donderdag 3 augustus 2017

Komma voor hoor

Er komt geen komma voor en als je bij het hardop lezen geen pauze voor dit woord inlast. Ik wil graag een jas kopen, naar nieuwe schoenen kijken en ook nog even naar de bibliotheek. Zie ook ons advies over de komma voor die en dat. Een verhaal zonder interpunctie is natuurlijk niks dan zouden we ons snel ergeren aan het feit dat je niet weet wanneer een verhaal wel stopt of niet spellingzo gaat daarom uitleg geven deze keer over het gebruik van een komma want deze is onmisbaar in een verhaal moet je momenten hebben van rust. Héhéé, was dat even vervelend.


Dat gaat echt te ver, hoor ! Deze pauze geef je als je schrijft aan met een komma. Als je deze pauze niet hoort, mag je er ook voor kiezen om geen komma toe te voegen. Taal, Taalverzorging, Interpunctie, Komma. Na de komma komt altijd een spatie. Meestal komt er geen komma voor de nevenschikkende voegwoorden en en of.


Hij eet graag cornflakes, havermoutpap, boterhammen en spiegeleieren. Agna is op kamp en Osip logeert bij vrienden. Voor de komma juist niet. Gebruik van de komma is aan te raden in lange zinnen, of als er kans op een verkeerde lezing bestaat.


Komma voor hoor

Een oude schoolregel luidt dat je nooit een komma voor en mag zetten. Wanneer zet je een komma ? In het Nederlands zijn de regels voor het gebruik van de komma vaak onduidelijk, omdat niet iedereen het eens is over wanneer je wel en niet een komma moet zetten. Toch zijn er een paar dingen die je kunnen helpen om te bepalen of een komma op zijn plaats is of niet. Hoe zit het eigenlijk met de punt en de komma ? The fact that consumers are becoming increasingly aware of their rights (onderwerp) is (werkwoord) a potent force for change (bepaling). Geen komma ’s tussen onderwerp, werkwoord en bepalingen.


Er komt een komma voor en als de hoofdzinnen lang zijn. Deze student is eerstejaars en krijgt geen beurs. De verkiezingsuitslag gaf duidelijk aan welke partijen moesten samenwerken, en de formatie van een nieuw kabinet heeft daarom slechts een paar weken in beslag genomen. Hoe krijg ik een internationale getalnotatie (punt ipv komma voor decimale getallen) in de assen van een grafiek?


Komma voor hoor

Op mijn werkblad staan decimale getallen met een punt ipv een komma weergegeven, bv. Als het tussenwerpsel aan het begin van de zin staat, komt er alleen een komma achter. Als voorbeeld de volgende zin die in mijn verhaal voorkomt: Yochi was tien, en volgens Ichik was het de hoogste tijd dat hij zou leren over het volk en het land. Dat is helemaal geen “versimpeld ding voor programmeurs”. Waarschijnlijk leerde je het op de basisschool: je mag geen komma voor ‘en’ plaatsen.


Sindsdien probeer je dit braaf te vermijden. Maar soms is dat toch wel erg lastig, zonder die komma is de zin een stuk minder duidelijk. Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on. Gewoonlijk staat er geen komma voor en. Ik lust geen whisky, cognac en jenever.


Ik kom morgen en mijn vrouw overmorgen. Schrijf wel een komma als er een pauze te horen is of als er lees- of interpretatieproblemen kunnen ontstaan. Het helpt om zo’n zin hardop te lezen, Hoor je een korte pauze, dan is een komma veelal op z’n plaats.


Kwestie van smaak en stijl. Is er een makkelijke manier om de komma altijd op de goede plek te plaatsen? Je kunt ouderwetse formuleringen gebruiken of kiezen voor modernere taal. Een moderne afsluiting is vaak persoonlijker en spreekt de lezer meer aan. Kies je voor een ouderwetse afsluiting, gebruik ‘m dan goed en vergeet de komma ’s en hoofdletters niet!


Weglaten van de komma zou tot gevolg hebben dat in deze zin alle allochtone meisjes ook leerplichtig zijn. In zin zijn de komma voor en na aldus de voorzitter grammaticaal niet nodig, maar we horen bij hardop lezen wel een korte rust. Tussen twee hoofdzinnen zonder voegwoord.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts