donderdag 29 juni 2017

Affectie tonen in relatie

Naderhand is het allemaal ”gewoon”. Probeer de relatie dus weer spannend te maken door bijvoorbeeld te flirten en dat soort dingen zodat jullie beiden ook weer opgewonden raken van elkaar. Op die manier zijn jullie beiden ook eerder geneigd affectie te tonen. Affectie missen: een hele grote don’t.


Het is niet voor iedereen even makkelijk om affectie te uiten. Dit erkennen is een vorm van kwetsbaarheid. Het verbeteren van jullie communicatie over dit soort dingen, leidt tot een affectievere en intiemere relatie.


Ook dat zijn manieren waarop je zijn affectie kan verliezen. Ik geef je zeven redenen waarom hij geen affectie meer toont. Met affectie wordt meestal niet gedoeld op de liefde tussen twee personen die een relatie hebben.


Als de partner van je beste vriend(in) wél hand in. Als je voelt dat je liefde en affectie en of genegenheid mist, dan kan dat natuurlijk gaan zorgen voor de nodige verwarring en of twijfels. Dit ook omdat we allemaal wel bewust of onbewust weten dat een gezonde en oprechte affectie thuis hoort in een liefdevolle relatie.


Wanneer blijft de affectie meestal uit? Niet alleen moet je aanwezig zijn, maar je moet ook laten zien dat je van iemand houdt door liefkozingen, de juiste woorden, oprechte blikken van acceptatie en omhelzingen. Je hebt niets te verliezen door het tonen van affectie. Je liefde voor iemand anders meer uiten. Genegenheid is het uiten van liefdesgevoelens.


Affectie tonen in relatie

Het wordt gewoonlijk geassocieerd met liefde en lange termijn relaties, omdat een stabiele hoeveelheid genegenheid ervoor kan zorgen dat mensen intiem. Dat is de reden waarom het advies van relatietherapeuten “om meer affectie te tonen ” niet werkt. Het is hetzelfde als “fake it till you make it” – maar in de praktijk kom je nooit bij dat laatste uit.


In tip leg ik je uit wat de beweegredenen van mannen zijn om zich op deze manier af te sluiten. Geen affectie meer van partner. Steeds meer en meer begon mijn vrouw zich anders te gaan gedragen. Toen ik thuis kwam was ze redelijk kort en van affectie kwam niet veel meer in huis.


Maar ook met het geven van complimenten. Dat heeft ook wel met zijn opvoeding te maken. Ik kom echter uit een gezin waar liefde en waardering tonen en complimenten geven de normaalste zaken van de wereld zijn. Ik ben dat dus zo gewen het geeft mij een goed en gelukkig gevoel. In mijn relatie vind ik dat dus niet terug en ben daardoor ook vaak.


Ik kan niemand bedenken die me ooit zei: ‘Ach, ik trouw voor zo lang als het duurt. Ik zeg niet DAT de relatie slecht is, ik vraag of het zo kan zijn. KoudKikkertje heeft blijkbaar wel affectie naar de kinderen, niet naar haar man. Tekenen van gebrek aan affectie bij kinderen. De tekenen van gebrek aan affectie bij kinderen duiden meestal op een probleem met de relatie tussen de kinderen en hun ouders.


Het probleem ligt meestal iets dieper. Over het algemeen kan het het gevolg zijn van de onwetendheid van de ouders over de behoeften van hun kind. Heb je moeite met het tonen van affectie of ben je in een sleur beland die je koste wat kost wilt doorbreken? Soms is alles in een relatie zo gewoon geworden dat je niet meer de affectie toont zoals je dat vroeger deed.


Of misschien ben je opgegroeid in een familie waarin affectie nooit werd geuit. Kleine signalen van affectie die noodzakelijk zijn voor je relatie. Ook obstakels moet je samen aanpakken. Door geen affectie en verbintenis te tonen kunnen er twijfels ontstaan die soms onherstelbaar zijn.


Affectie tonen in relatie

Ontdek hier welke vervelende eigenschap net het teken is van een goede relatie. Jory legt uit dat een moeilijke periode in de relatie ook een spelbreker voor affectie kan zijn. Het kan zijn dat je partner boos op je is, een lager libido heeft, of niet langer verliefd op je.


Onderzoek heeft aangetoond dat honden, net als mensen, bewust vriendschappen kunnen aangaan. Het is dan ook niet gek dat veel eigenaars hun hond als vriend zien. De hond kan het baasje dus ook als vriend zien.


Het gaat hierbij om meer dan een simpele relatie waarin de hond het eigenaar dankbaar is voor eten, maar om affectie tussen mens en dier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts