woensdag 26 juli 2017

Als wanneer indien

Het komt in de plaats van respectievelijk indien en wanneer. Als kán dus meestal in de plaats van indien en wanneer gebruikt worden, maar als er kans op verwarring bestaat, dan liever indien of wanneer. Indien legt meer de nadruk op een voorwaarde dan als. Wanneer legt meer de nadruk op de tijd dan als. Er is een stijlverschil: als is het vlotst, wanneer is wat formeler en schrijftaliger.


Als , wanneer en indien zijn hier voegwoorden van voorwaarde of veronderstelling. In deze betekenis zijn het synoniemen en dus onderling uitwisselbaar. Als en wanneer zijn verder ook nog.


Bijzinnen die beginnen met de voegwoorden als , wanneer en indien drukken een veronderstelling of voorwaarde uit ( als en wanneer kunnen daarnaast ook een verhouding in de tijd uitdrukken). Zulke bijzinnen kunnen zowel voor als na de hoofdzin staan: Als ik roep, moet je komen of Je moet komen, als ik roep. Nee, alleen wanneer is juist. Waarneer is geen bestaand Nederlands woor en ook waneer met één n is niet goed. Indien is het meest gewone woord in de schrijftaal, als en wanneer worden vooral gehoord in de spreektaal, terwijl zoo bijna geheel beperkt is tot de dichterlijke of verheven taal.


Als wanneer indien

In geval dat en bijaldien geven, hoewel zwak, te kennen, dat de verwezenlijking der voorwaarde volstrekt niet vast staat, m. Ik kan morgen langskomen als het u schikt. Wij kunnen elkaar morgen ontmoeten indien dit gewenst is. De drie woorden geven een voorwaarde aan, maar wel in verschillende stijlen. If betekent ook ‘ als ’. If gebruik je om aan te geven als je niet zeker weet of iets gaat gebeuren. In plaats van vaste waarden als bijvoorbeeld “Appels” gebruiken we nu echter een absolute verwijzing naar A17.


Indien translated between Dutch and English including synonyms, definitions, and related words. Kiezen tussen als of wanneer moet je niet doen op basis van de werkwoordstijd van de zin - dat is nodeloos ingewikkeld en in jouw gevallen ook onjuist. Etymologische (standaard)werken M. Indien ik je dragen kon over de diepe grachten van je gesukkel en je angsten heen dan droeg ik je uren en dagen lang. Indien ik de woorden kende om antwoord te geven op je duizend vragen over het leven, over jezelf, over liefhebben en gelukkig worden, dan praatte ik met je uren en dagen lang.


Indien de bewaring of de teruggave van de goederen kosten veroorzaakt ten laste van de faling, kan de curator wel vergoeding voor die kosten eisen, en zolang een retentierecht uitoefenen. Bezit de gefailleerde niet langer uw goederen dan is teruggave uiteraard niet mogelijk, en zal het voorrecht als onbetaalde verkoper hoogstens kunnen worden. De betekenis is dan ‘op het moment dat’ of ‘iedere keer dat’.


Het verschil tussen tijdsmoment en voorwaarde bestaat voor deze voegwoorden alleen in theorie. De functie ALS geeft een bepaalde waarde als resultaat als de opgegeven voorwaarde WAAR is en een andere waarde als deze ONWAAR is. Binnen een functie ALS kunt u nog eens aanvullende ALS -functies gebruiken.


Als wanneer indien

Hiermee wordt informatie gegeven over de opbouw van een tekst of tekstgedeelte. Als de haan kraaide, stond de boer op. Quand le coq chantait, le fermier se levait. Als Piet kwam, bracht hij altijd iets voor de kinderen mee è Quand Pierre venait, il apportait toujours quelque chose pour les enfants. ALS - Gelijk indien ALS - Indien de groente terugkomt ALS - Indien het weer groente is ALS - Indien ik er weer eens op los ram!


The information in this section is mostly from this web page (in Dutch). These words are subordinating conjunctions. They all indicate that the actions in the main sentence and those in the subordinate sentence occur (more or less) at the same time. Coen zum Direktor aller Faktoreien benannt. Indie (Hindi: भारत, Bhărat) isch e Staat z Sidasie, wu dr grescht Dail vum indische Subkontinänt umfasst.


Indien isch e Bundesrepublik, wu vu Bundesstaate bildet wird un derzue sibe bundesunmittelbari Biet umfasst. Chercher plus de pages sur le thème SI ALS OF sur notre site 1 gratuit pour apprendre le néerlandais.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts