woensdag 17 april 2019

Knutselen met gedroogde herfstbladeren

Hieronder vind je doe-het-zelf projectjes voor knutselen met herfstbladeren. Het knutselen met herfstbladeren maakt het mogelijk om langer van de prachtige kleuren van de herfst te genieten. Leuke knutselprojecten met herfstbladeren. Herfstbladeren zijn práchtig, en ook nog eens ideaal knutselmateriaal voor je kids. Dus ga eens gezellig een middag met het gezin naar het bos en doe wat inspiratie op in onderstaande tips!


Knutselen met gedroogde herfstbladeren

De herfst is niet alleen een prachtig seizoen, maar er vallen ook ontzettend veel bladeren van de. Leuke herfst activiteit voor kinderen: maak afdrukken met verf van herfstbladeren die van de boom zijn gevallen. Herfst knutselen voor peuters en kleuters. Wat doe je met alle mooie herfstbladeren op de grond?


Maak met een satéprikker of spijkertje gaatjes in de kastanje en steek daar pijperagers in. Lijm ze vast en laat het kind nu strijkkralen rijgen aan de pijperagers aan het einde moet u hem even omvouwen. Zo ontstaat met een gezichtje van beweeg oogjes een hele leuke spin! Kies daarvoor kleinere bladeren uit, die je eerst droogt en daarna op stevig papier plakt. De blaadjes worden vervolgens uitgeknipt en vastgelijmd op een glazen potje.


Knutselen met blaadjes is zo leuk! Ik zocht online inspiratie om mooie dingen te maken met de prachtige herfstbladeren die we verzamelden tijdens onze boswandelingen. En ik vond veel leuke voorbeelden en creaties.


De leukste tips deel ik hier met jou. Knip een een masker uit van karton met gaten waardoor de kinderen kunnen kijken. Maar er is met het thema herfst nog veel mogelijk.


Kijk maar eens verder op deze pagina. Klik op het plaatje of de tekst om de werkomschrijving van het knutselwerk te zien. De hoofdrolspelers in mijn leven zijn een dochter (9), een zoon (7), een dochter (5) en mijn man uit de duizend. Dieren met gedroogde herfstbladeren Als je een gedroogd herfstblad gebruikt kan je daar met een beetje fantasie een mooi dier van maken. Hiervoor gebruik je slechts een enkel herfstblad dat je op het kaartje plakt waarna je met een zwarte stift aan de slag gaat.


Een slinger rijgen of een schilderij maken. En dat kan dan weer met afdrukken of met de bladeren zelf. Verzamel dus in het bos een hoop verschillende bladeren en maak er een leuk herfst knutselwerkje van.


Knutselen met gedroogde herfstbladeren

Om de afbeeldingen op het lampionpapier te maken zijn herfstbladeren gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook de bladeren zelf op het papier plakken. Wil je trouwens de herfstbladeren ook gebruiken op een andere manier? Kijk dan vooral eens naar mijn blog over hoe je een raampjes met gedroogde bladeren maakt. De bladeren blijven hierdoor mooi glad en je kunt ze op het raam plakken. Daar hoort ook knutselen bij.


Uitgangspunt van Ineke is: Bij mij wordt veel ge-recycled :) en zuinig met materiaal omgegaan. Dat is terug te zien in allerlei , mooie en zelfbedachte knutsels. Ik zal hier de knutsels laten zien met daarbij de beschrijving van Ineke. Zo kan iedereen deze leuke knutsels ook maken!


Kies verse bladeren of een klein takje met bladeren eraan vast. Als je een hele tak met herfstbladeren wilt conserveren, dan is deze conserveringsmethode gemakkelijker om te doen dan was. Kies een tak met bladeren die er helder uit zien en goed vast zitten.


Deze methode zal de kleuren nog levendiger maken. Maak een matrix van de herfstbladeren. Neem de kaarten waarop de bladeren in het wit staan afgedrukt en zoek buiten naar bladeren.


Vergelijk met de kinderen de bladeren en kijk of je overeenkomsten ziet. Lees meer Crea met Kids 2-jaar. Leg bladerreeksen neer.


Kom je ook bij Yoors bloggen over wat jou bezighoudt, je eigen knutselideetjes delen, artikels lezen over gezondheiactualiteit? Unsubscribe from Verslype Rudy? DIY - Zelf sleutelhangers maken van lijm - knutselen (Nederlands) - Duration: 6:30. Doe dit met ongeveer bladeren.


Het midden van de roos is klaar. Plak daarna de buitenste bladeren rechtop tegen de het al gemaakte roosje aan met wat sterke lijm. Bestempel je witte kussens met een mooi bladermotief.


Beschilder je gedroogde blad met textielverf en bestempel je kussens ermee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts