woensdag 2 november 2016

Lening vlaams woningfonds vervroegd terugbetalen

U wilt een deel van uw lening vervroegd terugbetalen. Dat kan op twee manieren. U kunt één keer per kalenderjaar een zelf gekozen bedrag vervroegd terugbetalen.


U kunt ook meer dan één keer in hetzelfde jaar een bedrag vervroegd terugbetalen , maar dan moet dit bedrag ten minste van het geleende kapitaal zijn. Je kan je krediet vervroegd terugbetalen , mits het betalen van een wederbeleggingsvergoeding die gelijk is aan drie maanden intrest op het vervroegd terugbetaald kapitaal. Vul hieronder de gegevens in in onze simulator en u ziet meteen of versneld terugbetalen interessant is bij uw woonlening. Het berekent alle kosten van de vervroegde afbetaling hypothecaire lening. De simulator houdt geen rekening met de belastingaftrek.


Dit soort minileningen komen in België niet meer voor. Kleine leningen worden nu vaak aangegaan onder de vorm van een persoonlijke lening op afbetaling voor een heel klein bedrag. Een andere optie is het openen van een geldreserve waar u geld kan opnemen wanneer dat nodig is en terugbetalen over verschillende maanden.


Er komt best wel wat administratie bij een sociale lening kijken. Met de huidige historisch lage rentevoeten die traditionele woonkredietverstrekkers tegenwoordig kunnen bieden, en de verschillende nadelen waar je toch rekening mee moet houden bij een sociale lening , wordt het extra afwegen tussen een sociale lening en een traditionele lening. Voor een overzicht van maximum toegelaten inkomens op basis van het aantal (gehandicapte) kinderen wordt verwezen naar de website van het Vlaams Woningfonds. Kredietvorm sociale lening.


De sociale lening werkt in se zoals elk woonkrediet of hypothecaire lening. Waar men anders een afspraak zou maken voor een hypotheek bij de klassieke. Och wat zitten jullie toch weer te zeuren over dat geprofiteer van het Vlaams Woningfonds. Ik krijg het er eerlijk gezegd wel wat van op mijn zenuwen. Wij hadden één kindje, een gemiddeld (maar ter vergelijking met vele gezinnen redelijk laag) inkomen, en wij hebben de lening bij het Vlaams Woningfonds ook aangegaan omdat dat het goedkoopste was.


U kunt nog altijd terecht bij de VMSW en de sociale huisvestingsmaatschappijen voor de Vlaamse Woonlening. Het Vlaams Regeerakkoord verandert voorlopig niets aan uw Vlaamse Woonlening. Indien u voor de aankoop van deze woning een lening bij de VMSW of het Vlaams Woningfonds bent aangegaan, zal de rentevoet van deze lening naar aanleiding van de vijfjaarlijkse herziening kunnen stijgen tot een bepaald maximum-plafond. Een wederopname van het kapitaal is mogelijk onder de door het Vlaams Woningfonds vastgestelde voorwaarden zijnde ondermeer. Met een hypothecair krediet met onroerende bestemming kun je een deel van het geld dat je hiervoor nodig hebt lenen.


Je kunt bij KBC enkel terecht voor je hypothecaire lening als je in België woont en als je je voornaamste inkomen in euro ontvangt. Via onze voorbeeldlening en onze simulatietool weet je duidelijk waar je aan toe bent. Jouw hypothecair krediet afkopen om een nieuwe lening af te sluiten.


Een kredietoverdracht heeft heel wat voordelen. Toch kan het soms voordeliger zijn om de lening op jouw vroegere woning af te kopen en een nieuwe af te sluiten. Welke rentevoet krijgt mijn buurman voor zijn hypothecaire lening ? Een lening afsluiten is niet iets dat je elke dag doet. Geld lenen brengt immers altijd behoorlijk wat kosten met zich mee.


Zodra je financieel wat meer ruimte krijgt, is het wellicht lonend om je lening te beëindigen, te wijzigen, vroegtijdig af te betalen lossen of deze stop te zetten. Het Vlaams Woningfonds geeft voordelige woonkredieten vanaf aan gezinnen met minstens kind en een begrensd inkomen. Een sociale lening als alleenstaande afsluiten kan dus in bepaalde gevallen.


We raden u aan om voldoende informatie door te nemen aangaande de verschillende mogelijkheden om als alleenstaande een krediet af te sluiten. Een aflossingsvrije hypothecaire lening is een woonkrediet waarbij je tijdens de looptijd je lening niet aflost. Een hypothecaire lening of woonkrediet voor het aanschaffen van je woning.


Tarieven, rentes, afbetalingsplannen en dergelijke zijn voor elke lening anders. U bent van plan om te bouwen of te renoveren? U droomt van een nieuwe auto, zomaar of omdat uw vorige voertuig het liet afweten? Bereken uw lening op basis van het te lenen bedrag of de maandelijkse aflossing. Personaliseer uw simulatie en klik op “Berekenen”.


U kunt meteen een afspraak maken om uw aanvraag af te ronden. Hoeveel kan ik maandelijks terugbetalen ? Daarom is het handig om via deze site, aan de hand van je gegevens, eerst een. Wilt u weten hoeveel u kunt lenen voor een persoonlijke lening ? U kiest zelf het bedrag dat u wilt lenen, van minimum 1. Indien je hiervan afwijkt, dan moet je ofwel de lening volledig vervroegd terugbetalen , ofwel wordt de lening verdergezet tegen de referentierentevoet geldig bij het aangaan van de lening verhoogd met maximum. Als je vervroegd (gedeeltelijk) terugbetaalt, hou er dan wel rekening mee dat je een wederbeleggingsvergoeding moet betalen.


Enkele jaren geleden sloot je samen een hypothecaire lening af. In het contract van de lening staat dat er maandelijks een bedrag van je bankrekening gaat om de lening terug te betalen. Zolang je samen door het leven ging, was dat geen probleem:misschien betaalde je maandelijks de lening af, en droeg je partner andere kosten. Werkenden kunnen de verzekering gedurende het eerste jaar na opname van kapitaal voor een maximale periode van jaar afsluiten als zij een hypothecaire lening aangaan om een woning te bouwen, te kopen of te renoveren. Het aanvraagformulier kunt u digitaal of per post versturen of u kunt het afgeven.


Er is geen verschil met de lening van het Vlaams Woningfonds. De VMSW en het Vlaams Woningfonds zijn twee verschillende en van elkaar onafhankelijke organisaties die identiek dezelfde hypothecaire le-ningen geven. Het maakt dus niet uit bij welke van beide organisaties u een lening aanvraagt: het tarief en de voorwaarden zijn identiek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts