dinsdag 29 augustus 2017

Oppervlakte uitleg

Oppervlakte uitleg

Een hectare is een oppervlakte van 10. De oppervlakte van een rechthoek. Als je de lengte en breedte van een rechthoek weet, kun je de oppervlakte berekenen. Oefenen met berekenen van de oppervlakte van een rechthoek of vierkant. Bij elke vraag kun je de oplossing stap voor stap bekijken.


Oppervlakte uitleg

Hier onder zie je een voorbeeldsom. Oppervlakte en omtrek van een cirkel. Om de oppervlakte (en omtrek) van een cirkel te berekenen maken we gebruik van het getal Pi.


Indien je de omtrek van de cirkel kent, kan je de diameter berekenen via de formule voor de omtrek van een cirkel. Hoe berekenen we de oppervlakte van een trapezium? Verdeel een trapezium in driehoeken. Opgaven met uitleg over hoe we de oppervlakte van een trapezium berekenen met video.


In de Uitleg vind je de oppervlakteformule voor een vierkant. Bereken de oppervlakte van een vierkant met zijden van mm. Lees goed wat er bij de sommen staat. Het is handig om een kladblaadje te.


Gaat het aantal hoeken naar oneindig, dan verdwijnt immers de ruimte tussen de n-hoek en de omgeschreven cirkel (de cirkel die door alle hoekpunten gaat). In de online oefeningen en de werkbladen leer je ook de oppervlakte te berekenen van bijvoorbeeld een rechthoek van 5m bij 3dm, dus een rechthoek waarbij de zijden in verschillende lengte-eenheden zijn gegeven. Rekenles omtrek en oppervlakte meten Zoek de verschillende plekken en objecten op het plein en meet de omtrek en oppervlakte. Kies voor centimeters of meters. Reken de sommen uit in je schrift, de antwoorden schrijf je op dit werkblad.


Wat is de oppervlakte van deze tuin? Tip: niet langs elke zijde staat een maat. Bekijk het bord omtrek en oppervlakte van gerdientjev op Pinterest.


In het voorbeeld hieronder gaat het om de grootte van het groen gekleurde vlak. Een ruit is een parallellogram met gelijke zijden. Er zijn drie formules voor het vinden van de oppervlakte van een ruit. Volg gewoon deze stappen als je wilt weten hoe je dit moet doen. Hoe je dit kunt berekenen behandelen we hier.


Oppervlakte uitleg

Stel je hebt driehoek ABC, zoals in de afbeelding. Je kunt de oppervlakte van deze driehoek berekenen. Online rekenen groep 8: Maten. Onbeperkt online sommen oefenen en beter worden in rekenen.


Formule (korte zijde x Lange zijde) : = oppervlakte driehoek. Basis x Hoogte) : = oppervlakte driehoek. Meet de breedte van het driehoek en noteer deze in centimeters.


Met de breedte wordt de basis bedoel oftewel de onderste lijn van het driehoek. Het lijkt wat dat betreft eenvoudig om de oppervlakte te berekenen, maar met name de omrekening naar vierkante centimeters of zelfs millimeters kan ons aardig in de weg zitten. Dezelfde oppervlakte in millimeters leidt namelijk tot een resultaat van 30. Bijvoorbeeld de oppervlakte van de vijver in de tuin is vierkante meter. Omgerekend is dat 4vierkante decimeter.


In de figuur hieronder zijn de oppervlakte -eenheden op de trap van boven naar beneden van groot-naar-klein. Dit oefenen ze meteen in. Daarna krijgen ze uitleg over het begrip oppervlakte en ook dit oefenen ze meteen in.


Tot slot twee werkbladen (oplopend in moeilijkheid) die beide begrippen oefenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts