woensdag 21 juni 2017

Nergens zin in overgang

Nergens zin in overgang

Wat ben ik blij met jullie verhalen, dat jullie ook nergens zin in hebben. Om hopeloos van te worden. Somber, huilerig, overal tegenop zien en nergens zin in? Ik heb gewoon nergens zin in.


Hoewel er volgens de huisartsenrichtlijn ‘geen duidelijke associatie tussen de overgang en depressie, angst en andere psychische klachten’ bestaat, lijken vrouwen in de overgang weldegelijk gevoeliger te zijn voor een sombere stemming. Burn out symptomen tijdens de overgang. Stemmingswisselingen, moe zijn, zich futloos voelen en nergens zin in hebben.


Het kan bij de overgang horen, maar het kan ook overgaan in een echte burn out. Daarom is het belangrijk om een burn out tijdig te herkennen. Je hebt nergens zin in en zelfs niet in die dingen die je altijd heel leuk vond.


Dit is een heel duidelijk signaal dat er iets aan de hand is. Wanneer je kampt met een depressie heb je vaak last van een slechte concentratie. Dit komt gedeeltelijk door het slechte slapen en de vermoeidheid maar ook omdat je nergens zin. Veel vrouwen zeggen dat ze sinds de overgang het beste seksleven ooit hebben.


Kort lontje, knorrig, nergens meer zin in? Kan zomaar het begin van de overgang zijn, al ben je ‘zo oud’ nog lang niet. Journalist José Rozenbroek ontdekte een wondermiddel: hormoontherapie.


Bij het minste of geringste val ik uit. Ik voel me niet altijd zo lekker en dan raak ik de controle gewoon een beetje kwijt. Maar soms ben ik ook ineens een beetje huilerig en volkomen futloos, heb ik nergens zin in.


En ik ben iets dikker geworden, maar. Hoe hormonen je libido saboteren. Heb je geen zin meer in seks? In de overgang komt het vaak voor dat vrouwen niet in de stemming zijn om te vrijen, mannen en vrouwen klagen hierover. De volledige overgang naar de menopauze kan vier tot twaalf jaar duren.


Nergens zin in overgang

De menopauze is de tijd van het leven wanneer je menstruatie stopt, de productie van oestrogeen en progesteron eindigt en je niet meer zwanger kunt worden. Tijdens de overgang zou je symptomen zoals opvliegers, slapeloosheid en vermoeidheid kunnen gaan ervaren. Seksualiteit en de overgang Zin in seks ‘ Zin ’ in seks gaat niet vanzelf, er is een seksuele prikkel nodig om het seksuele systeem ´aan´ te zetten.


Bij een seksuele prikkel zal het lichaam automatisch reageren met beginnende seksuele opwinding. Iedereen kent wel een vrouw in de overgang die last heeft van sombere gevoelens en neiging tot depressieve klachten. Misschien herken je het van jezelf.


Hoe kan dit, terwijl voorheen je de hele wereld aan kon en niets je teveel was? Vrouwen in de Overgang. Het klinkt misschien stom als je zegt dat je nergens zin in hebt… Toch kom ik met het volgende advies: Ga lopen of fietsen! Het hoeven geen lange stukken te zijn, begin gewoon met kleine blokjes om.


En ga steeds wat verder. Verplicht jezelf om dit te doen, ook al heb je geen zin. Maar de overgang kan ook klachten veroorzaken zoals: hoofdpijn, slapelooshei duizelighei nachtzweten, angst of paniekaanvallen de klachten zijn voor elke vrouw anders. Of nergens zin in hebben, lusteloosheid. Dit gevoel van intense moeheid komt vaak voor in de overgang en is deels verklaarbaar.


De vermoeidheid is ook erg lastig ook met me werk en in het gezin, heb gewoon nergens zin in. Maar ja we moeten door, en probeer iets te zoeken waarbij het iets verminder hoop dat iemand mij een tip kan geven. Sterkte voor alle vrouwen. Somber zijn, zwaar op de hand zijn en geen idee waarom.


Meestal drijft zo’n bui na een dag (of twee) wel weer over. Nergens zin in Als je nergens zin in hebt, mis je een levensdoel waar je hart sneller van gaat kloppen. Tip: Probeer je eens te herinneren wat je als kind graag deed. Was het tekenen, schilderen, kleien, toneelspelen, dansen, zingen, lekker buiten zijn, of iets anders? Niet door een gebrek aan daglicht.


Nergens zin in overgang

De klachten zijn overwegend: uitzonderlijk groot gevoel van vermoeidhei depressief zijn, nergens zin in hebben, enorme behoefte aan extra slaap, maar ondanks het vele slapen blijft men zich vreselijk moe en energieloos voelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts