dinsdag 25 juli 2017

Excel tekst samenvoegen aanhalingstekens

Aanhalingstekens worden weergegeven in de resultaattekenreeks. Scheid aangrenzende tekstitems met een puntkomma. Als u veel rijen met gegevens hebt waarvan u tekst wilt combineren, kunt u de gecombineerde tekst beginnen te typen in een aangrenzende kolom en de rest wordt dan voor u ingevuld. Als u enkele of dubbele aanhalingstekens rondom de cel moet invoegen om tekstwaarde in te sluiten, heeft u dan snelle methoden om het op te lossen? Word je helemaal gek van omvangrijke spreadsheets waarbij namen en gegevens die bij elkaar horen in verschillende velden staan?


Wil je een formulier maken dat automatisch kan worden gevuld met data uit je. Spaties of leestekens die u wilt weergeven in het resultaat, moet u opgeven als argument tussen dubbele aanhalingstekens. Je zorgt ervoor dat je in een lege cel staat en typt = tekst. Nu voeg je de cellen toe die samengevoegd moeten worden, je kunt dit doen door te typen of door er met de muis op te klikken. Niet-werkende formules voorkomen.


Fouten in formules zoeken en. Voor het gebruik van deze belangrijke tekst , moet u ze eerst uit enkele of dubbele aanhalingstekens uit cellen halen. Hoewel de functie tekst. Als u tekst in functies of formules wilt opnemen, plaatst u de tekst tussen dubbele aanhalingstekens ().


Excel tekst samenvoegen aanhalingstekens

In het Voorbeeldbestand staat op het werkblad Namen een klein lijstje namen. Al snel is te zien dat de regels en nog aanpassing nodig hebben. De formule plaats je dus in een lege cel, in dit voorbeeld in cel G2. Wil je dat tussen de twee cellen een spatie toegevoegd wordt?


Voeg deze dan in de formule toe tussen aanhalingstekens en met een extra puntkomma. Daarnaast kan je het ook doen door middel van het “” teken. U wilt ze echter graag samenvoegen tot een tekst in één cel. Het resultaat is inderdaad dat de teksten tegen elkaar geplakt zijn.


Van de functie format kunt u mix variabele celinhoud met vaste tekenreeksen die niet afhankelijk van de inhoud van andere cellen, zoals in het voorbeeld hieronder. Denk hierbij aan aanhalingstekens en ook bijvoorbeeld een regeleinde of harde enter. De aanhalingstekens zijn vrij eenvoudig in een formule te plaatsen door. Excel de functie tekst. Unsubscribe from Linda le Grand?


Tekst uit een cel samenvoegen met nieuwe tekst. Wil je de waarde van één cel (bv. A3) samenvoegen met het woord leerling, typ je in een andere cel de formule =A3”leerling”. Belangrijk: Wanneer je tekst in een formule wil gebruiken, moet je dit steeds tussen aanhalingstekens plaatsen. Net zoals we dit doen bij de ALS-functie.


Excel tekst samenvoegen aanhalingstekens

Het tweede argument in dit voorbeeld ( ) is een spatieteken. De engels functienaam CONCATENATE() is vertaald in talen. Echter kunt de functie tekst.


Voor alle andere talen, is het engels functienaam gebruikt. Voorbeeld: Er zijn namen geplakt van een externe bron, de naam wordt in verschillende cellen geplaatst en kan nu simpel samengevoegd worden. Voegt één of meerdere cellen samen tot één cel.


Hiervoor gebruik je de formule Tekst. In Book Sheet cel atype is dit een test. U kunt de tekst gemakkelijk samenvoegen. Veel mensen twijfelen over de plaats van de komma als een citaat wordt onderbroken, en ook adviesboeken zijn het hierover niet altijd met elkaar eens.


Met deze functie kunt u tekst uit verschillende cellen combineren in één cel. We hebben bijvoorbeeld een werkblad met namen en contactgegevens. De dubbele aanhalingstekens met de spatie zorgen dat er een spatie komt tussen voornaam en achternaam. Om bijvoorbeeld de valuta euro toe te voegen, moet je die als een functie typen zoals = TEKST. Op dezelfde manier is het mogelijk om tekst samen te voegen met valuta.


Dit lees je als “voeg de cellen. SAMENVOEGEN (A1;” “;B1;” “EURO(C1)).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts