donderdag 24 oktober 2019

Sluizencomplex nieuwpoort

In het complex komen zes waterwegen toe, die via de Ganzepoot en de IJzermonding met de Noordzee worden verbonden. Het heeft een dubbele functie. De vannen of uitlaatsluizen zorgen ervoor dat het drainagewater van de laaggelegen polders bij eb kan afvloeien, terwijl de sluizen het waterpeil van de kanalen ten behoeve van het scheepvaartverkeer regelen.


Sluizencomplex nieuwpoort

De Ganzepoot bestaat uit de monding van drie bevaarbare scheepvaartkanalen en drie drainage waterwegen die samen komen in een zwaaikom. Sport Vlaanderen Havengeul is een specifiek zeilcentrum voor gevorderde zeilers die op zee hun technische vaardigheden willen aanscherpen. Zelfs de weergoden deden eraan mee en zetten hun eigen sluizen open. Another reason is a recurrent infection that you suffer from for a long period so that you know for sure that a specific onlinerxantibiotics.


The front started at sea and in the harbor channel. This apartment has free private parking and a 24-hour front desk. The apartment comes with bedroom, bathroom, a flat-screen TV with cable channels, a dining area, a fully equipped kitchen, and a terrace with garden views. Moreover, we offer objective information, because this website is not part of a municipality, travel agent or tour operator. Shrimp fishing and line fishing remain a Niewpoortse specialty.


Lovers of water sports can visit the various domains of Sport Vlaanderen (formerly Bloso). Deze stad heeft twee keer historie geschreven, n. De omgeving leent er zich immers toe om per fiets verkend te worden. Zo kan u makkelijk per fiets naar zee, gaan shoppen, de natuur in of het cultureel erfgoed gaan opzoeken van WO1.


Nieuwendamme ligt immers vlakbij het Koning Albert monument en het sluizencomplex van de Ganzenpoot. Boek uw tour en kies een thema … of doe gerust zelf een voorstel. Er komen daar maar liefst waterwegen samen die dan via de IJzer naar de Noordzee stromen. De getijden zorgden ervoor dat het water maar liefst meter steeg.


Door middel van de sluizen is dat nu helemaal beperkt gebleven. Bij het begin van WO I wou Duitsland Frankrijk aanvallen. De vannen of uitlaatsluizen van het complex maken mogelijk dat de lage polders zich kunnen ontdoen van het overtollige water, terwijl de sluizen het waterpeil van de kanalen ten behoeve van de scheepvaart regelen. Nieuwpoort is een charmante stad die heel wat te bieden heeft.


Bekijk meer ideeën over Kust, België en Strand. Het stadscentrum bevindt zich op 3m. De weekendarrangementen gaan door in het hoofdcentrum Wittebrug.


Het sluizencomplex : Albert I was onze koning tijdens WO I. Hij was heel belangrijk en kreeg een monument, nl. Daar komen waterwegen samen. Find unique places to stay with local hosts in 1countries. Belong anywhere with Airbnb. In de voormiddag maakten we een stevige wandeling langs de IJzer.


We vaarden langs de vismijn naar het sluizencomplex De ganzenpoot en daarna zelfs een stukje op de zee! De naam verwijst naar de vorm van het gehele complex. Deze plek speelde een cruciale rol tijdens de Eerste Wereldoorlog. Daarmee kwam een einde aan de oprukking van de Duitse. Die kreeg de naam NOVUS PORTUS.


Sluizencomplex nieuwpoort

Men is het er echter nog niet over eens of die naam Nieuwe poort of Nieuwe haven betekende. Van al heel wat vroeger was de naam Neoportus gekend. Bij eb kon men het overtollige water hier uit de polder laten wegstromen, bij vloed. Na de Eerste Wereldoorlog, oprichting in de nabijheid van het sluizencomplex van een reeks monumenten ter nagedachtenis van de gesneuvelden.


Iepersluis is a minor waterways place. Activiteiten dag Bezoek aan het monument Albert de jachthaven, het sluizencomplex en de vismijn Sport o.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts