donderdag 24 november 2016

Oefeningen met want en omdat

Want en Omdat zijn voegwoorden (conjuncties) Ze lijken op elkaar, maar ze zijn niet helemaal gelijk. Deze oefening dient om de want - en omdat -zinsstructuur in te oefenen. De want - en omdat -constructie staan op het bord. Elke cursist heeft een blaadje. De leerkracht stelt de vragen van tot klassikaal.


De cursisten antwoorden eerst met WANT , daarna met OMDAT , waarbij de zinsstructuur verandert. Daarna kan een invuloefening gemaakt worden. Ook de betekenis van de voegwoorden want en omdat is niet helemaal hetzelfde.


Bij want geeft de spreker een argument dat als verklaring of verantwoording kan dienen voor wat in de eerste zin is uitgedrukt. Bij omdat geeft de spreker de reden voor wat in de eerste zin is uitgedrukt. In veel contexten is zowel want als omdat mogelijk, soms kan. We gaan zinnen maken met want , waarom, omdat , daarom. We kunnen het volgende vertellen over deze zinnen.


Oefeningen met want en omdat

Zinnen met want staan in de gewone volgorde: - Jij doet een jas aan, want de winter is koud. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U kunt ook veel oefeningen downloaden en afdrukken. Kijk op: nt2taalmenu wordt gemaakt door: Frans Snik, Ed Kniesmeijer en René den Nijs.


Je gaat zinnen schrijven met de woorden want en omdat. De reden waarom in de eerste twee zinnen hierboven zowel want als omdat gebruikt worden is dan ook omdat de eerste zin verslag doet van een innerlijke gemoedstoestan in dit geval die van de spreker, en dan gaan subjectiviteit en objectiviteit door elkaar lopen. Klik onderaan de bladzijde op Controle als je helemaal klaar bent. Er zijn vijf (nevenschikkende) conjuncties die hoofdzinnen met elkaar verbinden: want , dus, en , of en maar. Het is al laat dus we moeten nu echt gaan.


Oefeningen met want en omdat

Dit zijn woorden die je makkelijk door elkaar haalt. Wanneer en in welke zinsconstructie gebruiken we ze? Verbind de hoofdzinnen met het verbindingswoord dat ervoor staat. Zin is een voorbeeld. Er is een voetbalwedstrijd.


De wedstrijd is om negen uur begonnen. Ik heb nog geen tijd gehad om te kijken. Ligt je broer al lang in het ziekenhuis? Exercice de néerlandais Want ou omdat ? Voir les statistiques de réussite de ce test de néerlandais Merci de vous connecter au club pour sauvegarder votre résultat. Ik ga met de bus naar het station omdat mijn auto kapot is.


Je vais à la gare en bus parce que ma voiture est en panne. Want introduit la deuxième proposition dans une phrase coordonnée qui exprime une cause ou un motif. Seppe heeft een trui gekocht, want hij had het te. Autres cours et exercices de néerlandais sur le même thème. Een voorbeeld hiervan is het sprookje van Hans en Grietje, want ook zij.


In zinnen met omdat staat het werkwoord achteraan: – Jij doet een jas aan, omdat de winter koud is. Zinnen langer maken : zinsbouw met WANT en OMDAT. Ontdek ideeën over Nederlands. Learn vocabulary, terms, and more with flashcards, games, and other study tools. Dit gegeven kun je uitstekend gebruiken om je online communicatie en marketing te optimaliseren, met als doel natuurlijk meer conversie te behalen.


Oefeningen Schrijven Niveau Ant2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Net als Pc en Computer. Met ‘waarom’ vraag je naar een reden. Als ‘waarom’ aan het begin van een zin staat, heb je te maken met een gewone vraag.


Waarom’ wordt dan onmiddellijk gevolgd door het werkwoord van de hoofdzin. Op het einde van een gewone vraag zet je een vraagteken. Lees de vraag (links) en zoek het juiste antwoord (rechts).


Maar in het gesproken taalgebruik wordt er steeds vaker ‘ omdat ’ en ‘daarom’ gebruikt in plaats van ‘doordat’ en daardoor’. Veel mensen vinden de zin: ‘ Omdat het regende, waren de wegen glad’, fout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts