maandag 10 juli 2017

Chronische vermoeidheid aanpakken

Vermoeidheid (en met name chronische vermoeidheid ) vormt een enorme belasting op je levenskwaliteit. Of als je een paar uur na de lunch eigenlijk het liefst in bed zou stappen. En hoewel vermoeidheid vervelend is, heeft het in de meeste gevallen hele simpele oorzaken. Piekeren of negatief denken aanpakken Het is belangrijk om controle te leren krijgen over je gepieker.


Vermoeidheid aanpakken Vermoeidheid hoort bij de mens, immers fysieke of mentale arbeid kan en zal meestal tot vermoeidheid leiden. Je lijdt immers onder een slopende vermoeidheid die maanden of zelfs jaren kan aanslepen en niet overgaat met rust. Deze vermoeidheid is bovendien slechts een onderdeel van een soms complex geheel, dat moeilijk te verklaren is.


Men spreekt dan over het chronische vermoeidheidssyndroom (CVS). Zou Saffraan een middel kunnen zijn bij het bestrijden van chronische vermoeidheid ? Ligt de werking van Zaffranax niet eerder aan de vitaminen B, dan aan het saffraanextract? Zit er voldoende Saffraan in Zaffranax om een heilzame werking te hebben? Schrijven psychiaters straks bij depressie saffraan voor? Uit onderzoek blijkt dat weinig beweging en omgevingsfactoren, zoals hoe mensen in uw omgeving reageren, grote invloed hebben op het ervaren van vermoeidheid.


Deze invloed kan zelfs groter zijn dan die van de spierziekte zelf. Het beste advies om de vermoeidheid aan te pakken, is om te blijven bewegen, indien dat mogelijk is. Je hebt de verantwoording op je genomen dat het allemaal jouw schuld is. Anders was je nu niet zo moe geweest. Maar het was niet jouw schuld.


Volgens de huidige definitie is CVS een aanhoudende of terugkerende chronische moeheid die niet het gevolg is van een aantoonbare lichamelijke ziekte, die meer dan zes maanden bestaat en waarbij de patiƫnten ernstig beperkt zijn in hun dagelijks leven. Meerdere modules voor chronische vermoeidheid. De content die in het vermoeidheidscentrum gebruikt wordt, is door het team van Knoop zelf ontwikkeld in het CMS van Minddistrict. Het idee achter deze content is dat een ziekte je moe kan maken. Het omvatte onder meer een aantal symptomen die gedurende zes of meer opeenvolgende maanden moesten voorkomen.


Vandaag weten we dat chronische vermoeidheid meer is dan een opsomming van symptomen en het probleem individueel moet worden aangepakt. Chronische vermoeidheid aanpakken op diepere lagen. Hoe kan je herstellen van chronische vermoeidheid , chronische vermoeidheid helen of chronische vermoeidheid genezen?


Wij adviseren iedereen om zelfheling technieken aan te leren. Het spaart tijd en veel geld uit en het brengt je dichter bij je essentie. Zelfbehandeling werkt bij een derde van de patiƫnten met chronische vermoeidheid. Een combinatie van zelfbehandeling en aanvullende cognitieve gedragstherapie is net zo effectief als de bestaande reguliere zorg, maar minder tijdrovend. Dat blijkt uit onderzoek bij het Radboud umc in Nijmegen.


Er zijn vier soorten chronische vermoeidheid die je kunt herkennen aan verschillende symptomen. Als je de symptomen per soort bij jezelf kunt onderscheiden, kun je de oorzaak doelgerichter aanpakken. Hormonale vermoeidheid : keelpijn, gebrek aan initiatief, ochtendsufheid en duizeligheid. Het is ook nu goed om eens je huisarts te bezoeken om zaken uit te sluiten, want vermoeidheid kan vele oorzaken hebben waaronder ernstige. Je bent erg oververmoeid.


Dat wil je sowieso eerst uitsluiten (of er zo vroeg mogelijk bij zijn). Ongeacht het aantal punten kun je gaan werken aan verbetering! Dat kan leiden tot chronische vermoeidheid en het letterlijk uitputten van ons lichaam. Hersenletsel kan tevens leiden tot meer vermoeidheid.


Om verminderde vermoeidheid te leren ervaren na hersenletsel of ander letsel is het nodig je belastbaarheid af te stemmen op je belasting en inspanningen. De eerder gemaakte grafiek kan je daarbij helpen. Mensen met chronische vermoeidheid zijn maandenlang te moe om normaal te kunnen functioneren en zijn urenlang uitgeput na een ‘gewone’ inspanning, zonder dat daarvoor een echte reden kan aangegeven worden. Please try again later. Daarom is het aangewezen op het psychologische aspect van vermoeidheid te werken.


Je kan eventueel in eerste instantie een arts consulteren en met behulp van medicatie de meest chronische symptomen van vermoeidheid aanpakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts