maandag 29 april 2019

Merknaam checken internationaal

Merknaam checken internationaal

Volg ons op social media. Twitter Actuele ontwikkelingen. Vul je merknaam in, dan checken wij de beschikbaarheid en krijg je een analyse of het merk aan alle wettelijk gestelde eisen voldoet of niet. Gratis Je bepaalt vervolgens helemaal zelf of je jouw merk door ons wilt laten vastleggen of niet en je kunt altijd aangeven dat je geen mails wilt ontvangen. Zoeken naar beschikbaarheid.


Als iemand uw merk reeds ingeschreven heeft, is het niet beschikbaar. U kunt tijd en geld besparen door, voordat u uw aanvraag indient, te zoeken naar merken die mogelijk conflicteren met het uwe. Ontdek gratis voor registratie of jouw merk beschikbaar is en aan alle eisen voldoet door het hier online te controleren.


Met een merkregistratie (2euro éénmalig voor jaar) krijgt u het alleenrecht om uw merk te gebruiken voor de promotie van de producten en diensten waarvoor de registratie geldt. Hoe kun je een merknaam vastleggen? Je kunt je merknaam registreren. Een merkregistratie internationaal organiseren vraagt om een sterke depotstrategie en voorkomen van hoge kosten.


Merknaam checken internationaal

Afhankelijk van waar een bedrijf actief is of waar inbreuk te verwachten is kan de beste depotstrategie worden bepaald. Hierin wordt uiteraard ook gekeken naar de kosten als een merkregistratie internationaal moet worden georganiseerd. Met deze gratis online tool kun je controleren of jouw merk beschikbaar is en aan alle eisen voldoet om niet geweigerd te worden. De meest gebruikelijke is via een gespecialiseerd merkenbureau, maar in enkele gevallen kiezen bedrijven er ook voor om zelf te registreren.


Een goede merknaam is helder voor uw klant én juridisch ijzersterk. Een commercieel sterke merknaam is niet automatisch een juridisch sterke merknaam. De eerste is vaak algemeen en beschrijvend.


De tweede uniek en onderscheiden dus beter te beschermen. Gaat u een nieuw merk ontwikkelen? Zo is je merknaam bijvoorbeeld beschermd. Dat houdt in dat anderen niet dezelfde naam mogen gebruiken. Hoe werkt merkregistratie in Europa?


De meeste bedrijven kiezen voor bescherming in de Benelux, maar je kunt hem ook kiezen voor registratie binnen Europa of Internationaal. Als blijkt dat jouw merknaam juridisch gezien niet onderscheidend genoeg is kun je er voor kiezen om een grafisch element aan je merk toe te voegen. Het onderscheidende karakter van jouw merk komt dan voort uit dit grafische element. Merkregistratie internationaal ? Om uw merk internationaal (wereldwijd) te laten registreren, kunt u contact opnemen met Merkenbureau Heemskerk.


Vrijblijvende offerte internationale merkregistratie Vraag nu een vrijblijvende offerte aan omtrent de kosten van het beschermen van uw idee, merk, logo, product of bedrijfsnaam in het buitenland. Check altijd of je merknaam niet iets heel vreemds betekent in de taal van het land waar je met je bedrijf of product naartoe wilt. Een ongewenste of ongepaste betekenis zet je meteen op achterstand. Je hebt eindelijk een nieuwe naam voor je product of bedrijf gevonden.


Maar kun je deze naam ook gebruiken? Om teleurstellingen te voorkomen bieden wij je gratis een eerste indicatie van de merkenrechtelijke positie van de nieuwe bedrijfs- of productnaam aan. Immers, je kan kiezen tussen een Benelux, Europees of internationaal merk. Een registratie is meteen geldig voor tien jaar en kan niet gewijzigd worden (tenminste, voor wat de naam en regio betreft). Je doet er dus goed aan op voorhand na te denken in welk gebied je jouw merknaam wil inzetten.


Zowel voor de ontwikkeling van een nieuwe merknaam als voor het vastleggen van een internationaal merk kunt u bij hen terecht. Ook bij misbruik van uw merk, handelsnaam of product staat het Benelux merkenbureau voor u klaar. Als één van de bureaus van de Benelux kunnen zij uw merken registreren en u ontzorgen bij alle zaken die daarbij komen.


Merknaam check en internationaal. Wat MerkWerk doet, is het beschermen van uw merken en Intellectuele Eigendom in de Benelux, de Europese Unie en mondiaal. Als je over een merkregistratie in de Benelux beschikt, dan kun je jouw merk ook internationaal deponeren.


Een internationaal merk wordt geregistreerd door de World Intellectual Property Organisation (WIPO). Vaak is de bedrijfsnaam gedeponeerd bij een merkenbureau. Ook hiervoor geldt dat je via onder andere het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE) kunt checken of een bedrijf zijn naam heeft gedeponeerd als bedrijfs- of merknaam.


Dan is het niet alleen belangrijk om te weten of het beschikbaar is, Dan is het niet alleen belangrijk om te weten of het beschikbaar is, maar ook of hij aan alle eisen voldoet en dat kun je hier controleren. Uw merknaam checken is slechts de eerste stap naar een merkenregistratie. Pas wanneer uw merk geregistreerd staat in het merkenregister is het merk ook daadwerkelijk uw eigendom. Om dit voor u te realiseren bieden onder andere de volgende diensten aan.


Met een merknaam verkrijg je bescherming voor een product of dienst in de gehele Benelux, de EU of zelfs daarbuiten ( Internationaal merk). Niemand anders mag dan onder diezelfde naam soortgelijke producten of diensten aanbieden. Doen ze dat wel dan handelen ze in strijd met jouw merkrechten. De door jou opgebouwde waarde zit in je merknaam of logo. Je wilt immers niet dat een andere ondernemer zomaar de vruchten plukt van jouw inspanningen.


Je merk verdient bescherming tegen misbruik. Met een officiële merkregistratie bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom sta je sterk. Dit kan al vanaf € 24-.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts