donderdag 14 maart 2019

Wat is er te zien in de ijzertoren

Wat is er te zien in de ijzertoren

Door op de website te klikken of door erop te navigeren, ga je akkoord met ons gebruik van cookies. Wat te doen in Diksmuide, België. Wij zijn naar de ijzertoren geweest met onze kinderen ( en jaar).


Wil je weten wat er allemaal te beleven valt in Diksmuide? Op deze pagina vind je alle bezienswaardigheden in de buurt. Van interessante musea en leuke winkels tot de gezelligste restaurants. Maar ook dierentuinen, attractieparken en vele andere bezienswaardigheden ontdek je hier. Met UAR Hilversum zien wat er niet is.


Aan de hand van afbeeldingen, tekst, audio. De expo bestaat uit kinderbeelden creatief aangekleed door Kamagurka en met citaten van bekende medemensen. Het project staat symbool voor 70.


Het is een beladen en symbolisch feit dat eergisteren in verschillende media werd bericht. De IJzerbedevaartvlakte en de IJzertoren hebben er een heuse geschiedenis van bevlagging opzitten. Voor één keer mag het: sprintje door de IJzertoren.


Op zondag oktober kan je onder meer door de. Zijzelf tilt er evenwel niet zo zwaar aan. Ze vraagt zich immers af hoeveel mensen er werkelijk zien welke vlag op de IJzertoren wappert. De hele heisa rond de nieuwe vlag op de IJzertoren lijkt voor de Diksmuidse burgemeester veeleer een georkestreerde reactie via internet. Dat de kat centraal staat in de plaats Ieper, is in de ‘Kattenstoet’ die er drie maal per jaar paradeert goed terug te zien.


Vanaf het Belfort aan de Grote Markt worden er al eeuwen katten naar beneden gegooid die door de menigte wordt opgevangen. Gevraagd naar de drijfveer voor deze vlaggenwissel, wenste men op het secretariaat van de IJzertoren niet te reageren. De voorbije dagen is er wat commotie geweest over het zgn.


Wij dus op naar Diksmuide, naar de iconische toren die al een eeuw lang roept om vrede in de wereld. Vlaamse Leeuw op de IJzertoren. AVV-VVK is een credo dat automatisch gelinkt wordt aan deze site. De klemtoon ligt op de Belgisch-Duitse confrontatie in de streek. Als leidraad geldt de leuze: ‘ Wat rest er van het leven?


Wat blijft er van het land? Aangezien onze te rijden tocht wat extra voorbereiding vroeg werd deze voor één keer niet echt willekeurig gekozen maar lag hij reeds enkele maanden te wachten. Vandaag zouden er ook voor de eerste keer twee pubers meerijden met ons die wel eens wouden zien met eigen ogen hoe een tocht er in feite aan toeging. Dus we zagen het des te meer zitten.


The official page of museum aan de ijzer. Wat rest van het leven Met ‘ Wat rest van het leven’ vertellen we de menselijke kant van de oorlog. Hoe proberen de soldaten een ‘normaal leven’ op te bouwen aan het front?


Professor Van Himbeeck ontwierp fantastisch plan voor een nieuwe Ijzertoren. Maar of hij er ooit zal komen, dat is wat anders! Nog geen beslissing getroffen. De dynamitering van de Ijzertoren heeft reeds veel herrie veroorzaakt. Langs de gerechtelijke kant bekeken blijkt de zaak een verward net geworden waar niemand … klaar wil in zien.


De Lakenhalle met daarin musea zijn prachtig gerestaureerd. Het museum over de WOis zonder meer een aanrader. Indrukwekkend en nodig om de geschiedenis van de omgeving enigszins te kunnen begrijpen De last post die al bijna 1jaar elke dag geblazen wordt onder de Mengepoort krijgt hierdoor ook voor onze generatie die de oorlogen (WO en 2) niet hebben meegemaakt.


Wat is de naam van deze tegenhanger van de Cosa Nostra? Monument voor de vrede? De IJzertoren is niet te missen in het platte polderlandschap van West-Vlaanderen. Op de toren staan in kruisvorm de letters AVV-VVK, wat staat voor: Alles Voor Vlaanderen, Vlaanderen Voor Kristus.


Daarna krijgen we te zien wat er allemaal gebeurt met radioactief afval. Ook zien we welke bergingsmo-gelijkheden wetenschappers bestude-ren en uittesten om te gebruiken in de toekomst. De boter, de IJzertoren en vandaag: de Tour. Maar ik moet zeggen dat ik sinds Peter en ik samen zijn toch behoorlijk wat over de koers heb geleerd. We ontdekken er verschillende belangrijke plaatsen uit de Groote Oorlog.


Deze week gaan we op excursie naar Diksmuide. We bezoeken de Dodengang en de IJzertoren. Benieuwd naar wat daar te zien zal zijn? Je komt straks al heel wat te weten op deze website! Klik op de klaproos om met de opdrachten te starten.


In Diksmuide valt er heel wat te beleven voor gezinnen met kinderen. Neem gerust een kijkje in het aanbod hieronder. Deze groene regio rondom plaatsjes zoals Ieper, Veurne en Diksmuide heeft veel speurtochten en andere activiteiten voor het hele gezin naast 1e wereldoorlog musea en herdenkingsplekken. In het Provinciedomein Raversyde in Oostende is er heel wat te doen deze zomervakantie.


Wat is er te zien in de ijzertoren

Er zijn verschillende demonstraties en kleine doe-activiteiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts