van toezicht onder auspiciën van de Centrale toezichtsraad voor het gevangeniswezen, ingesteld bij het Federaal parlement. Indien de staat deze situatie niet binnen de zes maanden herziet, dreigen dwangsommen, zo meldt Avocats. Het vonnis dateert van januari.


Het ene uiterste zijn de gevangenissen met een gesloten regime en het ander uiterste diegene met een open regime. Het is, aldus de auteur, ‘niet helemaal uit te sluiten’ dat dit verdwenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts