woensdag 17 april 2019

Wanneer verdwijnt verliefdheid

Verliefdheid wordt namelijk altijd minder. Als je geluk hebt, en alles tussen jullie goed gaat, verandert het in houden van. Hoe je ervoor zorgt dat je relatie spannend blijft na maanden, jaren of decennia, leer ik je zometeen. Eerst wil ik kort ingaan op waarom de verliefdheid stopt.


Binnen jaar na de eerste vonk komt er echter in veel relaties de klad. De verliefdheid neemt af, de zin in seks ook, en mensen krijgen weer oog voor hun vrienden en hobby’s. Wanneer een man niet meer zijn best voor je doet, is dat natuurlijk niet heel aantrekkelijk. En op die manier wordt de verliefdheid natuurlijk niet in stand gehouden. Leestip: tips als je je niet meer aangetrokken voelt tot je partner).


Je kan misschien ook wat bijlessen over het terugbrengen van passie in je relatie. De roze wolk wordt dunner, en je ziet ook de minpuntjes. Uiteindelijk gaat verliefdheid over, maar waarom eigenlijk? Wanneer een van deze drie ontbreekt, zal een van jullie altijd het gevoel hebben dat er iets ontbreekt. Merk je dat de hevige liefde vervaag dan waren jullie waarschijnlijk gewoon verliefd en is het geen liefde voor het leven.


Wanneer verdwijnt verliefdheid

Het is lastig om te bepalen wanneer je nu echt je ware liefde gevonden hebt. Ja, de verliefdheid gaat in principe altijd over. In het andere geval kan het ook gewoon verdwijnen.


Door het goede gevoel dat ze geven maken de verliefdheidshormonen verliefdheid verslavend. Het lichaam heeft steeds meer van die stoffen nodig om hetzelfde effect te. Onbereikbare liefde In het geval je je oog hebt laten vallen op iemand die niet of moeilijk bereikbaar is kan de verliefdheid wel eens langer duren. Ik voel niets meer voor mijn partner, is een veelgehoorde klacht wanneer stellen bij ons aankloppen voor relatietherapie.


Ooit was Het Gevoel (met hoofdletters) overvloedig aanwezig en nu lijkt de ander een vreemde voor je. Hoe kan dit gevoel plotseling weg zijn? Over deze vraag is veel te zeggen. Er spelen verschillende aspecten een rol.


Dat is heel normaal hoor bloemetje, dat je na een maand of vier nog wel vlagen van verliefdheid het maar dat je niet constant met knikkende knietjes zit. Gewoon een volgende fase van je relatie. Stel je voor dat je steeds slapeloze nachten van verliefdheid hebt, geen hap door je keel krijgt enz, dat zou toch wel erg vermoeiend zijn. Zou het dan niet handiger geweest zijn om homo te zijn ? Helaas, niet aan mij besteedt. Ik wens iedereen dan ook héél veel succes.


Heel eerlijk tegen hem zijn en hem ook zijn geluk gunnen. De spanning neemt af, in de plaats hiervan ontstaan gevoelens van rust en veiligheid. Wanneer we thuis zijn gaat de tv aan de een kijkt iets dat hij leuk vind en de ander is met zijn telefoon bezig, omdat het tv programma.


Werkelijkheid Probeer uit alle macht om de werkelijkheid onder ogen te komen. De waarheid doet pijn, maar werkt tevens ook zeer verhelderend. Er zit geen toekomst in een verliefdheid die niet beantwoord wordt, die onmogelijk is, of hopeloos of misschien zelfs is verboden. Laten we het niet zien als dat de verliefdheid eindigt en liefde begint, maar meer als dat er een pad tussen de twee loopt.


Maar verliefdheid is slechts van relatief korte duur. Na verloop van tijd ebt het weg. Liefde groeit naar mate je vaker bij iemand bent. Dus wat er in principe gebeurt is dat de verliefdheid afneemt terwijl de liefde toeneemt. Als de liefde sneller toeneemt dan de verliefdheid afneemt, zal je steeds meer naar elkaar toegetrokken worden.


Zo lijkt voor mannen een eerste indruk en ontmoeting heel belangrijk. Ook is bekend dat er chemische stoffen vrijkomen in ons lichaam wanneer we verliefd worden. Soms kan de verliefdheid dan ook weer de kop op steken (juist wanneer je het niet keihard nastreeft).


Met andere woorden: een relatie kan op veel meer gebaseerd zijn dan verliefdheid (die al dan niet aanwezig is).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts