donderdag 22 september 2016

Huis van het kind opvoedingsondersteuning

Op deze website vind je een overzicht van het aanbod voor gezinnen in Roeselare. Via events, online uitwisselingsplatformen e. Maak je je zorgen over zijn of haar welbevinden? Of wil je werten wat we als CLB voor jou en je kind kunnen betekenen? Heb je vragen over de studiekeuze? Je kan met elke vraag terecht op CLB chat.


Huis van het kind opvoedingsondersteuning

Bereikbaar op: maandag van 17. Opvoedingsondersteuning heeft als doel om ouders steun te bieden bij het opvoeden van kinderen en jongeren. Tal van onderwerpen kunnen aan bod komen, bv.


Elke ouder, elk kind en elke situatie is immers anders. Kinderen steunen, stimuleren en sturen brengt uitdagingen met zich mee. Opgelet: het ontlenen van buitenspeelgoe kan enkel de tweede donderdag van de maand van 16u tot 19u of na afspraak.


Meer informatie over ons samenwerkingsverband kan je bovenaan de pagina vinden! Elke weekdag open van 9u tot 12u (Handelslei 2– Zoersel) of in van de opvoedingspunten. Je vindt de info terug volgens thema of de leeftijdscategorie van jouw kind.


Een kwaliteitslabel dat de gezondheid en het welzijn van kinderen centraal stelt. Er bestaan tal van organisaties die ouders en kinderen. Alle diensten en organisaties die werken met en rond kinderen, jongeren, jongvolwassenen, ouders en opvoeders in Kontich, werken samen onder één dak! Huis van het Kind Deerlijk.


U kan er ook deelnemen aan activiteiten en tips uitwisselen met andere ouders. Zoek je informatie als ouder? Huizen van het Kind : alles over kinderen en jongeren grootbrengen.


Ben je bezorgd over het gedrag of de gevoelens van je kind , tiener of twintiger? Op facebook kun je volgen welke activiteiten en workshops worden gepland in de komende weken en maanden. Persoonlijk advies via het spreek-uur opvoedingsondersteuning - Workshops en lezingen doorheen het jaar. Waarmee kunnen we je helpen? Triple P level is het sluitstuk van het preventieve aanbod op vlak van opvoedingsondersteuning bij Kind en Gezin (preventieve gezinsondersteuning).


Dit is een meer intensieve dienstverlening waardoor dit aanbod begrensd is (indicatief) op tot van de kinderen die Kind en Gezin bereikt. De deelnemende partners nemen het engagement om zich samen in te zetten om de sector preventieve gezinsondersteuning effectiever en efficiënter te organiseren, ouders en andere opvoedingsverantwoordelijken warm te verwelkom en indien nodig warm door te verwijzen en daar waar. Vandaag is het de Internationale dag van de rechten van het kind.


Het is een samenwerkingsverband tussen verschillende lokale diensten in Geel, Laakdal en Meerhout, die werken met en voor kinderen, jongeren en gezinnen. Zij zal je doorverwijzen naar de juiste instantie. Verder organiseert Hilde infoavonden over opvoedingsthema’s, maar bijvoorbeeld ook activiteiten voor kinderen in het kader van de Week van de Opvoeding. Al deze organisaties werken rond ouders en kinderen. Met al je twijfels, vragen en zorgen rond de opvoeding van je kinderen kan je bij de opvoedingslijn terecht.


Vroeger heette dit de opvoedingstelefoon. Soms kan praten over een probleem al wonderen doen. Met de partners realiseren we in Roeselare een basisaanbod van preventieve gezondheidszorg, opvoedingsondersteuning en ontmoeting dat voor elk gezin toegankelijk is. Het klimaat daagt ons uit;. In de toekomst kunnen alle ouders en kinderen daar terecht voor alles rond opvoeden en opgroeien.


Hiervoor werken we samen met onze partners die je helpen met kinderopvang, gezondheidszorg, vrijetijdsaanbo scholen, opvoedingsondersteuning , workshops. Wij willen ouders, opvoeders, kinderen en jongeren de kans geven zich maximaal te ontplooien door advies en informatie rond opvoedingsondersteuning te geven, doorverwijzing naar de juiste dienst en een aanbod van vormingsactiviteiten. Samen proberen deze organisaties een zo volledig mogelijk aanbod te voorzien om (aanstaande) gezinnen te ondersteunen.


Huis van het kind opvoedingsondersteuning

Sommige van deze organisaties werden samen gebracht onder één dak in de Curielaan in Schoten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts