donderdag 22 juni 2017

Minder vakantiegeld aow

Naar aanleiding van dit bericht kregen we van veel mensen die een AOW ontvangen de vraag of zij ook minder vakantiegeld gaan ontvangen. Volgens de uitkeringsinstantie SVB is dit niet het geval. Sterker nog, een AOW -gerechtigde krijgt dit jaar iets meer vakantiegeld.


Eerder schreven we al dat de ruim miljoen ontvangers van een AOW -pensioen dit jaar minder vakantiegeld krijgen. Zowel het bruto- als nettobedrag valt lager uit. Dit komt door belastingmaatregelen en een hogere bijdrage Zorgverzekeringswet.


Daardoor is het lange tijd als een luxe gezien, waardoor voor de belasting uw vakantiegeld op een zelfde manier wordt behandeld als een bonus van de werkgever. Veel werknemers krijgen eind mei fors minder vakantiegeld dan zij in voorgaande jaren hebben ontvangen. Dat stelt salarisdienstverlener ADP donderdag op basis van eigen berekeningen.


Uw AOW vakantiegeld is dit jaar iets lager dan vorig jaar. Heeft u een volledige AOW én partnertoeslag? Dan krijgt u vergeleken met vorig jaar ongeveer € netto minder vakantiegeld. Het totaalbedrag aan AOW en toeslag valt dit jaar net in een andere belastingschijf waardoor u meer belasting betaalt.


Ieder jaar in mei ontvangt u uw vakantiegeld van de AOW. Wilt u weten hoeveel vakantiegeld u precies krijgt? Log dan vanaf mei in met uw DigiD op Mijn SVB en kijk bij uw betaaloverzicht. Over elke maand dat u AOW ontvangt, bouwt u vakantiegeld op.


De periode waarover u vakantiegeld opbouwt, loopt van mei tot en met. Let op heeft je partner geen AOW , dan is het AOW vakantiegeld minder , namelijk € 9per maand en € 1. Harms: Hoeveel vakantiegeld beuren wij. Danny: Het bruto bedrag voor vakantiegeld AOW is € 5per maand per persoon Hoeveel dit netto precies is, kun je zien als je met je digiD inlogt bij de SVB website. Gedurende het jaar vindt er vakantiegeld opbouw plaats. Ook zij houden belasting in op het bedrag dat ze aan u betalen.


Afhankelijk van het bedrag dat ze aan u betalen, houden ze meer of minder belasting in. Zie ook: U krijgt meer dan uitkering. Vanaf de maand waarin u de AOW -leeftijd bereikt, houdt de uitkerende instantie of de werkgever bij de loonheffing geen AOW -premie meer in.


Mijn vakantiegeld wordt wel degelijk minder dan vorig jaar. Ik ben dan natuurlijk ook geen werknemer maar zit wel dik onder het minimum. De netto AOW wordt vervolgens weer omgerekend naar een bruto- AOW bedrag.


Ben je niet meer werkzaam en ontvang je AOW dan heb je ook recht op vakantiegeld over elke maand dat je AOW ontvangt. Vakantiegeld en AOW uitkering. De inflatiecorrectie en heffingskortingen dragen hieraan bij. Uitzendkrachten hebben ook recht op vakantiegeld.


Minder vakantiegeld aow

Dit wordt uiterlijk in juni uitgekeerd of elke maand bij het salaris. Dan heeft u ook recht op vakantiegeld. Het percentage verschilt per soort uitkering. Van een bijstandsuitkering wordt van het netto bedrag opzijgezet voor het vakantiegeld.


Als alleenstaande AOW ’er heb ik onlangs vakantiegeld gekregen. Het was euro minder dan vorig jaar. Ik begrijp niet waarom en ben boos. Het vakantiegeld voor AOW ’ers is inderdaad lager geworden.


Minder vakantiegeld aow

De verlaging is euro voor een partner en euro voor alleenstaanden. Het wordt meestal in de maand mei uitgekeerd en wordt berekend over het loon van juni van het afgelopen jaar tot juni van het huidige jaar. Volgens ADP verliest de uitkering van vakantiegeld aan populariteit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts