dinsdag 4 juli 2017

Op zoek naar spiritualiteit

Op de uitademing ‘laten we de negativiteit naar beneden stromen’. In de oefeningen die volgen blijft de ademhaling centraal staan. Door in te ademen kunnen we ‘energie’ vanuit de grond naar verschillende lichaamsdelen ‘sturen’. Met iedere uitademing laten we de negatieve energie naar de aarde stromen.


Op zoek naar spiritualiteit

Voor beide routes geldt dat op een gegeven moment de helling naar beneden eindigt bij een grillige kliffenkust die in de diepte continue wordt belaagd door de oceaan, terwijl de helling naar boven eruit ziet als een graslandschap dat eindigt in de hemel. Beide paden komen halverwege het eiland op het hoogste punt samen. Anderen vinden dat het bij spiritualiteit niet gaat om een religieuze beleving, maar om een verlangen naar innerlijke vrede en een zinvol leven.


Ze beweren dat personen die op zoek zijn naar spiritualiteit , daar helemaal geen godsdienst bij nodig hebben, maar zich alleen naar binnen hoeven te keren en bij zichzelf te rade moeten gaan. Stream en download Religie en spiritualiteit podcasts van je favoriete abonnementen en stations bij iTunes. Samen op zoek naar net wat er echt toe doet ! Welkom zinzoeker, twijfelen niet-gelovig, gelovig. Geef je iemand een cadeau, dan is hij er drie dagen zoet mee.


Op zoek naar spiritualiteit

Echter, de vierde dag gaat hij alweer op zoek naar iets anders. Iemand kan dat als hebzucht ervaren. Ik zou dit eerder labelen als een levensproces in de verkeerde richting.


Je vindt hier onder andere boeken over religie, astrologie, esoterie, filosofie en spiritualiteit. In dit genre komt de innerlijke mens veel naar voren. Ben je op zoek naar je ware ik, of naar jouw betekenis van het leven? Ga dan voor een spiritueel boek!


En de hele tijdsgeest die op mij, op ons afkomt, roept mij op om keuzes te maken, accenten te leggen, antwoorden te zoeken en te geven. Spiritualiteit is per definitie een kwetsbaar verhaal. En moet dat liefst ook blijven.


Vindt deze in onze grote collectie ramsjboeken. Yoga-toerisme in India is booming. De Indiase overheid heeft er zelfs een speciaal ministerie voor opgericht. Maar eenmaal geland komen veel toeristen erachter dat yoga in het Westen een nogal andere bedoening is dan in ‘de bakermat van spiritualiteit ’. Pas ook op voor scams, waarschuwen yogadocenten in India.


Op zoek naar echte spiritualiteit ! Niemand ziet de spiritualiteit van God in zijn leven Neem Jezus aan als je vriend en redder van je innerlijke slechtheid en je zult een ander mens worden. Ieder mens denkt goed te zijn, maar ontdekt dat als hij of zij goed wil doen, zijn egoïsme en zijn trots de hoofdrol willen spelen in zijn of haar leven. Vandaag deel ik met jullie mijn tarotleggging om contact te maken met een entiteit naar keuze! Pinterest als inspiratie.


Vanaf het eerste moment was ik hier helemaal van weg, ik heb dan ook weinig verandert aan de betekenissen en. Even op de vluchtheuvel … om daarna weer te verdrinken in het moordende ritme van het leven … Dat is geen spiritualiteit , vindt René Stockman. Wanneer we ons leven opnieuw willen enten, moet dat met een spiritualiteit die in ons leven vorm krijgt en die haar wortels vindt in onze westerse, christelijke traditie. Ik moet zeggen dat ik dit zelf ook heb ervaren.


Ik was in de eerste instantie op zoek naar meer innerlijke rust en zo startte mijn spirituele zoektocht zonder te begrijpen waar ik naar zocht en wat spiritualiteit was. Ik begon gewoon met mediteren. Ik zoek naar de liederen die van generatie op generatie worden overgegeven, maar die bestaat niet meer in Duitsland. Het enige muzikale erfgoed dat we hebben?


Ze komt uit een bevindelijk gereformeerd nest, maar flirtte een poosje met het esoterische gedachtegoed. Anneke van der Hoog uit Utrecht kent als geen ander de gevaren van de seculiere spiritualiteit. Elke middag was er een show van een goochelaar, met verhalen over Petrus en Jezus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts