donderdag 13 april 2017

Lijst seksuele voorkeuren

De voornaamste categorieën zijn heteroseksualiteit, homoseksualiteit, biseksualiteit en aseksualiteit. Aanverwante uitdrukkingen zijn seksuele oriëntatie, seksuele gerichthei seksuele voorkeur en seksuele identiteit. Is de afkorting lgbtq ingewikkeld? Wen er maar aan dat steeds meer mensen zichzelf identificeren met seksuele voorkeuren die afwijken van de norm.


Lijst seksuele voorkeuren

Seksuele voorkeur is een algemene term voor seksuele belevingen, neigingen, verlangens, fantasieën of uitingen. De voorkeuren kunnen betrekking hebben op bepaalde seksuele handelingen, partners of objecten. De term seksuele voorkeur wordt meestal gebruikt als de voorkeuren of neigingen als afwijkend van de norm worden beschouwd.


Welke soorten seksuele geaardheden zijn er allemaal? Wensen en voorkeuren in je seksleven. Zo kun je beter inspelen op elkaar en je seksleven verbeteren.


Een oefening voor mannen en vrouwen, die erachter willen komen wat zij willen in hun seksleven en dat willen delen met hun partner. De seksuele verlangens van een persoon kunnen voor problemen zorgen. Narcisten hebben een sterke neiging om hun partner en kinderen seksueel te misbruiken. Hier is een lijst van enkele van deze onrechtmatige seksueel misbruik gedragingen. Het is verboden om te masturberen of goed voor je eigen lichaam te zorgen onder de dreiging van straf.


Artikelen in de categorie Seksuele geaardheid Deze categorie bevat de volgende pagina’s, van in totaal 10. Er zijn vele seksuele voorkeuren om seksualiteit te bedrijven en te ervaren, waarvan sommige in de huidige maatschappij geaccepteerd worden, terwijl op andere een taboe rust en diegene met een schaderisico voor personen of dieren soms strafbaar zijn. Seksuele normen en gewoontes verschillen tussen culturen en veranderen sterk door de tijden heen.


Lijst seksuele voorkeuren

Problemen met bijzondere seksuele voorkeuren (fetisjisme). Uw eigen seksuele voorkeuren zullen worden geboycot of gedraaid. Seks en (chronische) ziekte. Zo nodig in overleg met de behandeld arts. Je leest meer over de verschillen tussen biseksualiteit en panseksualiteit in ons artikel over de verschillende seksuele voorkeuren ! Queers laten zich liever niet in een hokje plaatsen en kiezen daarom voor deze seksuele voorkeur.


De DSM is een veelgebruikt handboek waarin alle persoonlijkheidsstoornissen en afwijkingen staan beschreven. Hier staan ook een aantal ‘afwijkende’ seksuele voorkeuren in beschreven zoals bijvoorbeeld: seksuele opwinding door voorwerpen (fetisjisme), (gespeeld) agressief of vernederend gedrag, exhibitionisme en voyeurisme. Het libido van vrouwen is grillig en onvoorspelbaar. De route naar seks verloopt anders dan bij mannen, en hun seksuele voorkeuren zijn minder eenduidig.


Wat betekent eigenlijk een hoog libido? Voorheen werd gedacht dat het ging om hoe vaak je aan seks dacht, hoe vaak je seks wilt en hoe vaak je. De zogenaamde seksuele revolutie creëerde een open sfeer ten overstaan van seksualiteit. Toch zal het nog geruime tijd duren alvorens mannen en vrouwen openlijk over hun seksuele voorkeuren kunnen spreken, voorbehoedsmiddelen ingeburgerd geraken etc.


In de ‘officiële’ Tumblr lijst volgt dan een lange, op alfabet gesorteerde lijst met seksuele voorkeuren. Deze zijn vaak te plakken aan de manieren van aantrekkelijkheid. A-’ in de lijst wordt bijvoorbeeld beschreven als ‘gebrek aan aantrekkingskracht’.


Het rollenpatroon steekt de kop op: ‘Dit is geen speelgoed voor een jongen’, ‘Hela, ik ben geen meisje, hoor! Dat zijn jongenskleren! Een cartoonachtige diagram dat duidelijk maakt hoe de seksualiteit in Thailand in elkaar zit, was dan ook een grote hit op sociale media.


Seksuele gevoelens, die jij bedoelt Martje, komen inderdaad meestal in de pubertijd tot uiting. Naast deze seksuele aantrekkingskracht bestaan er ook romantische gevoelens: bij wie voel je je fijn? Bij wie wil je graag zijn?


Deze gevoelens kun je ook als klein kind zijnde al herkennen. Deze seksuele voorkeuren worden niet geaccepteerd. Door de seksuele revolutie zijn bepaalde seksuele voorkeuren die vroeger als ‘pervers’ werden beschouw waaronder homoseksualiteit, inmiddels geaccepteerd als normaal seksueel gedrag van de mens.


Soms ben je onzeker als je mensen met een handicap of met een migratieachtergrond willen benoemen of aanspreken. Of er zijn woorden over seksuele geaardheid en identiteit die niet helemaal duidelijk zijn. Een onderdeel van het opvoeden van een kind is de seksuele opvoeding, het begeleiden en ondersteunen van een kind bij de seksuele ontwikkeling. Daarbij gaat het over meer dan seksualiteit. Het gaat ook over liefde, relaties, lekker in je vel zitten, zeggen wat je wel en niet wilt en vriendschap.


Lijst seksuele voorkeuren

Parafilieën zijn in DSM-III psychiatrische seksuele stoornissen met een voornamelijk psychologische etiologie, die gekenmerkt worden door een “afwijkend seksueel object”.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts