donderdag 10 november 2016

Oppervlakte berekenen online

We maken het je met onze online tool graag eenvoudig. We zorgen er met de online berekening voor dat je de oppervlakte kunt berekenen in. Om de oppervlakte van een cirkel te berekenen , moet je dus de diameter kennen, of de straal, die gelijk is aan de helft van de diameter van de cirkel, of de omtrek. Indien je de omtrek van de cirkel kent, kan je de diameter berekenen via de formule voor de omtrek van een cirkel. Wil je de oppervlakte van een cirkel berekenen ? Het is een berekening die je waarschijnlijk niet zomaar uit je hoofd kunt maken.


Oppervlakte berekenen online

Dankzij onze online berekening kun je de oppervlakte van een cirkel eenvoudig berekenen , je hebt daar slechts de straal van de cirkel voor nodig. Kies de gewenste vorm en vul de gegevens in. De oppervlakte van een cirkel berekenen doe je eenvoudig online met onze handige rekenmachine. Het oppervlak berekenen van een cirkel is anders dan bij een vierkant.


Je kunt niet simpelweg de lengte en breedte met elkaar vermenigvuldigen om de oppervlakte te berekenen. Hoe bereken je de oppervlakte van een driehoek? Een driehoek is een figuur die ontstaat door drie punten die niet op een rechte lijn liggen met elkaar te verbinden. Bij een rechthoekige driehoek, zoals in de eerste afbeelding, is dit duidelijk te zien.


Oppervlakte berekenen online

Wanneer we te maken hebben met een driehoek die geen rechte hoek heeft (90°) dan is dit lastiger te zien. Op de site kunt U ook formules, diagrammen en berekening procedures vinden. Oppervlakte cilinder berekenen. Een cilinder is een meetkundig figuur die bestaat uit drie onderdelen. Een trapezium of trapezoïde is een vierhoek uit de meetkunde, waarvan minstens één paar tegenoverliggende zijden parallel loopt.


Dat betekent dat beide zijdes de basis kunnen worden genoem het u. Wij hebben een handige oppervlakte calculator voor je waarmee je de oppervlakte van een vierkant in een handomdraai kunt berekenen. Online driehoek-rekenmachine: hoe gebruiken? Opgelet: indien meer dan velden worden ingevul worden er slechts gebruikt om de driehoek te bepalen, de andere worden (evenueel) overschreven. Please try again later. Alletwee de rechthoeken bestaan uit een even groot rood en blauw deel.


De rode oppervlakte is dus ook in de rechterrechthoek even groot als de blauwe oppervlakte. U houdt niet van advertenties? Wij ook niet, maar door inkomsten van advertenties kunnen wij onze internet websites mogelijk gratis aanbieden aan onze bezoekers. In deze formule staat de A voor oppervlak (‘Area‘), en de r voor de straal van de cirkel.


Bij de alternatieve formule staat de d voor de diameter. De straal is de afmeting van het middelpunt tot de buitenrand van de cirkel. Het berekenen : rechthoekige driehoek, zijdige driehoek, gelijkbenige driehoek en gelijkzijdige driehoek. Voer verschillende waarden, bijvoorbeeld kanten en hoek, of kanten, en klik op de knop te berekenen , voor het berekenen van andere zijden, hoeken en de oppervlakte van de driehoek.


Als u de online calculator gebruikt om het gebied van de ellips te berekenen , krijgt u een gedetailleerde stapsgewijze oplossing voor uw voorbeel waarmee u het algoritme voor het oplossen van dergelijke problemen kunt begrijpen en het materiaal kunt consolideren dat u hebt doorlopen. Gebruik dan de eenvoudige rekenmachine om de oppervlakte van een cirkel te berekenen. Om de berekening uit te voeren vul je de straal van de cirkel in en druk je op berekenen.


Bekijk het bord omtrek en oppervlakte van siskeram op Pinterest. Met behulp van de online calculator om het gebied van de cirkel te berekenen , ontvangt u een gedetailleerde stapsgewijze oplossing voor uw voorbeel waarmee u het algoritme voor het oplossen van dergelijke problemen kunt begrijpen en het materiaal kunt consolideren dat u hebt doorlopen. A circle is a special ellipse in which the two foci are coincident and the eccentricity is 0. Circles are conic sections attained when a right circular cone is intersected by a plane perpendicular to the axis of the cone. Cirkel artikel Andere calculators: Ellips calculator.


Met de formule van Heron kan je, gegeven de lengte van elk van de drie zijden van de driehoek, de oppervlakte berekenen. Bereken de oppervlakte van een driehoek online met de driehoek-calculator. Geef bekende waarden van de driehoek, en de. Eenvoudige online geometrie rekenmachines en solvers gebruiken voor verschillende onderwerpen in de geometrie zoals berekenen oppervlakte , volume, afstan snijpunten.


Deze kunnen worden gebruikt om huiswerk te controleren antwoorden, praktijk of samen met verschillende waarden voor diepe begrip.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts