vrijdag 30 september 2016

Geen waardering krijgen van partner

Geen waardering krijgen van partner

Het huishouden is van nature ondankbaar werk. En als jij die persoon bent mag je best wat meer waardering voor je werk regelen! Als we geen waardering en erkenning van anderen krijgen , voelen we ons niet prettig en kan het zelfs onze gezondheid schaden.


Het begint al met de complimenten van ouders aan hun jonge kinderen. Waardering in teams en organisaties. Op alle niveaus is de behoefte aan erkenning en respect aanwezig. Zowel op het persoonlijk niveau maar ook op team- en organisatieniveau is het van ontzaggelijke waarde dat medewerkers waardering en erkenning krijgen.


Rijksambtenaren zouden meer waardering moeten krijgen van het volk’… ‘Secretaresses krijgen te weinig waardering van hun baas’… ‘Agenten krijgen niet de waardering die hen toekomt’… Etc. Het typische van waardering is echter dat je het niet kunt afdwingen. Oprechte waardering komt namelijk uit het hart. Wie dat als kind heeft gemist, blijft lang hongeren naar compensatie.


De behoefte om graag gezien te worden vormt ons in sterke mate, vaak zonder dat we er ons bewust van zijn. Het ertoe willen doen, verlangen naar erkenning, waardering en begrip is soms bijna onzichtbaar aanwezig. We hebben allemaal een sterk verlangen om gezien en gehoord te worden, om betekenis te hebben in een groter geheel.


We weten dus heel goed dat onze relatie zonder waardering geen lang leven beschoren is. Het gevoel gezien te worden, waardering en begrip te krijgen is een van onze basisbehoeftes. Als medewerkers geen waardering ontvangen raken ze gedemotiveerd en gefrustreerd.


Geen waardering krijgen van partner

Dat is jammer, want er zijn voldoende manieren om elkaar waardering te tonen. Die ook nog eens effectief zijn. Als je geen partner hebt die je helpt ermee, lijkt het me een heel pittig proces! Dan bedoel ik zowel de praktische situatie met je dochters, maar ook een steuntje in de rug, een anker, iemand waar je op terug kunt vallen voor jezelf.


Als jij verandert, zal je omgeving moeten wennen aan een Marie die niet meer hetzelfde wil, reageert, handelt. Het lijkt echter dat hoe ouder we worden, we steeds minder complimentjes krijgen. Het is gewoon dat je de kinderen verzorgt, dat je de was doet, nog even langs de stomerij gaat en ook nog acht uur scherp bent op je werk. Dagelijkse gang van zaken, niets bijzonders aan, vinden we. Het feit dat je een waardering krijgt voorgeleg zou jou juist moeten sterken in de waardering die jij hebt opgesteld.


Geen waardering krijgen van partner

Dat jullie nog aan tafel zitten is een teken van belangstelling van de zijde van de investeerder. Bij geen , of een geringe belangstelling zul je nooit een gesprek over de waardering gaan kriijgen. Hebben geen zelfreflectie, geen zelfkritiek, zijn incapabel zichzelf te corrigeren. Toont geen berouw of spijt en is onverschillig als ze anderen heeft geschaad.


Ze luisteren niet of nauwelijks naar jouw verhaal. Ze horen alleen vanuit zichzelf, wat ze in hun hoofd horen is wat het is en daar is geen spelt tussen te krijgen. Laat berichtjes achter, waarin je je waardering uitspreekt, voor je partner. Als je je waardering wilt tonen met cadeaus, dien je voorzichtig te zijn.


Je partner moet niet het gevoel krijgen dat je zijn of haar vertrouwen probeert terug te kopen met cadeaus. Je waardering uiten naar anderen toe door een compliment te geven is een gebaar dat soms niet genoeg op prijs wordt gesteld. Onderzoek heeft laten zien dat het ontvangen van een compliment hetzelfde positieve effect heeft als een beloning in de vorm van geld. Dat is dus precies de reden die moeders in het onderzoek noemen voor de stress die ze van hun partner krijgen. Het gedrag van en geregel rondom de kinderen weegt niet op tegen de impact van de stress die vrouwen voelen, omdat hun partner ze niet genoeg ondersteunt.


Hun partner voelt eerder als een groot kin dan een gelijkwaardige partner. Je verwacht waardering van zijn ouders. Steek je energie daar niet in, maar wel in je relatie en als ze zien dat het goed zit tussen jullie, zullen ze zeker ook gaan waarderen, tenminste. Is waardering voor veteranen extra belangrijk? Het werk van veteranen maakt dat waardering extra belangrijk is.


In dat opzicht hebben veteranen misschien meer behoefte aan waardering dan de gemiddelde burger. Aan de andere kant, je moet van veteranen ook geen andere mensen willen maken. Elke veteraan is bovendien weer anders.


Bij overlijden van de eerststervende partner zijn dan geen successierechten of registratierechten te betalen (enkel gunstig bij aankoop aan normaal registratietarief). Doe dat niet alleen in het begin van je relatie, maar ook daarna. Geef zo min mogelijk aandacht aan dingen die je niet waardeert in je partner.


De kinderen van Jean worden hierdoor niet benadeeld vermits zij hun deel krijgen uitbetaald. Hierbij dient rekening gehouden worden met het feit dat bij overlijden van Jean erfbelasting verschuldigd is door zijn kinderen ( tot ) en vervolgens registratierecht indien Marie de woning bij overlijden van de partner overkoopt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts