woensdag 16 oktober 2019

Wanneer mag een gevangene bellen

Wanneer mag een gevangene bellen

Een gedetineerde mag op zijn kosten dagelijks telefoneren naar vaste lijnen en gsm-nummers. De telefoons bevinden zich op de gang waar de gevangeniscellen zijn. Iedere gedetineerde krijgt een persoonlijke code die hij invoert wanneer hij belt en betaalt zijn telefoongesprekken via zijn individuele rekening. Bijvoorbeeld recht op bezoek, medische zorg en verlof. Daarnaast heeft elke gevangenis ook eigen huisregels die uw rechten en plichten bepalen.


Contact met de buitenwereld en bezoek U mag als gedetineerde contact met de buitenwereld onderhouden. De beroepscommissie acht termen aanwezig voor het toekennen van een tegemoetkoming van na te noemen hoogte. Als een geprivilegieerd contact, zoals een advocaat, de inrichting heeft gebeld met het verzoek om teruggebeld te worden door een gedetineerde, dan moet dit verzoek aan de gedetineerde worden doorgegeven. Het personeel van de inrichting kan de poststukken controleren. Elke gevangeniscel in ons land wordt straks met een telefoontoestel uitgerust.


Gevangenen zullen zelf kunnen beslissen wanneer ze bellen. Het moet de werkdruk verminderen én de veiligheid. Als je een familielid of kennis hebt die in detentie verblijft, dan mag je vrijblijvend contact met ons opnemen om te kijken of we jou en de gevangene kunnen helpen. Onze afdeling familiezorg kan jou hulp bieden in alles wat er gebeurd nu je van dichtbij te maken krijgt met detentie. Het nadeel weegt niet op tegen de voordelen.


Wanneer mag een gevangene bellen

Vroeger moesten de gedetineerden op de gang gaan telefoneren aan een telefooncel. De chef moest een hele boekhouding bijhouden wie wanneer mocht bellen. Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek. Ook de Extra Beveiligde Inrichting van Nieuw Vosseveld in Vugfht is bekend.


Hier zitten de mensen met een hoog ontsnappingsgevaar. Overigens zijn de gevangenissen in Nederland vergeleken met andere landen een hotel waar je niet uit kan. Voor de allereerste keer in de gevangenis. Wanneer mag je bezoek ontvangen en bellen en hoe zit het met disciplinaire maatregelen binnen de gevangenis?


Ik ga je proberen daar door middel van dit column wat wegwijs in te maken. Binnen de gevangenis zijn huisregels van toepassing, welke per gevangenis kunnen verschillen. Gesprek met een lid van de psychosociale dienst.


Binnen de vier dagen nadat een gedetineerde in de gevangenis aankomt, heeft iemand van de psychosociale dienst in de gevangenis een gesprek met hem. Die persoon geeft uitleg aan de gedetineerde over hoe hij een beroep kan doen op sociale, psychosociale, juridische en familiale bijstand. Wat zijn de beste tips voor het bellen van een gevangene ? De regels die bepalen belt een gevangene kan afhangen van het land waar een persoon en wordt gevangen gezet als de bijzondere gevangenis.


Wanneer mag een gevangene bellen

Wanneer een verdachte in beperkingen zit, betekent dit dat hij geen contact mag hebben met de buitenwereld. Alleen contact met de advocaat is toegestaan, maar ook de advocaat is gebonden aan de beperkingen. Beperkingen voor de verdachte. Op de meeste plaatsen echter een persoon moet wachten op een oproep van een gevangene te ontvangen in plaats van het bellen van een gevangene. Een individu kan echter, bel een gevangenis om informatie te verkrijgen over een gevangene of te leren van de regels voor een bezoek, het verstrekken van gel of het verzenden van e-mail.


Hierbij moeten de gevangenen zich helemaal uit kleden. Ook mag een gevangene een paar keer naar huis bellen , dit moet hij wel altijd aan de bewaarder vragen. Wie zich goed gedraagt kan een groot deel van de dag buiten zijn cel doorbrengen, dit noemen ze recreatie.


Hierbij kunnen ze dan met elkaar een spelletje doen of televisie kijken. Mijn gevangene zit in Chowchilla. De controle dient zich te beperken tot de oppervlakte. Onderzoek aan het lichaam past niet binnen deze vorm van fouillering. Een veiligheidsfouillering dient om een mogelijke bedreiging van de veiligheid weg te nemen.


Tanja: Ja, in de genoemde link staat dat je minuten mag bellen. Ik neem aan dat dat per dag is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts