vrijdag 21 april 2017

Hoe dik moet stuclaag zijn

Hoe dik moet stuclaag zijn

Als er oneffenheden zijn die je kunt zien onder de rij (of zet een plank tegen de grootste hobbels op de muur). Je ziet zo precies waar het meeste stuc op de muren moeten en hoe dik die laag dan moet worden. De dikt van stucwerk wordt bepaald door de ondergrond. Hoe ongelijkmatiger de ondergrond is hoe dikker het stucwerk aangebracht moet worden.


Ik heb sleuven gemaakt waarin ik elektrapijp wil leggen (flexibel). Is dat een probleem ivm scheuren van de roodband (daar zou ik het mee willen dichtmaken, zijn er andere tips?) bijvoorbeeld? Goedendag, In mijn pas gestucte stuclaag (MPmet de hand aangebracht, niet gespoten) zit een lichte golf.


Bij gipsen platen plafonds moet ook altijd over de naden dit zgn. Voor u begint moet u beslist hebben hoe strak u het stucwerk wilt hebben. Als u echt super strak en recht stucwerk wilt kunt u zgn.


Een laagje spachtelputz bestaat uit mm korrel tot aan mm. De meest voorkomende korreldikte is mm dik Spachtelputz kan op ieder gewenste kleur worden aangebracht en droogt zeer snel. Kijk op de verpakking hoe je het stucmiddel moet aanmaken. Gebruik altijd een schone kuip en een schone mixer. Doe de juiste hoeveelheid kraanwater in de kuip.


Strooi voorzichtig de cementgebonden stucmortel erbij. Mix het vervolgens tot een gladde massa zonder klontjes. En hoe dikker de stuclaag is die aangebracht moet worden hoe hoger de prijs per vierkante meter zal zijn. Hier beneden kan je de uploads zien!


Je kan abonneren om op. Vooral de lengte van het board speelt een belangrijke rol bij de juiste keuze. Bas Rotgans legt in dit filmpje uit waar je op moet letten. Hier is helaas geen vast antwoord op. Gemiddeld genomen is er voor iedere millimeter die is aangebracht dag nodig om te drogen.


In deze kluswijzer wordt uitgelegd hoe u zelf een muur of wand kunt stucen met een bijbehorende instructievideo. Iedereen kan stucen, maar u moet wel weten waar u tijdens het stukadoren op moet letten. Als in de wand veel oneffenheden zitten en die wilt u gaan behangen, betegelen of schilderen, is het aan te raden om de muur glad te maken voor. Het oppervlak van deze laag van het stucwerk pleister moet worden gescoord met een plamuurmes of een spijker in een diamant-vormig patroon om binding met de tweede laag te vergemakkelijken.


Hoe dik moet stuclaag zijn

Ik deed de tweede laag nadat de toplaag gehard was. Het moet wel een beetje hard zijn , lijkt mij. Waarom zou je opnieuw voorstrijken op een nieuwe laag, als deze nog niet 1 droog is? Gaat toch om reduceren van zuiging? Is er over een oude laag heen te stucen of moet alles er eerst af?


Welke producten zijn aan te raden? Behalve een ongelukje zijn verzakkingen, vocht, schimmel en lekkage ook vaak een reden om het stucwerk te vervangen of te repareren. Hoe dikke laag moet worden opgebracht? Een ervaren stucadoor weet precies waar en hoe hij moet beginnen, is snel, en kan je daarmee een hoop tij moeite en uiteindelijk geld besparen.


Gestuukte buitenmuren zijn stijlvol, prachtig om te zien en helemaal van deze tijd. Probleem bij een buitenmuur stucen (ook wel stuken) was altijd optrekkend vocht en het loslaten van het stucwerk. Designmortel is namelijk waterdicht en vorstbestendig doordat deze is gemaakt op basis van cement in plaats van kalk.


Dat is nu verleden tijd. Pleisterwerk is een gladde cement gebonden stuclaag op de buitenmuur van uw woning. Buiten stucwerk moet ten alle tijden cement gebonden wezen.


Hoe dik moet stuclaag zijn

Cement is een product wat goed tegen vocht kan en niet verzeept. Een pleisterlaag die word aangebracht zal na zijn uitharding eventueel nog kunnen worden afgedicht met een buiten muurverf. Een deel van het water waarmee je het stuc aanmaakt, moet namelijk in de ondergrond dringen, waardoor de stuclaag als het ware door de ondergrond wordt vastgezogen.


Het andere deel moet in de stuclaag zelf blijven zitten voor het hardingsproces. Tegelwerk is bijna altijd vuil en vettig, schoonmaken is een must. Stucwerk over tegelwerk.


En het zal geen verrassing zijn dat het meer tijd kost om te drogen als het materiaal dikker op de muur of plafond is opgebracht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts