vrijdag 19 januari 2018

Gemeenteraad berlare

Gemeenteraad berlare

De raad dient jaarlijks de rekening van het voorbije jaar vast te stellen en het budget voor het komende jaar vast te leggen. Ze zijn zowel OCMW- als gemeenteraadslid. Het lidmaatschap kost slechts euro.


Als lid krijg je geregeld informatie over onze werking en standpunten. Na elke gemeenteraad bezorgen we je een verslag van het verloop en je krijgt ook onze 3-maandelijkse nieuwsbrief. Tevens mag je mee beslissen tijdens onze ledenvergaderingen. Register van besluiten van het kollegie van Burgemeester en Schepenen sept.


Het is gelegen aan een brede bocht in de Zeeschelde. LEVEN NIEUWS UIT DE GEMEENTERAAD. BOUwen aan geluk voor iedereen! Bouwen aan een sociale, duurzame gemeente! Berlarenaars worden genoemd.


Gemeenteraad berlare

U kunt deze video embedden in een website dmv. Er hebben nieuwe gemeenteraadsleden de. Niet toevallig op de slotdag van de verkeersveilige week.


Verkiezingsstandpunten Urbain Van BovenIndien uw partij geen absolute meerderheid heeft, met welke andere partij zou U dan samen willen werken? Jan Willy Van Sande was zo jaar burgemeester. Werking van de gemeenteraad Indicator 1. Exogene capaciteitsbepalende factoren 1. Voorzitterschap DEEL 2. Belastingsvermogen en financiële lasten uit het verleden Indicator 1. OBV per inwoner Indicator 2. OBV aanvullende personenbelasting (APB) per inwoner Indicator 3. Hij neemt, zoals voorzien bij zijn verhindering, zijn mandaten als raadslid en. Hij moet echter minstens tien keer per jaar vergaderen, wat veelal neerkomt op eenmaal per maand.


De gemeenteraad vergadert zo dikwijls als noodzakelijk. De voorzitter van de gemeenteraad is bevoegd voor het bijeenroepen van de gemeenteraad en stelt de agenda van de vergadering op. Onder de zes schepenen waren drie nieuwkomers: Kris Malfliet, Steven Vandersnickt en An Van Driessche (Open Vld).


Opgericht volgens de legende - als thuis voor een Mariabeeld dat tot drie keer toe naar het veld terug “tuimelde”. Maar ook om de partijen en kandidaten duidelijk te maken wat men van hen verwacht. Dit zal opnieuw gebeuren door vragen te stellen, via vragen aan de partijen, de huidige gekozenen, de kandidaten en ook aan de kiezers. Met de zogenaamde inkanteling van het OCMW en het verdwijnen van één schepenambt wordt het bestuur binnen de gemeente grondig gewijzigd. Het college van burgemeester en schepenen bestaat uit de burgemeester en vijf schepenen (waaronder de voorzitter van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst), bijgestaan door de algemeen directeur.


Het is het uitvoerend orgaan van de gemeenteraad en komt wekelijks bij elkaar. De vergaderingen zijn niet openbaar. Na een carrière in de nationale en Europese politiek keerde hij afgelopen zomer terug naar de gemeentepolitiek. De Vlaamse minister voor Binnenlands Bestuur en de vijf provinciegouverneurs staan als toezichthoudende overheid in voor het algemeen bestuurlijk toezicht op lokale en provinciale besturen. Katja Gabriëls blijft de populairste politicus en zal opnieuw burgemeester zijn.


Ook dezelfde schepenen blijven op post met dezelfde bevoegdheden die ze reeds vervulden. De N-VA trekt met een sterke ploeg naar de kiezer. Binnenkort lees je hier wie op onze lijst staat.


Gemeenteraad berlare

De raad voor maatschappelijk welzijn (of OCMW-raad) bestaat uit dezelfde raadsleden en vergadert aansluitend op de gemeenteraad , nl. Volledig nieuwsoverzicht. Deze website maakt gebruik van cookies.


Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het plaatsen van cookies. Zo volgde Ruben De Backer onlangs Kim Haentjens op als voorzitter (bedankt Kim!) en waren er recent bestuursverkiezingen. Afgelopen jaar was weer goed gevuld met tal van activiteiten en ook de komende maanden zullen we ons opnieuw engageren. Stelselmatig begonnen we met de opkuis, eerst in het park zelf, ook de omheining, poorten en bruggen werden vernieuwd. Ken je de verantwoordelijke wijkinspecteur in je buurt?


Hij of zij is je eerste contactpersoon bij de politie. Contacteer jouw wijkinspecteur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts