donderdag 8 september 2016

Aantal gevangenen in nederland 2018

Aantal gevangenen in nederland 2018

Hmm, zijn er cijfers over pakkans. Dit past in de trend van de geregistreerde criminaliteit en verdachten, waar ook al een aantal jaren een daling plaatsvindt. Als het aantal aangiftes en veroordelingen daalt, dan lopen de gevangenissen toch leeg?


Bovenstaande cijfers zijn inmiddels al weer achterhaald. Vorig jaar zaten er bijna 40. Naast gevangenissen voor volwassenen zijn er ook nog jeugdgevangenissen. Deze worden justitiële jeugdinrichtingen genoemd. Voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad voor gevangenispersoneel Rob Minkes is kritisch.


Volgens hem is het grootste deel van de gevangenen niet in staat zo zelfstandig te zijn: van de gedetineerden heeft te maken met een psychische stoornis, een beperking of een verslaving. Een aantal heeft reeds om gratie gevraag maar dit is in alle gevallen afgewezen. Daarmee schaart het land zich onder Zweden (56), Denemarken (51) en Finland (58) als groot Europese land met relatief gezien de. Dat blijkt uit een onderzoek van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum. Deze groep middelbaaropgeleiden is al jaren de grootste groep en blijft door de jaren heen in omvang vrij stabiel.


Zo is het aantal gevangenen per 100. De groei in West-Europa is evenwel lager dan in de Verenigde Staten - op Rusland na het land met relatief de meeste gevangenen in de geïndustrialiseerde wereld. Nederland telt per honderdduizend inwoners gedetineerden. Het aantal gedetineerden is tussen en gedaald met procent. Dit kunnen er nog veel meer zijn, aangezien er weinig gegevens beschikbaar zijn van landen als Noord-Korea en Eritrea.


Elektrisch rijden neemt toe en is vooral onder oudere weggebruikers populair. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Dat objectief heeft hij midden december alvast. Zo zit bijvoorbeeld een zeer groot aantal gedetineerden niet alleen in een cel.


Het is dan begrijpelijk dat niet iedereen in de cel met elkaar op kan schieten. En of het dan nog leuk is om gevangene te zijn. Ons land telde vorig jaar 39. Aantal gevangenen stijgt nauwelijks.


Eind vorig jaar waren er iets minder dan twaalfduizend gedetineerden, bijna. De meeste daklozen zwerven rond in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam. Opvallend is wel dat ons land ondanks de overbevolking tegelijk in de lijst staat van landen waar het opsluitingscijfer (het aantal gevangenen per 10inwoners) het sterkst is gedaald.


Aantal gevangenen in nederland 2018

De ene gevangenis is net even strenger dan de andere, maar iedere gevangenis blijft een plaats waar mensen de vrijheid verliezen en waar zij, in veel gevallen, een groot deel van hun leven door zullen brengen. Wie bewaakt na de val van het kabinet de huidige situatie in de politiecellen en de gevangenis? Tellen de rechten van deze gevangenen niet in het Koninkrijk?


Op de beelden is te zien hoe gevangenen drugs gebruiken en mogelijk ook sterke drank. Mohamed Salah Tamek namens het overkoepelend orgaan voor Marokkaanse gevangenissen (DGAPR) tegen dagblad Al Massae. Tamek wees erop de eerder toegezegde budgetverhogingen nog niet door DGAPR zijn ontvangen, wat heeft geleid tot achterstallig onderhoud en een kink in de kabel bij. Gevangenen verhuizen naar nieuwe gevangenis.


China (vier keer zoveel inwoners) staat met miljoen gevangenen op afstand op de tweede plaats. Daling heeft te maken met gemeentelijk herindelingen. Het grootste deel daarvan is afkomstig uit Syrië (personen) en Iran (69). Minder gevangen en minder personeel. De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) van het ministerie van Veiligheid en Justitie is verantwoordelijk voor de gang van zaken binnen de inrichtingen.


Dat is minder dan vorig jaar, toen het aantal moorden op 1stond. Daarbij horen dus ook ondernemers met personeel in dienst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts